TSA,Turbo czy Kat

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Kogo najlepiej lubisz ?

TSA
37
23%
Turbo
42
27%
Kat
79
50%

Liczba głosów: 158

Deleted User 622

Re: TSA,Turbo czy Kat

Post autor: Deleted User 622 »

Fear pisze:Duża część ludzi zachwyca się Kawalerią Szatana a ja w tym krążku nie widzę tego geniuszu :)
oj to źle :roll:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Wojtek pisze:
Fear pisze:Duża część ludzi zachwyca się Kawalerią Szatana a ja w tym krążku nie widzę tego geniuszu :)
Jakbyś w wieku 11 lat kupił w podziemiu zgniłego, śmierdzącego szambem winyla Turbo "Kawaleria Szatana" za 2 zł i słuchał ukrywając się przed starymi to zrozumiałbyć magię tej płyty :) dla mnie KVLT i piękne wspomnienia po prostu. Nadal tą płyte mam tylko na tym zjechanym, wciąż śmierdzącym winylu hehe
A to rozumiem, że dodatkowego uroku płycie dodają wspomnienia związane z nią :) Rozumiem :) Muszę sobie przypomnieć jak ta płyta "wyglądała", bo wiem , że jak kiedyś jej słuchałem, to jednak mi nie podchodziła. Może tera byłoby inaczej. Ale wrócić nie zaszkodzi ;]
metal pisze:oj to źle Rolling Eyes
Why ?
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Pozer ;]
Fear
-#Assassin
-#Assassin

herki pisze:Pozer ;]
Że niby kto ? :P
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Dla mnie kawaleriato najbardziej klimatyczna płyta w polskim rocku/metalu
Deleted User 622

Fear pisze:Why ?
To świadczy na Twoją niekorzyść no... Albo słuchu nie masz... albo nie chcesz mieć ;) albo nie wiem ;D Ta płyta jest genialna. Świadczą o tym kompozycje.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

paniron pisze:Dla mnie kawaleriato najbardziej klimatyczna płyta w polskim rocku/metalu
Dla mnie połowa płyt KAT'a jest taka.
metal pisze:To świadczy na Twoją niekorzyść no... Albo słuchu nie masz... albo nie chcesz mieć Wink albo nie wiem ;D Ta płyta jest genialna. Świadczą o tym kompozycje.
Ok. Zrobie "drugie" podejście do tej plyty i się okaze teraz :wink:
Deleted User 622

Wiesz to jest jak z DT ;) Może się nie podobać (choć dla mnie to bzdura :D ) ale geniuszu odmówić nie można. Przecież te riffy zabijają.
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

Czujecie taką akcje:
Wchodzi ojciec do pokoju a tu jego 12 letni syn słucha na cały regulator Turbo "Spalić zgnieść spalić zgnieść, szatańska kawaleria czarna śmierć
Spalić zgnieść spalić zgnieść zdarzy się okropna rzeź... śmierć wszędzie śmierć wszędzie krew wszędzie krew... krew krew krew krew aaaaaa " :D:D :rocx
Na szczęście mnie się coś takiego nie przytrafiło ale mi się taka śmieszna akcja skojarzyła bo jak byłem mały to się ukrywałem z tą płytą hehe.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

metal pisze:Wiesz to jest jak z DT ;) Może się nie podobać (choć dla mnie to bzdura :D ) ale geniuszu odmówić nie można. Przecież te riffy zabijają.
Wiesz, gdybym znal tę płytę teraz na dzień dzisiejszy jkak płyty KAT'a to bym mógł z Toba podyskutować, ale póki co się jeszcze nie odzywam i dopiero jak sobie zrobię kombak do KS Turbo to będziemy mogli wymienić na temat połytki zdania :) W zasadzie Twoje znam już, ale poznasz moje ;p
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

metal pisze:Wiesz to jest jak z DT ;) Może się nie podobać (choć dla mnie to bzdura :D ) ale geniuszu odmówić nie można. Przecież te riffy zabijają.
Turbo lepsze ;] Mi się DT nie podoba, ale w sumie nieźli są technicznie itd. Ale i tak Kawaleria zjada całe DT na śniadanie. Ide spać.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Wojtek to nic

