Najlepszy NOWY kawałek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy NOWY kawałek
A ja doprawdy nie rozumiem co Wy zescie sie tak zaparli na to Tyranny?
Moze to teraz cool jest psioczyc na IM a wychwalac solo BD?
Moze to teraz cool jest psioczyc na IM a wychwalac solo BD?
No bo jest lepsze, ja nie jestem żadnym fanem solowego Bruce'a ale trzeba przyznać że nowe utwory Maiden nie mają startu do tych z Tyranny, i o ironio losu,te z ToS są 100 rayz bardziej Maidenowe, np.Kill Devil Hill,dożyliśmy czasów gdzie Bruce solo jest bardziej Maidenowy niż Iron Maiden. Nie ma tam aż tyle długaśnych utworów, jest więcej heavy-metalu itd. Solowe płyty Bruce'a do najlepszych Iron Maiden nie mają nawet startu(wg.mnie),ale te nowe utwory przebijają. Niestety. Pisze to z bólem.
Kazdemu oczywiscie wolno miec wlasne zdanie! Ale te 3 nowe utwory wedlug mnie wyjatkowo zblizone sa pod solowe dokonania Bruca! Szczegolnie to ciezkie brzmienie. Wlasnie slucham sobie BTATS i faktycznie poczatek jest iscie TOOLowy 
zgadzam sie w 100%Budziol pisze:faktycznie poczatek jest iscie TOOLowy
już nie mam tu najwięcej postów

a nie rozumiem trochę tonu Twojej wypowiedzislayer pisze:bo pisze po prostu prawde dlatego to takie straaszne i dziwneMatek pisze:opinia mojej koleżanki nt tych kawałków, głownie wokalu bruce'a. ciekawe co pisze bo sama trochę spiewała
Wolę teraz troche ponarzekać i mimo wszystko dać sie pozytywnie zaskoczyć nową płytą niż wychwalać nowe utwory tylko dlatego że to nowy Maiden. Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Angel z Virtuala, Out of The Silent Planet z BNW czy Wildest Dreams z DOD ).M@ti pisze:Już nie przesadzaj, to że dla niektórych nowe kawałki Ironów się nie spodobały to nie znaczy że stracili godność. I nie ma co ich porównywać z Metą bo ci już od 3 albumów nagrywają coraz gorzej, a poprzednie płyty Maiden przecież były IMO bardzo dobre z BNW na czele (ten jest wogóle rewelacyjny).Upiż pisze:A miałem nadzieję żę przynajmniej oni sie zestarzeją z godnością skoro Metallica sie zeszmaciła
Dochodzi do tego jeszcze brzmienie. Zbyt ciężkie, grube i brudne jak na Maiden, zupełnie mi to nie odpowiada już od czasów DOD. Nie mówiąc o tym że prawie w ogóle się nie zmieniło od poprzedniej płyty a to też jest minus.
ja nawet w 200% jak usłyszałem ten utwór perwszy raz to wiedziałem, że coś mi przypomina ale nie wiedziałem co poźniej zatrybiłem dopierSzajba pisze:zgadzam sie w 100%Budziol pisze:faktycznie poczatek jest iscie TOOLowy
Hę? przecież te kawałki są jeszcze nie obrobione, a Deleted User 804 wrzucił benka o normalnej jakości i jest super, o niebo lepsze niż na DoDUpiż pisze:Dochodzi do tego jeszcze brzmienie. Zbyt ciężkie, grube i brudne jak na Maiden, zupełnie mi to nie odpowiada już od czasów DOD. Nie mówiąc o tym że prawie w ogóle się nie zmieniło od poprzedniej płyty a to też jest minus.
Produkcja powala, gitary są ciężkie wyraźne, plumkanie basu Steva, bębny też potężne, głos Bruca ma moc. Jeśli chodzi o produkcję to najlepsza robota Kevina z Maiden.
