Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Rzeczywiście niezły wyczyn.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Saimon1995
- -#Moderator

Mnie się właśnie nie udało zdobyć biletu. Liczyłem po cichu, że jak wejściówki są powyżej 100 zł (obstawiałem, że będzie przedział 60/70), to może jednak tak dużo chętnych osób nie będzie. Myliłem się. Ech... Dobrze, że w październiku byłem na jego koncercie w Spodku. Kapitalny występ! Mocno przearanżowane utwory (to jest właśnie w tym wszystkim najlepsze!), ciekawa oprawa wizualna.
W styczniu ma ogłosić dodatkowe koncerty na tej trasie. Pewnie też będzie sold-out. Szczerze mówiąc nie przypominam sobie artysty/zespołu, który w Polsce wyprzedał całkowicie trasę liczącą +20 koncertów.
https://www.last.fm/user/kamooo
Kwestia odpowiedniej promocji i przystępnej muzyki. Mechanizm ten sam, co u Kwiatkowskiego czy innego Biebera: celujemy w nastolatki, one rozkręcają imprezę i jedziemy dalej. Talent oczywiście też jakiś ma, bo o wokalu nie mogę powiedzieć złego słowa, ale całościowo to się nie broni. Pozostając w temacie "młodych" gwiazd, to dużo bardziej przekonuje mnie Zalewski, a z bardziej gitarowych brzmień Organek. Tylko, że ich twórczość jest już bardziej skomplikowana, a tłum nie lubi komplikacji 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 2259
Ja nawet mam takiego wąsa jak on, tyle, ze ja juz kiedys mialem takiego kilka lat temu, więc kto od kogo odgapił?
muszę obadać tego kolesia, skoro taki fenomen na rodzimym rynku.
W nastolatki to celuje na najnowszej płycie, na poprzednich był nawet niezły pop jak na polskie warunki, stąd wiele targetów na raz trafionych 
Tym bardziej, że na żywo naprawdę dobrze daje radę, widziałem 2 lata temu i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony koncertem.
Tym bardziej, że na żywo naprawdę dobrze daje radę, widziałem 2 lata temu i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony koncertem.
Z FB KATa :
Piotr Luczyk w szpitalu !
Z przykrością musimy zakomunikować że Piotr Luczyk uległ poważnemu wypadkowi samochodowemu. Na szczęście Piotr żyje, a wypadek był spowodowany przez innego kierowcę.
O aktualnym stanie zdrowia Piotra Luczyka poinformujemy po otrzymaniu informacji ze szpitala.

Piotr Luczyk w szpitalu !
Z przykrością musimy zakomunikować że Piotr Luczyk uległ poważnemu wypadkowi samochodowemu. Na szczęście Piotr żyje, a wypadek był spowodowany przez innego kierowcę.
O aktualnym stanie zdrowia Piotra Luczyka poinformujemy po otrzymaniu informacji ze szpitala.

Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 7649
- Metalophil
- -#Moonchild

https://terazmuzyka.pl/aktualnosci/czyt ... bbath.html
Iommi remiksuje Forbidden. Ma to sens IMHO tylko na potrzeby jakiejś reedycji albo boxa wszystkich albumów z Martinem, które wszak są obecnie praktycznie niedostępne. Bo remiksowanie „o tak sobie” akurat tego najgorszego albumu nie miałoby w innym przypadku sensu...Osobiście liczę na takiego boxa „The Martin Years”
Iommi remiksuje Forbidden. Ma to sens IMHO tylko na potrzeby jakiejś reedycji albo boxa wszystkich albumów z Martinem, które wszak są obecnie praktycznie niedostępne. Bo remiksowanie „o tak sobie” akurat tego najgorszego albumu nie miałoby w innym przypadku sensu...Osobiście liczę na takiego boxa „The Martin Years”
O tak, a do tego jakaś mała trasa Iommi + Martin, z utworami tylko z ery Martina. To byłoby niesamowite.
- Metalophil
- -#Moonchild

- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Eternal Idol już jest w wersji deluxe (obok płyt z DIO, Gillanem i Hughesem). Po Forbidden przyjdzie pora na Headless, Tyr i Purposes - 3 świetne płyty.
Iggy Pop po raz kolejny prezentuje polskie zespoły w BBC. Tym razem przedstawił słuchaczom m.in. Hańbę (supportowali Jacka White'a na Torwarze).
https://muzyka.dziennik.pl/news/artykul ... -trupa.htm
https://muzyka.dziennik.pl/news/artykul ... -trupa.htm
https://www.last.fm/user/kamooo
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Kuźwa super!!! Niech we trójkę łączą siły i sprezentują nam album nawet lepszy niż Firepower 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Niestety to fejk
head tej strony jest taki: PRANK YOUR FRIENDS!
head tej strony jest taki: PRANK YOUR FRIENDS!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A czym ją otwierałeś? Bo nie umożliwia bezpiecznego połączenia.
-
Deleted User 7649
U mnie też google. Kurde, a człowiek sobie smaka narobił 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight