P.S Jego nazwa powstała z 2 słów. Pierwsze z nich to słynne w USA święto duchów, czyli Halloween. A drugie to piekło, czyli hell
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Helloween
Jest to wspaniała grupa heavy-metalowa, która wzorowała się na takich grupach jak Iron Maiden, Judas Priest, czy też Deep Purple. Pochodzą oni z starego RFN, a dzisiejszych niemiec. Zespół ten powstał w 1983r., lecz jego początki sięgają 1979r.
. Helloween stworzyli sporo materiału podczas swej kariery, która jeszcze trwa. Zespół ten jest moim number2. Po Iron Maiden ofkorz
.
P.S Jego nazwa powstała z 2 słów. Pierwsze z nich to słynne w USA święto duchów, czyli Halloween. A drugie to piekło, czyli hell
.
Re: Helloween
Znam i nawet fajnie graja ale ten ich wokalista...
Wszyscy wokaliści Helloweenu są świetni. Ogólnie mówiąc dla mnie wokaliści Helloweenu są lepsi od wokalistów jakie miał Maiden ( no moze z wyjatkiem Bruce'a
). Świetny zespół, jeden z moich ulubionych, super koncert w Krakowie.
Ktos dostanie ostrzeżenie za capsa
Ktos dostanie ostrzeżenie za capsa
-
Captain Crash
- -#Charlotte

Znam ich
Naprawde fajny zespol. Maja super kawalki, szczegolnie Mr. Torture 
Świetny zespół, jeszcze wielu ich dokonań nie znam, ale doceniam to co słyszałem. Najbardziej, bo nie znalazłem na niej nic złego, podoba mi się The Dark Ride - po prostu albumik cudo. Ale zdażają się też gafy w postaci, np. kilku utworów na Better Than Raw... Ogólnie mało się orientuję w starszych dokonaniach ale na tyle na ile słyszałem powiem, żę najlepszym głosem jest głos obecnego wokalisty.
To chyba wszystko, dziękuję [ ukłon ], możecie usiąść.
To chyba wszystko, dziękuję [ ukłon ], możecie usiąść.
KMFDM
-
Deleted User 622
Słyszałem wszystko, ale najbardziej podoba mi się The Dark Ride... poprzednie płyty wydają mi się pedalskie (wokalnie), a ta wyjątkowo daje radę :solo
- Metalophil
- -#Moonchild

klasyka - kiedys za nimi szalalem
- a ostatnio definitywnie stwierdzilem ze nagrali 2 wybitne albumy - oba "keepery" - reszte imho mozna sobie darowac, a te dziela znac trzeba :rocx
Tak - Helloween to swietny zespół. Najlepszymi matreriałami są:
-oba keppery - wspaniałe albumy; klasyka heavy-metalu; wstyd ich nie znać
-Batter Than Raw - bardzo fajny album; świetnie się go słuch i w ogóle wpada w ucho;
-Metal Juke Box - kolejny bardzo fajny album; piosenki na nim to same covery świetnych klasyków;
-The Dark Ride - album który wymiata; krótko mówiąc jest extra.
Oto najlepsze materiały Helloween
.
-oba keppery - wspaniałe albumy; klasyka heavy-metalu; wstyd ich nie znać
-Batter Than Raw - bardzo fajny album; świetnie się go słuch i w ogóle wpada w ucho;
-Metal Juke Box - kolejny bardzo fajny album; piosenki na nim to same covery świetnych klasyków;
-The Dark Ride - album który wymiata; krótko mówiąc jest extra.
Oto najlepsze materiały Helloween
To przesłuchaj raz jeszcze, i jeszcze, i jeszcze... aż do skutku. Jeżeli trzymam w nośniku płytkę z jakimś ''pewniakiem'' to słucham go na siłę starając się zrozumieć co ludzi w tym podnieca. System się zazwyczaj sprawdza i już nieraz tłukłem się w łep, że byłem tak głupi, iż nie zauważałem tylu arcydzieł. Powiadam - to świetny sposób, by ''odkryć'' coś nowego dla siebie ( i w sobie ).Man_Of_The_Edge pisze:Moja skromna opinia jest taka, że nie da się tego słuchać. Przesłuchałem całą dyskografię i ani razu nie miałem ochoty wracać do jakiegoś utworu.
KMFDM
- likipiki
- -#Lord of the flies

ale po coGreddo pisze:To przesłuchaj raz jeszcze, i jeszcze, i jeszcze... aż do skutku.
Przecież to logiczne, że największy chłam po tysięcznym przesłuchaniu zaczyna nam się podobać
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Hallowed Be My Name
- -#Wrathchild