Ja nauczyłem śpiewać moją mamę kawałka...
" Ściśnięte mordercze pięści
Brat przeciw bratu chce iść
Matka zarzyna swe dzieci
Szaleństwo chaos i łzy

Nie, nie ma już nadziei
Koniec gry
Rozdane trefle i kiery
Sądne dni"

A refren śpiewaliśmy razem po kilka razy na koniec
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Post autor: Wojtek »

paniron pisze:Wojtek to nic

Ja nauczyłem śpiewać moją mamę kawałka...
" Ściśnięte mordercze pięści
Brat przeciw bratu chce iść
Matka zarzyna swe dzieci
Szaleństwo chaos i łzy

Nie, nie ma już nadziei
Koniec gry
Rozdane trefle i kiery
Sądne dni"

A refren śpiewaliśmy razem po kilka razy na koniec
:shock: Nieźle :) Fajna mama :) W ogóle genialna piosenka. Kawaleria to taka płyta która nie zawiera żadnego wypełniacza i wszystkie piosenki są genialne. Świetny popis wokalny Kupczyka i gitarowy Hoffmana. Swoją drogą słychać tutaj bardzo wyraźnie że Hoffman wzorował się na Maiden i Metallica (chociaż płyta została wydana wcześniej niż MOP)
Deleted User 622

A ja tu słyszę też trochę BS z Dio ;)
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

Zdecydowanie TURBO!najlepszy zespół w historii polskiego rocka!
Muzycy TURBO to chyba jedyni "prawdziwi" muzycy!w tym kraju...(Kupczyk jest dyplomowanym barytonem!)O maestrii technicznej Hoffmanna mozna pisac poemy...(Chyba nikt nie ma wątpliwości, ze jest najwszechstronniejszym gitarzystą rockowym w Polsce!przykład wszystkie solówki i sposób aranżowania utworów...od Dorosłych Dzieci,az po Tozsamosc i solowa plyte DRZEWA!!!)Zresztą Lysów i Rutkiewicz tez nie odbiegali od wspomnianej pary...jedynie ostatnio nie maja szczescia do perkusji,ale Anioła,Sors,czy Geohes byli genialni!

Cytat z Dickinsona:"Grzegorz jestes lepszym wokalista niz ja! Zamiast Coverdale,powinienes spiewac w Deep Purple!"(podobno tak mowil!)hehe...

TSA jest zabyt mdle dla mnie...o "technice" Nowaka nie ma co mowic...Piekarczyk pieje jek kogut po "setce"...

KAT...lubilem ich,na MYSTICU zagrali pieknie,ale bez Romka...to nie ten sam zespół!szanuje ich za dwie plyty:Oddech i Bastard...reszty nie ma,jak dla mnie....

TURBO!!!!!!
Deleted User 622

SebastianArcheo pisze:jedynie ostatnio nie maja szczescia do perkusji
A to Krzyżaniak już nimi nie gra? :> Koleś był/jest zajebisty.
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

metal pisze:A to Krzyżaniak już nimi nie gra? :> Koleś był/jest zajebisty
gra...gra...gra...
Deleted User 622

No to kłopotów z perkusją z pewnością nie mają. Chłopak jest wirtuozem. :rocx
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

ThunderBird pisze:Kat to taka szopka troche, takie opium dla zbuntowanych nastolatków, gadki szmatki o szatanie
mnie kiedyś szlag trafi jak będę te Twoje teorie czytał. jak tak uważasz to głupi jesteś poprostu. z tych tekstów to wszyscy się śmieją poprostu (tak samo jak z tekstów na kawalerii).
ThunderBird pisze:Tak ,irytuje mnie otoczka Kata, bo nie lubie w życiu fałszu, i anty-chrześcijańskich stereotypów.
fałsz... masz coś z głową.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Też nie powiedziałbym że to jakiś fałsz. Przecież prawie wszystkie teksty w Kacie pisał Romek a ten wiadomo jakie na codzien ma podejście do religii Chrześcijańskiej. :) A ta cał otoczka Kata opiera się przede wszystkim na tekstach.
ODPOWIEDZ