10/12/2015 - Judas Priest - Gdańsk/Sopot, Ergo Arena

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 10/12/2015 - Judas Priest - Gdańsk/Sopot, Ergo Arena

Post autor: RALF »

Koncert się liczy!
warfiter001
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: warfiter001 »

Transmisja koncertu Judas Preist i supportu na stronie: http://toplivestreams.com/judas-priest-sopot/
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

No to do zobaczyska na koncercie :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bywaj!
Awatar użytkownika
TeoDoor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: TeoDoor »

Bida była
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

Zależy z czym. Ja się bawiłem świetnie, jedyny minus dla mnie, taki ogrooomny minus za to, że w ogóle nie było słychać Roba. Ale generalnie cały dzień jak najbardziej na plus ;)
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Bida z frekwencją, czy tak ogólnie?
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

phenom pisze:Zależy z czym. Ja się bawiłem świetnie, jedyny minus dla mnie, taki ogrooomny minus za to, że w ogóle nie było słychać Roba. Ale generalnie cały dzień jak najbardziej na plus ;)
Dokładnie. To już UFO było lepiej nagłośnione :? . Ale poza tym jednym minusem, koncert uważam za udany. Ritchie ma świetny kontakt z publiką, mi się udało złapać kostkę Hilla :D Rob jaki już dziadek. Na filmikach z YT wygląda młodziej, z bliska już widać po nim te sześć dych na karku. Ale po tym co mi się udało usłyszeć, to górki wyciągał, poczekam jeszcze na uploady :jee:
claudette
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: claudette »

Jak to bida? Dla mnie zaraz po Maidenach to był koncert życia! :D I nie wiem czemu nie słyszeliście Roba, bo mi aż wnętrzności rozwalało jak krzyczał. Rewelacyjnie było! Rob jest w świetnej formie. Spodziewałam się, że będzie się męczył przy niektórych utworach ale powalił mnie na kolana. UFO także wspaniały występ. Tylko publiczność trochę sztywna, co najciekawsze wszyscy ożywili się na Doctor Doctor :P Scream Maker jakoś bez entuzjazmu jak dla mnie. Frekwencja rzeczywiście mała. Luzy, na trybunach pustki w porównaniu do Maiden w Ergo. Ale czego się spodziewać, czwartek, grudzień i w dodatku drugi koncert w ciągu jednego roku. Tak czy siak, mi się podobało że hoho! Jedyny minus to nawaleni kolesie, zaczepiający wszystkich wkoło i zachowujący się jak na wiejskiej potańcówce. ;d
Awatar użytkownika
TeoDoor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

TeoDoor pisze:Bida była
Oczywiście chodzi mi o ilość ludzi w Ergo Arenie. Jak wszedłem to tak mi się przykro zrobiło.
Sam koncert rewelka.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Zależy gdzie byłaś, bo pod barierkami naprawde było źle go słychać. UFO bardzo sympatycznie, scream maker nie powala.
claudette
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: claudette »

Kurcze, to kiepsko. No ja pod barierkami nie byłam, przewalałam się na GC raz na prawą stronę, raz na lewą i było w porządku :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Czy rzeczywiście mogły być tylko 3 - 4 tyś?
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

A mi się chyba bardziej podobało w Łodzi - miałem wrażenie, że w Beyond i Metal Gods forma Roba była lepsza, tutaj jedynie Painkiller był dużo lepszy. No i zabrakło Devil's Child, które wtedy było zajebiste. Fakt, że nagłośnienie w Ergo lepsze niż w Atlasie i Rob wczoraj miał lepszy kontakt z publiką, jednak muzycznie wtedy było ciut lepiej - a może to tylko wrażenie, bo wtedy widziałem ich pierwszy raz i prawie zesrałem się w gacie ze szczęścia ;)
Awatar użytkownika
patpul
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: patpul »

W mojej ocenie oba tegoroczne koncerty bardzo dobre. Nie mam wątpliwości, że lepsze, niż katowickie. Nagłośnienie zdecydowanie lepsze, niż w Łodzi. Natomiast wg mnie jednak "Painkiller" gorszy, niż w Atlas.
Frekwencyjna mizeria (pewnie dwa razy w ciągu pół roku zrobiło swoje...), ale - choć sobie wygodnie dupsko posadziłem na trybunie - chyba bez większych kłopotów można było się dostać do GC.

