New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mercenary155
- -#Invader

Re: New Live DVD (EN VIVO!)
Regularna wersja a steel box to te same płyty tylko inne opakowanie.
W moim steel boxie wszystko jest ok żadnych skoków głośności ani nic w tym stylu
W moim steel boxie wszystko jest ok żadnych skoków głośności ani nic w tym stylu
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
Przy 5.1 pojawiają się zawsze takie "klocki". Generalnie - wszystko baaaardzo in plus. zacny koncert, warty cenki, polecam!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Apropo ceny, to podczas gdy Blu-ray w Saturnie czy Media kosztuje 140-150zł, to na allegro bez problemu można kupić za 99zł 
-
Deleted User 804
Możecie zamówić w Empiku 20 % taniej http://www.empik.com/nl
U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.Mr.Hankey pisze:Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
A to nie było przypadkiem ze względu na błędy w obrazie na dysku stereo?Bamoko pisze:U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.Mr.Hankey pisze:Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
Oczywiście była to wada produkcyjna całej partii, której efektem była niema ścieżka Dave'aMadril pisze:A to nie było przypadkiem ze względu na błędy w obrazie na dysku stereo?Bamoko pisze:U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.Mr.Hankey pisze:Skoki poziomu głośności mogą pojawić się jeśli słuchasz wersji 5.1 w Stereo.
Pytanie - nie ma tutaj wersji greckiej? Przekopałem ebaya i nie widzę.
To dziwne, mam pierwsze wydanie i na obu dyskach Dave'a słychać normalnie (sprawdziłem w kilku momentach).Bamoko pisze:Oczywiście była to wada produkcyjna całej partii, której efektem była niema ścieżka Dave'aMadril pisze:A to nie było przypadkiem ze względu na błędy w obrazie na dysku stereo?Bamoko pisze: U mnie akurat problemy są na normalnym trybie stereo. Przy 5.1 wszystko jest ok, więc może przyczyna leży gdzie indziej. Niemniej jednak dzięki za odpowiedź. A swoją drogą pamiętam historię z DVD Death On The Road, które to zostało wycofane zaraz po premierze, ze względu na "nieme" partie Dave'a Murray'a.
Pamiętam, że kiedyś na dysku stereo od BNW były błędy w obrazie na komputerze z włączoną akceleracją sprzętową dla DVD i wydaje mi się, że inni też się właśnie na to skarżyli.
Jeśli chodzi o Death On The Road to pamiętam, że wrześniu 2005 w MM zakupiłem CD i DVD. Ponieważ z DVD był ww problem, poprosiłem o wymianę kopii. Koleś z MM powiedział, że mogę jedynie oddać bo wycofują wszystkie kopie w związku z wadą. I pamiętam, że w związku z tym DVD było kilka miesięcy opóźnione względem CD. Ale przecież to było tak dawno...Madril pisze:To dziwne, mam pierwsze wydanie i na obu dyskach Dave'a słychać normalnie (sprawdziłem w kilku momentach).Bamoko pisze:Oczywiście była to wada produkcyjna całej partii, której efektem była niema ścieżka Dave'aMadril pisze: A to nie było przypadkiem ze względu na błędy w obrazie na dysku stereo?
Pamiętam, że kiedyś na dysku stereo od BNW były błędy w obrazie na komputerze z włączoną akceleracją sprzętową dla DVD i wydaje mi się, że inni też się właśnie na to skarżyli.
-
Deleted User 2259
Mam takie pytanie czym różni się normalna wersja dvd od tej trójwymiarowej tylko okładką?
Dokładnie tak było (problem sam mogłem u siebie na kompie zaobserwować przy odpowiednich ustawieniach, chyba od BNW się zaczynało). Swojej kopii jednak nie oddałem, bo szkoda mi zachodu było.Bamoko pisze:Jeśli chodzi o Death On The Road to pamiętam, że wrześniu 2005 w MM zakupiłem CD i DVD. Ponieważ z DVD był ww problem, poprosiłem o wymianę kopii. Koleś z MM powiedział, że mogę jedynie oddać bo wycofują wszystkie kopie w związku z wadą. I pamiętam, że w związku z tym DVD było kilka miesięcy opóźnione względem CD. Ale przecież to było tak dawno...
Tak. I to nie jest trójwymiarowe, tylko jakby hologram.Invader pisze:Mam takie pytanie czym różni się normalna wersja dvd od tej trójwymiarowej tylko okładką?
a jakie "inne" wersje znalazłeś? Promo? Jpn z OBI?tomtomala pisze:Pytanie - nie ma tutaj wersji greckiej? Przekopałem ebaya i nie widzę.
mój komplet dziś właśnie doszedł: STEEL, 2LP, 2CD
jutro uczta, wiec o doznaniach audio/wizualnych napisze pózniej
ładnie wydane 2LP picture, pozytywnie jestem zaskoczony STEEL DVD - fajnie zrobiona okładka, nadruk bezpośrednio na pudełku, jakby 3D naprawdę fajnie to wygląda
Dokładnie te. Plus oczywiście Hong Kong z obi.Budziol pisze:a jakie "inne" wersje znalazłeś? Promo? Jpn z OBI?
masz foto promo ?
tzn. byśmy się zrozumieli - ja nie kupiłem żadnego dodatkowego wydania. Szperałem za greckim ale widziałem promówki w jakiejś limitowanej edycji.
O chociażby to - http://www.ebay.pl/itm/320860159954?ssP ... 1423.l2649
Co to dokładnie jest - nie wiem, bo ani opis nie za czytelny, ani zdjęcie wyraźne.
O chociażby to - http://www.ebay.pl/itm/320860159954?ssP ... 1423.l2649
Co to dokładnie jest - nie wiem, bo ani opis nie za czytelny, ani zdjęcie wyraźne.
tez to widzialem, ale nie bardzo wlasnie wiem co to jest
ktoś kto ma dostep do jakiejs lepszej drukarki sobie to zrobił w wiekszej ilosci i teraz chce opchnąć
Hmm... Czy ktoś z Was zauważył może lekkie trzaski na Coming Home na CD w 3:27 i 3:30?