e tam obydwaj przesadzacie 
oczywiscie bez sensem jest sluchanie czegos na sile i czekanie az wreszcie zaskoczy bo to strata czasu i omijanie wartosciowej muzyki (nie mowie tutaj ze np. helloween jest niewartosciowe - chodzi o to ze sluchajac w kolko czegos co nam sie nie podoba tylko po to zeby wreszcie sie do tego przekonac bo wszyscy mowia ze tego trzeba sluchac bo to fajne obniza nasze szanse na poznanie czegos co nam sie podoba i ogranicza sluchacza).
Z drugiej strony jesli po pierwszym przesluchaniu cos nam sie nie spodoba to warto dac kilka razy szanse danej plycie - jesli jest dobra i odpowiada naszym wymaganiom to nam sie spodoba. Proste. Nie popadajmy w skrajnosci
mam nadzieje ze sie jasno wyrazilem
oczywiscie bez sensem jest sluchanie czegos na sile i czekanie az wreszcie zaskoczy bo to strata czasu i omijanie wartosciowej muzyki (nie mowie tutaj ze np. helloween jest niewartosciowe - chodzi o to ze sluchajac w kolko czegos co nam sie nie podoba tylko po to zeby wreszcie sie do tego przekonac bo wszyscy mowia ze tego trzeba sluchac bo to fajne obniza nasze szanse na poznanie czegos co nam sie podoba i ogranicza sluchacza).
Z drugiej strony jesli po pierwszym przesluchaniu cos nam sie nie spodoba to warto dac kilka razy szanse danej plycie - jesli jest dobra i odpowiada naszym wymaganiom to nam sie spodoba. Proste. Nie popadajmy w skrajnosci
mam nadzieje ze sie jasno wyrazilem
Hallowed <-- wreszcie cos z sensem i na temat hahaha
:beer
-
Hallowed Be My Name
- -#Wrathchild

chciales powiedziec "jak zawsze"iron84 pisze:Hallowed <-- wreszcie cos z sensem i na temat hahaha![]()
:beer
Świetna kapelka! Moja ulubiona po maiden, na rowni z JP. Najlepsze plyty? Walls Of Jericho, Keepery oba i tyle
Najgorszy chyba Chameleon. Andi jako osobowosc jest duzo lepszy niz Michael, ktoremu juz sie chyba calkiem poprzewracalo
Natomiast wokalnie wygrywa Kiske bez dwoch zdan. Duza skala i zawsze czysty spiew (nie tylko na albumach). Zespol, ktorego plyty (przynajmniej niektore) wstyd nie znac
-
Garfield
Mam prośbę. Rzuć parę faktów. Co stanowi o wyjątkowej osobowości Andiego a co świadczy o fiksacjach Michaela? Uświadom mnie. Umieram z ciekawości.Ironkos pisze:Świetna kapelka! Moja ulubiona po maiden, na rowni z JP. Najlepsze plyty? Walls Of Jericho, Keepery oba i tyleNajgorszy chyba Chameleon. Andi jako osobowosc jest duzo lepszy niz Michael, ktoremu juz sie chyba calkiem poprzewracalo
Natomiast wokalnie wygrywa Kiske bez dwoch zdan. Duza skala i zawsze czysty spiew (nie tylko na albumach). Zespol, ktorego plyty (przynajmniej niektore) wstyd nie znac
-
Brave New Andrew
- -#Prowler

Helloween
Ja uważam, że Helloween to super zespół. W tej chwili nie będę oryginalny, ale napiszę, że to zespół nr 2 po Iron Maiden(hehe...) i Judas Priest. Tak naprawdę to przesłuchałem Rabbit Don't Come Easy, The Dark Ride i Keeper of the seven keys part I. Uważam, że te wszystkie albumy są doskonałe
. Możecie mnie zabić, ale najbardziej mi sie chyba podoba Rabbit(tak tak, nie keeper). Ale może to się zmieni... 
oooOOOoooOOoooOOoo
- likipiki
- -#Lord of the flies

A ja muszę powiedzieć, że kapela to w ogóle mi się nie podoba. Co prawda nie słyszałem wszystkich dzieł tej grupy (jedynie królika, keepery, jakąś składankę, jukeboxa i the dark side), ale dosłownie niczym nie potrafili zachęcić mnie do swojej muzyki. W pamięć zapadły mi 2 kawałki: 'Mr Torture' i 'If I could Fly'. Nic więcej. nic dziwnego biorąc pod uwagę, że coś takiego jak power metal nie gości już zbyt często w moim odtwarzaczu.
Na koncert na pewno bym się nie wybrał.
Na koncert na pewno bym się nie wybrał.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
kszaku1991
- -#Wrathchild

Keeper nr 1 i nr 2 nawet niezłe płytki, jedyne jakie słyszałem, mój ulubiony kawałek to Halloween. Ale nic poza tym. Owszem, keepery są dobre, ale żeby je od razu arcydziełami okrzykiwać? Dla mnie to troszkę za dużo. Ale to moje mniemanie