Okladki plyt Ironow widziane oczami 10-latka

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Okladki plyt Ironow widziane oczami 10-latka

Post autor: Michał »

johnny_o pisze: wt lip 05, 2022 6:16 pm Fajny temat, skoro już został wykopany i go przeczytałem to strasznie nurtuje mnie ciąg dalszy historii Młodego, jego dziewczyny i kuzyna. Macie już własnego dziesięciolatka? Chłopak dalej się jara Maiden? Muszę wiedzieć!
Jeśli mają swojego to moglby opisać jak młody młodego widzi płyty po amolad
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Michał pisze: wt lip 05, 2022 6:36 pm
johnny_o pisze: wt lip 05, 2022 6:16 pm Fajny temat, skoro już został wykopany i go przeczytałem to strasznie nurtuje mnie ciąg dalszy historii Młodego, jego dziewczyny i kuzyna. Macie już własnego dziesięciolatka? Chłopak dalej się jara Maiden? Muszę wiedzieć!
Jeśli mają swojego to moglby opisać jak młody młodego widzi płyty po amolad
po BNW to dramat. jedynie Final Frontier okładka mi się podobała. (nie jestem tym młodym xd )
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Tak sobie przypomniałem jak ja to widziałem oczami 10 latka. W mojej podstawówce facetka od plastyki miała swoją gablotę przy jednym ze szkolnych spacerniaków i wieszała w niej prace, które jej się podobały. Jeden ze starszych uczniów doskonale zrysował okładkę, którą znamy z Killers. Wgapiałem się w tego Edka dość często. Później dowiedziałem się co to za zespół ale pierwszą płytą jaką usłyszałem, była The Number Of The Beast, która właśnie się ukazała. Najpierw usłyszałem ją z przegrywanej kasety magnetofonowej, a okładkę zobaczyłem dużo później.
Fajnie wspomnieć.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Ja pod koniec lat 80-tych byłem pod mega wrażeniem plakatu z obrazkiem który jest na singlu "Aces High". Kumpel miał taki w rozmiarach szyby, która jest w drzwiach do pokoju ;) Iron Maiden jeszcze wtedy nie znałem (chwilkę później to się zmieniło), ale plakat zrobił na nnie mega wrażenie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

To ja co prawda nie pamiętam swoich pierwszych reakcji na okładki, ale doskonale pamiętam, jak prosiłem tatę, żeby puścił Maiden England z VHS, bo tam na scenie był ten fajny "potwór" :D Miałem pewnie jakieś 5 lat.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: wt lip 05, 2022 10:17 pm Ja pod koniec lat 80-tych byłem pod mega wrażeniem plakatu z obrazkiem który jest na singlu "Aces High". Kumpel miał taki w rozmiarach szyby, która jest w drzwiach do pokoju ;)
Też miałem kumpla z takim plakatem. :) A moim pierwszym i jedynym plakatem Maiden powieszonym w pokoju był taki z grafiką z okładki singla "Can I Play With Madness" https://en.wikipedia.org/wiki/Can_I_Play_with_Madness i podejrzewam, że mogło to być jeszcze zanim zetknąłem się z muzyką zespołu (w tym samym roku, ale jednak wcześniej). :mryellow:
ODPOWIEDZ