No i UFO. Mizeria przeokrutna (choć druga część grania lepsza, niż pierwsza). I wiecznie najebany Mogg. Gdybym wcześniej nie słyszał żadnej płyty, tobym nigdy nie kupił legendarności i zajebistości tej kapeli.

O SM nie powiem nic, bo weszliśmy z wycieczką, gdy oni schodzili. Niemniej słyszałem kilka razy w Olsztynie i złego słowa nie powiem o nich. Zresztą zdań kilka z Sebastianem w trakcie UFO zamieniliśmy. W Olsztynie w lutym znowu mają zagrać, więc kto chętny i z okolic, to wiadomo;)
on_the_run
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: on_the_run »

Mogg był za młodu bokserem i jakimś mistrzem juniorów nawet - może sobie odbija stracony okres nastoletni ;)
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

https://www.youtube.com/watch?v=GRCP9yeBun0 - tu wykon z wczoraj. Krata browarów dla Roba. Mam nadzieję że z taką petardą jeszcze do nas wrócą, bo teraz z kolei żałuję żę byłem na tylko jednym koncercie :D
Awatar użytkownika
Papa
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papa »

Pod kątem akustycznym, najlepszy koncert JP z Robem do tej pory. Stałem jakieś 20 metrów od sceny i Painkiller brzmiał w wykonaniu Tiptona naprawdę czysto i wyraźnie. Rob wciąż potrafi walnąć scream, że ciarki przejdą po plecach. Travis w kiepskim humorze się wydawał, nawalał w te gary jakby od niechcenia, ale pod koniec się rozchmurzył. W końcu wiecznie wycofany Hill trochę miał okazje pobawić się na Rage ;) Richie jak zwykle zmiótł kilkuminutową solówką. Wykonanie jak zwykle na najwyższym poziomie.

Frekwencja - bida z nędzą. Gdy kamery zostały skierowane na sale, telebimy pokazywały tylko płytę, to coś mówi o ilości osób obecnych na sali. Pierwszy raz będąc na koncercie zespołu takiego formatu, mógłbym spokojnie trzymać piwo w ręce będąc tak blisko sceny - na oko szaleństwo kończyło się w 6, może 7 rzędzie. Nie liczę okazjonalnych młynów tu i tam. Wędrówki ludów z trybun na płytę i odwrotnie, jak ktoś chciał.

Największe rozczarowanie - aparat, który odmówił posłuszeństwa przed spotkaniem zespołu w Hiltonie. Myślałem, że wyjdę z siebie. Hill uśmiechnął się z lekka z politowaniem i przepraszająco - był według mnie najbardziej przystępny, cierpliwy, na luzie, pogodny. Z każdym się cykał. Cóż, następnym razem.
Awatar użytkownika
patpul
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: patpul »

on_the_run pisze:Mogg był za młodu bokserem i jakimś mistrzem juniorów nawet - może sobie odbija stracony okres nastoletni ;)
No tak - on kiedyś komuś najebał, teraz coś jemu co chwilę najebuje;) Nie ma siły - "Lekarza, lekarza proszę" :P
Awatar użytkownika
TeoDoor
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Nie wiem co mam o tym myśleć
Kupowałem bilet na koncert w MM, dwa dni przed imprezą. Facet pytając mnie jaki ma być ten bilet, pokazał mi dostępność, Na ekranie wyglądało to rewelacyjnie. Dostępne tylko ostatnie sztuki na płytę za 199 i na trybuny za 249 i to dosłownie kilka sztuk. Facet stwierdził, że koncert będzie pewnie wyprzedany, nie chciało mi się w to wierzyć, zwłaszcza po akcji z biletami na Slipknot. Zastanawiałem się jaki bilet mam kupić, wybrałem płytę. Zastanawia mnie fakt, czemu przy tak niskiej sprzedaży, dwa dni przed koncertem nie było biletów po 155.
ODPOWIEDZ