zadanie

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

matardox
-#Prowler
-#Prowler

zadanie

Post autor: matardox »

Witam mam do was wielką prośbę bo mam na zadanie przynieść jakiś utwór iron maiden i myślę nad when the wild wind blows i children of the damned tylko kompletnie niewiem o czym są te piosenki chociaż czytałej je kilka razy ktoś mógłby tak dokładniej sprecyzować o czym są ?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: zadanie

Post autor: Madril »

When The Wild Wind Blows jest o problemach z gastryką i związanymi z nimi gazami, smutna sprawa.
Children Of The Damned jest jednym z pierwszych hymnów ruchu LGBT, opowiada o cudzie rodzicielstwa takich par.
matardox
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: matardox »

nie jestem przekonany co do when the wild wind blows czy to prawda z tymi gazami ;p
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

ciężko powiedzieć o czym dokłądnie są wiaterki... najpierw coś co może zwiastować koniec świata a na koniec mowa o romeo i julii
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

WWWB jest o sile oddziaływania mediów, które podając nieraz ubarwione i sprzeczne informacje powodują zdezorientowanie u odbiorców. W tym przypadku bohaterowie piosenki odebrali trzęsienie ziemi jako zagrożenie atomowe, wskutek niejednoznacznych newsów płynących z TV.
Nie wiem czy o to chodziło Harrisowi, ale coś podobnego gdzieś czytałem i ta wersja trochę pasuje (nie wiem czy o tym nie mówili w tym filmiku ze studia).
ODPOWIEDZ