Ale panowie, od dawna zapowiadali że ten album będzie cięższy, a z tym "brudnym" to bym polemizował. Brudne brzmienie to IMO takie garażowe, nieoszlifowane a te utwory mają przecież ładne krystaliczne brzmienie, chyba że tylko ja tak uważam.Upiż pisze:Dochodzi do tego jeszcze brzmienie. Zbyt ciężkie, grube i brudne jak na Maiden,
Racja co do tego garażu.Ale ja mam na mysli jakiś taki inny, dziwny brud
Zresztą to samo odczucie towarzyszy mi przy DOD. Po prostu nie pasuje mi to i tyle.
Jakoś tak wyszło, że wszystkie mi się podobają
Ale wybieram "Brighter Than A Thousand Suns" oczywiście, fantastyczny jest to song, zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
Ale wybieram "Brighter Than A Thousand Suns" oczywiście, fantastyczny jest to song, zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
Ja to już sam nie wiem nieraz co o nich myśleć- nieraz (np. terazJakoś tak wyszło, że wszystkie mi się podobają
...gdy go usłyszałem po raz pierwszy uznałem, że jest lepszy od PaschendaleArtur pisze:Ale wybieram "Brighter Than A Thousand Suns" oczywiście, fantastyczny jest to song, zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
Czyli podsumowując, jestem raczej zadowolony, choć widzę też słabe strony tych kawałków. Kurde, ostateczny osąd o nich wydam może nieco później....
Ja podobnie, zwłaszcza pamiętając jak przez pierwszy tydzień odsłuchu Dance of Death byłem zachwycony płytąsyzygy pisze:Czyli podsumowując, jestem raczej zadowolony, choć widzę też słabe strony tych kawałków. Kurde, ostateczny osąd o nich wydam może nieco później.... Wink
Ja genialnej płyty się po prostu raczej nie spodziewam... ale świetnej ?? czemu nie, wszystko możliwe
Po prostu na dzień dzisiejszy lubię, nawet bardzo słuchać tych utworów.
Ale lubię takich gości, na gondolinie taki jeden też jest
Non stop pierdzi to samo - spoko, ma pełne prawo do tego, by mu się coś nie podobało, ale skoro smędzi w kółko jedno i to samo, to raczej nic nowego do tematu nie wprowadza. I dlatego zawsze drobny uśmiech mi się na twarzy pojawia jak czytam posty takich gości 
Po prostu na dzień dzisiejszy lubię, nawet bardzo słuchać tych utworów.
Ten to i tak zawsze będzie marudził i sądzę, że, wbrew temu co mówi, i tak by się nie przyznałsyzygy pisze:jestem gotów powiedzieć, że na to właśnie czekałem, innym razem zgadzam się z Matkiem Qbą666 i całą resztą marudzących, że mogłoby być lepiej.
Imo wszystkie są świetne, ale przesłuchałem je na razie po razie
więc nie mogę powiedzieć, który najlepszy...
Out of the Silent Planet? Dla mnie to dziwne stwierdzenie, bo osobiście bardzo ten utwór lubię...Upiż pisze:Zwłaszcza pamietając o tym że mają oni w ostatnich latach jakąś dziwną manierę wrzucania kiepskawych kawałków na single ( Angel z Virtuala, Out of The Silent Planet z BNW czy Wildest Dreams z DOD ).
No mi też brzmienie DoD nie bardzo pasuje, ale AMOLAD mi to z pewnością zrekompensuje.Upiż pisze:Racja co do tego garażu.Ale ja mam na mysli jakiś taki inny, dziwny brud Wink Zresztą to samo odczucie towarzyszy mi przy DOD.
Zjada wszystkie kawałki. No może oprócz Paschendale i tytułowego.Artur pisze:zjada zdecydowaną większość kawałków z "DOD" bez popity...
biedactwo, ominęła Cię świetna zabawa- czekanie do 2 w nocy na BenkaWrath pisze:Imo wszystkie są świetne, ale przesłuchałem je na razie po razie więc nie mogę powiedzieć, który najlepszy..
Ale Ci zajebisty rym wyszedłWrath pisze:ale przesłuchałem je na razie po razie