Z tego co widzę, to w Anglii już jest srebro (60 tys.) i pewnie zaraz będzie Złoto za 100 tys.
Sprzedaż płyt IRON MAIDEN w Polsce i na świecie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż płyt IRON MAIDEN w Polsce i na świecie
Szkoda, że rekord TFF nie został pobity, ale data premiery jednak nie przeszkodziła, praktycznie w każdym z krajów, gdzie było 2 czy 3 miejsce przegrali tylko z lokalnymi fenomenami (via u nas, Dania, Belgia czy Australia). Ale ilościowo to dobrze wygląda, może niedługo posypią się Złote Płyty
Z tego co widzę, to w Anglii już jest srebro (60 tys.) i pewnie zaraz będzie Złoto za 100 tys.
-
Deleted User 2259
Ciekawe czy milion sprzedadzą, no i ile poszło do dziś sztuk Frontiera ?
Skąd jest info o 2 miejscu TBoS? Na OLIS widzę 1 miejsce.
Faktycznie.
Właśnie tam było na drugim.
Właśnie tam było na drugim.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Jakieś machloje...
Na początku było inaczej (na odwrót) - nawet printscreena zrobiłem Na oficjalnej nadal informacja, że w PL na 2m.
Na początku było inaczej (na odwrót) - nawet printscreena zrobiłem Na oficjalnej nadal informacja, że w PL na 2m.
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2015 2:08 pm przez hipcio_stg, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górze widnieje wciąż data 17 września, więc potwierdzają się słowa o tym, że to oszustwo? 
Ciekawe czy da się odkręcić sytuację z oficjalną stroną Maiden, tzn czy ktoś ich poinformuje, że mają 1 miejsce w Polsce 
Re: Wywiady i newsy
Co jak co ale akurat Riverside nie musi takich tanich tricków stosować. Muzycznie na nowej płycie biją Maiden i tu jest podstawa do prawdziwego chwalenia sięInvader pisze:No to przez tą ustawkę mówię Ci, teraz będą się chwalić w zagranicznych pismach jak to u siebie pobili Maiden na listach sprzedaży, ciekawe że akurat były te problemy z dostawą, może wiedzieli co robią i dlatego teraz taki efekt, ktoś tam musiał sporo hajsu natrzepać to jest pewne.
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2015 3:50 pm przez tomtomala, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie kiedys grali ciekawiej. Teraz ok, ale ciut przysmecaja, a to juz inny temat zreszta
Dziwna sprawa z tymi wynikami
Dziwna sprawa z tymi wynikami
A tak już zupełnie z ciekawości zapytam - czemu się tak podniecacie wynikami sprzedaży? Bo ja np. mam kompletnie w dupie ile się sztuk danej płyty sprzedało.
-
Deleted User 2259
No wiedziałem, że to ustawka
i jeszcze jak podkreślają nawet w ostatnim newsie (Teraz Rock- tam gdzie Bruce mówi, że debiut brzmi jak gówno) o tym jak to zajęli 2 miejsce przed riverside 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Już wiedzą więc pewnie niedługo zmienią lub zamieszczą niedługo update jak spłyną dane z kolejnych krajów + wyniki z drugiego tygodnia (w wielu krajach nadal jest top 3!)remi pisze:Ciekawe czy da się odkręcić sytuację z oficjalną stroną Maiden, tzn czy ktoś ich poinformuje, że mają 1 miejsce w Polsce
Z pewnością ma to wpływ na decyzję o koncercie/koncertach w krajach, w których wyniki sprzedaży są szczególnie imponujące... Poza tym aż miło patrzeć na doskonałe wyniki sprzedaży krążka na całym świecie - ponad 310.000 fizycznych egzemplarzy płyty sprzedanych na świecie to w obecnych czasach piękny wynik, dodatkowo znacznie lepszy od sprzedaży "TFF" 5 lat temu. Podczas gdy wszystkie zespoły notują spadki sprzedaży płyt, Maiden pnie się w górę.tomtomala pisze:A tak już zupełnie z ciekawości zapytam - czemu się tak podniecacie wynikami sprzedaży? Bo ja np. mam kompletnie w dupie ile się sztuk danej płyty sprzedało.
