Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Moim zdaniem Blood Of The Nations to płyta żywcem wyjęta z lat osiemdziesiątych, jeżeli jest na niej coś nowoczesnego to tylko brzmienie. Poza tym to 100% starego Accepta i nie zmienia tego nawet nowy wokalista, który na pewno nie jest gorszy od Udo.
Dokładnie... zgadzam się w 100%.PanPrezes pisze:Moim zdaniem Blood Of The Nations to płyta żywcem wyjęta z lat osiemdziesiątych, jeżeli jest na niej coś nowoczesnego to tylko brzmienie. Poza tym to 100% starego Accepta i nie zmienia tego nawet nowy wokalista, który na pewno nie jest gorszy od Udo.
www.MetalSide.pl
Tak sobie poczytałem relacje z koncertu, reckę gumby'ego i postanowiłem dać kapeli szansę. Wcześniej już chciałem ich sprawdzić, ale solowowy Dominator pana Udo mało mi przypadł do gustu, więc zrezygnowałem.
Na razie przesłcuchałem sobie tylko Teutunic Order i jestem mile zaskoczony, naprawdę dobry kawałek. Nie chcę sobie psuc zabawy przez mp3, więc w poniedziałek wybieram się na poszukiwanie CD
Na razie przesłcuchałem sobie tylko Teutunic Order i jestem mile zaskoczony, naprawdę dobry kawałek. Nie chcę sobie psuc zabawy przez mp3, więc w poniedziałek wybieram się na poszukiwanie CD
Dominator to bardzo przeciętna/dobra płyta... jeśli chodzi o U.D.O. to najlepiej sięgnij po jakieś starsze.
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Restless and Wild to pieprzona definicja heavy-metalu ,Breaker nie wiele mu ustępuje,te dwie płyty to jak dla mnie esencja tego zespołu...pod względem solówek Wolf najbardziej chyba niszczy na Balls to the Wall
Szkoda, że postawili na rejestrację na festiwalu a nie w małym, zadymionym klubiku. Wolę bardziej kameralne imprezy, zwłaszcza, że zespół zapewne nie może zainwestować tyle co Maiden przy Rock In Rio
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 622
Świetny argument. DVD z koncertami festiwalowymi/stadionowymi zarezerwowane dla Maiden, Metallicy i U2krusejder pisze:zwłaszcza, że zespół zapewne nie może zainwestować tyle co Maiden przy Rock In Rio
Zdecydowanie Accept bardziej do klubu pasuje, niż na festiwale i stadiony...
-
Deleted User 622
Ale ja tego nie neguję, tylko argument finansowy do mnie nie przemawiaRALF pisze:Zdecydowanie Accept bardziej do klubu pasuje, niż na festiwale i stadiony...
Dziwne, że nie przemawia. Bo produkcja stadionowa to pirotechnika, lasery telebimy, wysięgniki itp itd.
Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób. Będą wtedy zwykłą kapelą, grającą prostą jak cep muzykę rock n rollową. Daj im stadion i milion złotych - zrobią show jak nikt inny na świecie.
Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób. Będą wtedy zwykłą kapelą, grającą prostą jak cep muzykę rock n rollową. Daj im stadion i milion złotych - zrobią show jak nikt inny na świecie.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja uważam,że Accept to taki zespół,który ze swoją muzyką pasuje wszędzie,Wiecie,w latach 80 w okolicy Metal Heart kapela naprawdę stała wysoko komercyjnie ,wprawdzie nie tak jak Judas Priest czy Iron Maiden ale grali na dużych obiektach.
Ja myślę,że to ogólnie kwestia tego,że heavy-metal to raczej taka muzyka która najlepiej wypada w zamkniętych obiektach,na duże stadiony w zasadzie nadaję się tylko AC/DC z tej całej naszej ekipy.
Swoją drogą dziś moi kumple zobaczą dziadka U.D.O na Masters of Rock, ja już go widziałem co bardzo mnie cieszy,bo w tym roku,mimo,że we Wrocku to raczej kasy nie starczy ,tymbardziej,że jeszcze ceny biletów niewiadome
Oba koncerty,Accept i Udo oceniam bardzo wysoko,z tym,że na obu nie było mojego ukochanego utworu Accept-Head over Heels
Ja myślę,że to ogólnie kwestia tego,że heavy-metal to raczej taka muzyka która najlepiej wypada w zamkniętych obiektach,na duże stadiony w zasadzie nadaję się tylko AC/DC z tej całej naszej ekipy.
Swoją drogą dziś moi kumple zobaczą dziadka U.D.O na Masters of Rock, ja już go widziałem co bardzo mnie cieszy,bo w tym roku,mimo,że we Wrocku to raczej kasy nie starczy ,tymbardziej,że jeszcze ceny biletów niewiadome
Oba koncerty,Accept i Udo oceniam bardzo wysoko,z tym,że na obu nie było mojego ukochanego utworu Accept-Head over Heels
Kto jeszcze sie zalicza do naszej ekipy?ZłapanyWCzasie pisze:Ja myślę,że to ogólnie kwestia tego,że heavy-metal to raczej taka muzyka która najlepiej wypada w zamkniętych obiektach,na duże stadiony w zasadzie nadaję się tylko AC/DC z tej całej naszej ekipy.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

wpisałem Ci w liście ulubionych zespołów,będziesz miał pasjonującą lekturę szkolną
Wystarczy sobie wyobrazić jak wyglądałby koncert IM w takich warunkach. A DVD Accept to dla mnie zakup obowiązkowy. Widziałem ich na wielkim festiwalu (Wacken 2005), widziałem w klubie (Wrocław 2011) i oba koncerty były genialne.krusejder pisze:Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób.
Podobnie jest z UDO, który broni się i na festiwalach i na małych salkach.
www.MetalSide.pl
-
lolowiecki
- -#Prisoner

I Kiss i Iron Maiden zawsze dali by super show... i dla 1000 osob na sali
??gumbyy pisze:Wystarczy sobie wyobrazić jak wyglądałby koncert IM w takich warunkach.krusejder pisze:Wciśnij KISS do klubu na 1000 osób.
Przecież koncerty tych zespołów są nieporównywalne. W Maiden jest tylko muzyka oraz Eddie, Kiss prawie przy każdym numerze mają jakiś bajer.
Wystrój sceny, podesty, efektowne światła, są płachty z tyłu, przebieranki Dickinsona, flagi na The Trooper, Eddie na scenie, diabełek przy TNOTB, Eddie z tyłu przy Iron Maiden itp, itd.krusejder pisze:W Maiden jest tylko muzyka oraz Eddie, Kiss prawie przy każdym numerze mają jakiś bajer.
Też tego sporo jest...
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 622
Dobra dobra, ale odbiegacie w zupełnie inną stronę
Ja jestem zdania, że Accept na dużej scenie mógłby bez problemu zagrać koncert formatu RiR Maidenów. Swoją drogą tam (na DVD) i tak najwięcej roboty odwalili montażyści 
A ja już to wcześniej potwierdziłemmetal pisze:Ja jestem zdania, że Accept na dużej scenie mógłby bez problemu zagrać koncert formatu RiR Maidenów.
www.MetalSide.pl