Brawo!!! Zgadzam się całkowicie, chociaż dla mnie są nawet lepsi od Maiden :solokarolcia pisze:W ogóle dziwię się jak możecie przedstawiać ten zespół...![]()
Przecież to klasyka i kto jak kto, ale każdy fan Ajronów powinien ich znać, szczególnie że są rewelacyjni!!!
U mnie napewno w top 10!
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
Ostatnio poznałem Master Of The Rings i powiem, żę bardzo, bardzo dawno tak dobrze nie słuchało mi się żadnej płytki. Wspaniałe refreny, motywy na klawiszach w tle (klima!), i wyciskające łzy z oczu balladki to mieszanka wybuchowa.
Podsumowywując - Guardian na chwile w odstawke
ale tylko chwile 
Podsumowywując - Guardian na chwile w odstawke
KMFDM
Suuuper zespól ja mam ich starsze płytki te Keeper Of The Seven Kys Part I i II Eagle Fly Free wywala z kapci :solo . Slyszlem te nowsze płyty ale mi sie mniej podobaly pewnie dlatego że odszedł Hansen czy jak mu tam bylo nie pamietam
-
Under Jolly Roger
- -#Trooper

Jak dla mnie to najlepsza jest ep -Helloween oraz Walls of Jericho. Takie how many tears z derisem tez brzmi imponująco albo starlight otwierające koncert w Krakowie skopało mnie po tyłku że hoho :solo
Keepery to jest to - WoJ miało potencjał, ale dopiero te dwie płyty przy pomocy Kiske'go zdołały go (ten potencjał) wykorzystać. Nie ma to jak radosna helloweenowa jadka
.
jak już przy helloween jesteśmy to czemu keepery i ich starsze płyty są tak słabo dostepne? kiedyś polowałem na II keepera i za cholerę tego w posen nie było...wszędzie tak jest?
tak napisał to prawdziwy metalowiec i wróg wesołego grania
- Metalophil
- -#Moonchild

sa w Media Markt i to po bardzo przystepnych cenach(ok.35 zl) :rocxjuras pisze:jak już przy helloween jesteśmy to czemu keepery i ich starsze płyty są tak słabo dostepne? kiedyś polowałem na II keepera i za cholerę tego w posen nie było...wszędzie tak jest?
Nie wszędzie, u mnie np. nie mogłem znaleźćMetalophil pisze:
sa w Media Markt i to po bardzo przystepnych cenach(ok.35 zl) :rocx
jak już będę bogaty, to sobie sprawię
oczywiście, żeby rytualnie je spalic
swoją drogą przydałyby się reedycje tychże płyt...
oczywiście, żeby rytualnie je spalic
swoją drogą przydałyby się reedycje tychże płyt...
- Metalophil
- -#Moonchild

tyle ze na polskim winylu;)zygfryd pisze:Nie wszędzie, u mnie np. nie mogłem znaleźćMetalophil pisze:
sa w Media Markt i to po bardzo przystepnych cenach(ok.35 zl) :rocx. Ale w necie można kupić - pierwsza wielka trójca Helloweenów (czyli WoJ i Keepery) za 35 zł. sztuka. Nawet jeśli i to wysprzedają to pozostaje allegro, a tam ponad połowa Helloween to Keepery
.
-
HeavyHeart
- -#Prodigal son

a co powiecie na Ride The Sky???? :rocx
A wyszły wyszły, w sumie chyba nawet nie tak dawno, osobiście posiadam wersję Keepera pierwszego z wplecionym Judasem przed Future worldem, mimo że nic o tym na pudle nie piszejuras pisze: swoją drogą przydałyby się reedycje tychże płyt...
z judasem to w ogóle była jakaś heca, zdaję się, ze tylko w paru krajach go dali, w tym w polsce
to te syficzne wydania to są reedycje? tylko raz widziałem pierwszą częśc w empiku...
to te syficzne wydania to są reedycje? tylko raz widziałem pierwszą częśc w empiku...
- nomad85
- -#Prisoner

Helloween jakiś zespół by zapuscił na koncercie jako cver i wszyscy by szaleli i na tym pojega klasa zespołu a nie czy mroczny czy coś
A metal wcale nie musi być mroczny a takie jakieś pseudo-zespły jak Metallica to ja olewam .Metal musi mieć solówki i musi być melodyjny ,przynajmiej dla mnie.A Future World WYMIATA!!!!
I wogóle 3 pierwsze płyty rządzą
A metal wcale nie musi być mroczny a takie jakieś pseudo-zespły jak Metallica to ja olewam .Metal musi mieć solówki i musi być melodyjny ,przynajmiej dla mnie.A Future World WYMIATA!!!!
- nomad85
- -#Prisoner

Ride the Sky? ,zajebiste .Mi sie chyba nawet Hansen bardziej na wokalu podoba
Sam jesteś syficznyjuras pisze: to te syficzne wydania to są reedycje? tylko raz widziałem pierwszą częśc w empiku...
-
Deleted User 622
Cośty się tak tej Metallicy czepiłnomad85 pisze:Helloween jakiś zespół by zapuscił na koncercie jako cver i wszyscy by szaleli i na tym pojega klasa zespołu a nie czy mroczny czy coś
w temacie o manowar zeszliście na helloween, więc ja tu dopisze że derisa całkiem lubię
mam metaljukebox i miło słuchać, tak jak 'rabbit don't come easy'
ach, taki ze mnie wróg gejmetalu
mam metaljukebox i miło słuchać, tak jak 'rabbit don't come easy'
ach, taki ze mnie wróg gejmetalu
-
Wujek_Wojtek
- -#Wrathchild

Ciekawy zespół i duzo fajnych utworów, szkoda tylko że w Polsce bywają tak rzadko
, no ale jak płyty sprzedają się gorzej niż Maidenów to co tu się dziwić
pozdrawiam fanów Helloween
pozdrawiam fanów Helloween