I dojdzie do tego ze prawie nikt tego nie bedzie kupowalMaYeR pisze:Co za tym idzie po każdej trasie będziemy mogli cieszyć się nowymi koncertowymi DVD i podwójnymi albumami "live" na CD.
Nowy album na zimę!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Under Jolly Roger
- -#Trooper

Re: Nowy album na zimę!!!
Według mnie to z kazdej trasy Maiden powinno byc wydane dvd koncertowe z dodatkami a najbardziej by mnie ucieszylo dvd oficjalne z Polski
-
ropuch
tak, tylko jesli wychodzi dvd to na co komu jeszcze wersja CD ?!Premus pisze:Według mnie to z kazdej trasy Maiden powinno byc wydane dvd koncertowe z dodatkami a najbardziej by mnie ucieszylo dvd oficjalne z Polski
No i jak sie nastawiaja na ilosc wydanych DVD-kow to niech sie licza, ze do ich kupna musza zachecic atrakcyjna cena, bo 95 zl za RiR mnie jakos nie zachwycilo...
Kilkaset osob na pewno kupi, zreszta to nie bedzie przeznaczone raczej na zysk a jako gratka kolekcjonerska. Cos podobnego robil Pearl Jam i DPUnder Jolly Roger pisze:I dojdzie do tego ze prawie nikt tego nie bedzie kupowal
Teraz chyba chodzi po 50ropuch pisze:o 95 zl za RiR mnie jakos nie zachwycilo...
-
ropuch
no to teraz.....a ja to kupowalem ze 3 lata temu....od razu powinni dawac takie ceny.
MiKi pisze:ale będzie fenomenalna ta trasa z czasów Blaze'a
po co oni wydają jeszcze albumu?![]()
ja chcę tylko trasy takie flashbackowe ;]
No nie wiem. Sam pomyśl, czy nie lepiej by było gdyby maideni poszerzali swoją dyskografię o nowe nagrania. Takie wspominanie mi sie nie podoba. Póki mają jeszcze siły powinni walić albumy studyjne co dwa lata a potem conajwyżej wspominać lata '80. Było minęło, trzeba myśleć o przyszłości. W końcu (za czterdzieści lat) znudzi ci się słuchanie tych samych numerów i będziesz żałować, że w 2005/6/7/8 nie nagrali albumów studyjnych z nowymi kawałkami. Moje zdanie.
jak dla mnie moga wydawac oicjalne koncertowki bo wiadomo ze beda w dobrej jakosci i ze znajdziemy na nich jakies ciekawe bonusy.
ja osobiscie nie kupilem sobie cd z dotr poniewaz jest jakies takie slabe. ale na 10000% kupie sobie dvd bo musze zobaczyc jeszcze raz Pashendale. mam dwa bootlegi video z tej trasy ale pozostawiaja wiele do zyczenia pod wzgledem foni i wizji i nie moge sie wpelni cieszyc z ogladania tych materialow.
a co do nowych plyt to z niecierpliwoscia czekam na nowa i wolalbym wiecej tras promujacych nowy material niz tych flashbackowych ale jezeli
czestsze wydawanie plyt = kiepski material to wole jednak trasy flaszbekowe
ale zycze Ironom jak najlepiej!!!
UP THE IRONS! :rocx
ja osobiscie nie kupilem sobie cd z dotr poniewaz jest jakies takie slabe. ale na 10000% kupie sobie dvd bo musze zobaczyc jeszcze raz Pashendale. mam dwa bootlegi video z tej trasy ale pozostawiaja wiele do zyczenia pod wzgledem foni i wizji i nie moge sie wpelni cieszyc z ogladania tych materialow.
a co do nowych plyt to z niecierpliwoscia czekam na nowa i wolalbym wiecej tras promujacych nowy material niz tych flashbackowych ale jezeli
czestsze wydawanie plyt = kiepski material to wole jednak trasy flaszbekowe
ale zycze Ironom jak najlepiej!!!
UP THE IRONS! :rocx
Nie jestem tego pewien. Skoro nie czuja potrzeby nagrywania albumow studyjnych co rok to oznacza, ze nie maja takiej potrzeby/inspiracji itp.Katarn pisze:No nie wiem. Sam pomyśl, czy nie lepiej by było gdyby maideni poszerzali swoją dyskografię o nowe nagrania. Takie wspominanie mi sie nie podoba. Póki mają jeszcze siły powinni walić albumy studyjne co dwa lata a potem conajwyżej wspominać lata '80. Było minęło, trzeba myśleć o przyszłości. W końcu (za czterdzieści lat) znudzi ci się słuchanie tych samych numerów i będziesz żałować, że w 2005/6/7/8 nie nagrali albumów studyjnych z nowymi kawałkami. Moje zdanie.
Wole czekac 5 lat na nowa plyte niz co roku sluchac wypocin nagrywanych na sile
no i super, szkoda ze tak nie robili od samego poczatku no ale pawniej to było i finansowo i technicznie za ciezkieMaYeR pisze:[Co za tym idzie po każdej trasie będziemy mogli cieszyć się nowymi koncertowymi DVD i podwójnymi albumami "live" na CD.
a istnieje może jakiś dobrej jakości bootleg z tray Somewhere In Time?? Albo z 7th sona?? Sory ale nie znam się na bootlegach...
z somewhere in time dobrej jakości jest sheffield, mam go, zapraszam na gg 9449979, jeżeli nie masz gg to PM'ka i załatwione 
-
ropuch
i nie mowie, bo sam jestem zwolennikiem tej zasadyMaYeR pisze:ropuch napisał:
Ullevi ma za dobra jakosc jako bootleg, zeby pozniej jeszcze to kupowac jako oficjalne wydawnictwo :]
Nigdy nie mow nigdy Very Happy
Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydawania tych samych koncertówek zarówno na dvd, jak i na cd. Zdaję sobie sprawę, że to finansowo obciąża kieszenie fanów, mimo to jednak jestem całym sercem za. Chodzi o to, że konert na dvd to prawdziwa uczta, le jednak - w moim przypadku - dlelektuję się nią stosunkowo rzadziej niż zapisami audio wyłącznie. Po prostu oglądanie video jest bardzo absorbujące - trzeba się temu poświęcić na dwie godzinki siadając przed telewizorem. Natomiast płytki audio tawarzyszą mi wszędzie - dzięki odtwarzaczowi cd w aucie (w którym dziennie spędzam full czasu) i discmenowi.
Maidenów słucham na okrągło prawie, ale samo audio mi jednak nie wystarcza. Raz na jakiś czas potrzebuję też uczty, którą mam przy dvd. Dlatego już się nie mogę doczekać dvd z Dortmundu. Bo bootleg to jednak nie ta jakość.
Maidenów słucham na okrągło prawie, ale samo audio mi jednak nie wystarcza. Raz na jakiś czas potrzebuję też uczty, którą mam przy dvd. Dlatego już się nie mogę doczekać dvd z Dortmundu. Bo bootleg to jednak nie ta jakość.