-
Deleted User 2259
Wicker a wiesz może ile się sprzedało TFF do dziś ?
Dobra bo trochę nie rozumiem czyli Maiden za TBoS (1 tydzień) ma 1 miejsce, czy już było podliczenie następnego tygodnia i dopiero teraz wskoczyli z 2 na 1 (w co szczerze wątpię) i ponawiam moją prośbę dotycząca sprzedaży wszystkich albumów w fizycznych kopiach na cały świat (oczywiście tych które policzyli, wiem że gdzieś były takie informacje) z góry dziękuję
Dobra bo trochę nie rozumiem czyli Maiden za TBoS (1 tydzień) ma 1 miejsce, czy już było podliczenie następnego tygodnia i dopiero teraz wskoczyli z 2 na 1 (w co szczerze wątpię) i ponawiam moją prośbę dotycząca sprzedaży wszystkich albumów w fizycznych kopiach na cały świat (oczywiście tych które policzyli, wiem że gdzieś były takie informacje) z góry dziękuję
+1 mało który band ma tak lojalny fan base, z zespołów ''heavy'' chyba tylko Manowar jeszcze.To tylko dobrze świadczy o fanach.WICKER MAN pisze:Maiden pnie się w górę.
Doskonałe wyniki to ma SLAYER a nie IM, które jest bardziej mainstreamowe. Ale mniejsza z tym.WICKER MAN pisze: Poza tym aż miło patrzeć na doskonałe wyniki sprzedaży krążka na całym świecie -
Popatrzcie na to. Wyniki sprzedaży w USA w pierwszym tygodniu:
75,000 - Iron Maiden
50,000 - Slayer
Oby dwie kapele wylądowały na 4 miejscu po pierwszym tygodniu. Tak więc wygląda to porównywanie miejsc i podniecanie się, na którym miejscu jest zespół. Gdyby SLAYER wyszedł w tygodniu co IM nie byłby 4. Gdyby IM wyszedł w tygodniu z BRING ME THE HORIZON nie byłby 4. Tak to właśnie wygląda.
-
Deleted User 2259
Ja słyszałem, że Slayer zajęło 5 lokatę, ale być może to stare info.Zresztą może Maiden coś zaniżyli ? zauważcie, że na nich nigdy nie było tam takiego ciśnienia jak w Europie czy Ameryce Płd.
Aha - jeszcze jedno - gdyby ilość sprzedanych płyt miała przełożenie na trasę (gdzie koncertuje dany zespół) to powiedz mi jakim cudem ja mam w Szwajcarii zatrzęsienie wszystkiego (do konca roku mam 35 koncertów!)? W kraju gdzie w Media markt z lupą muszę szukać działu z metalem. I gdzie nadal nie dorwałem winyla IM bo jak mi pan sprzedawca powiedział - sprawadzają po jednej sztuce, bo na kija więcej. Nie ma gdzie tego trzymać.
Szczerze mówiąc ja mam gdzieś wyniki sprzedaży płyty w innych krajach więc nie mogłem patrzeć na te podniety wynikami jednego z użytkowników. Ale sprzedaż w Polsce jest dla mnie istotna bo to nasze podwórko, coś co nas dotyczy.
Niektórzy to po prostu... lubiątomtomala pisze:A tak już zupełnie z ciekawości zapytam - czemu się tak podniecacie wynikami sprzedaży? Bo ja np. mam kompletnie w dupie ile się sztuk danej płyty sprzedało.
Różne ludzie hobby mają 
-
Deleted User 2259
Tym bardziej, że to forum Maiden to chyba nie powinno nikogo dziwić, na każdym forum znajdą się ludzie z nietypowym hobby, wiem coś o tym.