2XDVD - "The Early Days"

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

2XDVD - "The Early Days"

Post autor: WICKER MAN »

http://www.maidenfans.com/forum/index.p ... f=1&t=5337

W skrócie z Blabbermouth.net:
According to online CD vendor CDXpress, a two-disc IRON MAIDEN DVD, entitled "Early Years", is scheduled for release in October 2004. The set, which will apparently feature Region 2 (PAL) encoding, is expected to include the following:

Disc One:

* Concert – "Live at The Rainbow" (recorded in the early '80s; previously released on PMI video) – approximately 30-40 minutes in length
* Concert - "The Beast Over Hammersmith" (recorded in the early '80s; previously unreleased) - 60 minutes

Disc Two:

* Concert - "Live At Donington" (recorded in the '80s; previously unreleased) - 60 minutes
* Documentary: A newly filmed history of IRON MAIDEN (part 1) - approximately 30-40 minutes in length

Extras:

* "Top of The Pops" performance of "Women In Uniform" (1981)
* "Top of The Pops" performance of "Sanctuary" (1981)
* "Rock & Pop" (German TV) track (1981)
* Documentary - Colourbox from Granada TV (1981) - 25 minutes
Zapowiada się kolejne fajne wydawnictwo!

A do tego jeszcze to:

November 22
album
Iron Maiden - Iron live [DVD z tras Give Me Ed i Dance of Death? :twisted: ]

November 29
album
Bruce Dickinson - TBA [nowy album? co prawda szybciej niż zapowiadano, ale tym lepiej! :D ]

Wygląda na to, że czeka nas Maidenowa gwiazdka! :rocx
Ostatnio zmieniony sob paź 23, 2004 6:18 pm przez WICKER MAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

Re: 2XDVD - "The Early Days"

Post autor: hiroszima »

pieknie :) to jest oficjalne wydawnictwo miaden czy jakies wydane tylko na dvd koncerty bez wiedzy maiden?
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: aneta »

ech ten Wicker...zawsze coś wyczai :D :beer
ciamciaramciamciam
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

spokojnie, spokojnie. okaze sie jeszcze ze to dvd wydane na boczku z taka jakoscia koncerto ze szkoda gadac. mowie odnosnie tego pierwszego dvd.
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Re: 2XDVD Early Years w październiku!

Post autor: MaYeR »

WICKER MAN pisze: Zapowiada się kolejne fajne wydawnictwo!
Napisalem o tym jakis czas temu na stronie ale nie jestem na 100% przekonany czy to jest jednak oficjalne.
Zastanawia mnie kilka faktow

Top of The Pops - Sanctuary - 1981

Tak sie sklada, ze IM nigdy nie wykonywalo tegu numeru podczas ToTP :?

i druga sprawa:
Documentary - Colourbox from Granada TV - 1981 - 25 mins

Cos mi sie nie chce wierzyc aby Granada odstapila prawa autorskie tego nagrania zespolowi..
Ale cos chce sie mylic :D
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

hiroszima pisze:spokojnie, spokojnie. okaze sie jeszcze ze to dvd wydane na boczku z taka jakoscia koncerto ze szkoda gadac. mowie odnosnie tego pierwszego dvd.
Trzeba było dokładnie poczytać dyskusję na ten temat na Maidenfans kilkając na link w pierwszym poście. :P ;) Oto jej istotny fragment:
REJOICE... I emailed cdxpress:

the above is the direct link to the item (Iron Maiden - Early Years 2dvd PAL
R2, due October 2004). The description your site has follows after my
message. do you have ANY more info on this product? Like, what company is
issuing it and if it has an ISBN number? Please let me know as I am thinking
of purchasing, but do not have enough info on the product.

answer

HI,
EMI UK release - no ISBN as yet.
Kind regards
Marek
A więc to wydawnictwo EMI czy oficjalne.
aneta pisze:ech ten Wicker...zawsze coś wyczai :D :beer
No ba! 8) A tak na serio to po prostu trzeba przeglądać serwisy informacyjne typu Blabbermouth.net lub właśnie Maidenfans (tylko o Maiden) - żadna filozofia. ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 2XDVD Early Years w październiku!

Top of The Pops - Sanctuary - 1981

Tak sie sklada, ze IM nigdy nie wykonywalo tegu numeru podczas ToTP :?
To fakt... Możliwe, że to po prostu gafa kogoś z serwisu...
i druga sprawa:
Documentary - Colourbox from Granada TV - 1981 - 25 mins

Cos mi sie nie chce wierzyc aby Granada odstapila prawa autorskie tego nagrania zespolowi..
Ale cos chce sie mylic :D
Na Blabbermouth.net podano, że to nowy dokument - a dokładnie pierwsza jego część...

Cóż, okaże się co z tego będzie, ale informacja, że jest to wydawnictwo EMI wskazuje na to, że jest to raczej coś poważnego. Możliwe, że tracklista nie została dokładnie spisana i stąd owe nieporozumienia. Zobaczymy. :)

Jak na razie ciekawi mnie natomiast info z innego serwisu o DVD live Maiden i albumie Bruce'a - po pierwsze album miał wyjść raczej na początku przyszłego roku, a na okres przedświąteczny planowano premierę DVD zawierającego teledyski i występy live z całej solowej kariery Dickinsona. Czyżby mała zmiana planów?
Z kolei 2 wydawnictwa DVD Maiden w przeciągu miesiąca wydają się dziwnym pomysłem jako iż by ze sobą wzajemnie konkurowały. Może DVD z tras Give Me Ed... 'Til I'm Dead i Dance Of Death ukaże się jednak trochę później niż zapowiadano? Steve dopiero wrócił z wakacji, a nie sądzę, żeby wcześniej dużo nad tym pracował więc być może prace nad tym się przedłużą, a premiera będzie miała miejsce w przyszłym roku... Cóż, wszystko pewnie niedługo się okaże. :)
Awatar użytkownika
hiroszima
-#Invader
-#Invader

Wicker moze lepiej po prostu zadzown do Steve i zapytaj sie co jak i kiedy :wink:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

hiroszima pisze:Wicker moze lepiej po prostu zadzown do Steve i zapytaj sie co jak i kiedy :wink:
No nie chcę mu za bardzo przeszkadzać... Poczekam aż On zadzwoni do mnie. :P 8) :wink:
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

WICKER MAN pisze:
hiroszima pisze:Wicker moze lepiej po prostu zadzown do Steve i zapytaj sie co jak i kiedy :wink:
No nie chcę mu za bardzo przeszkadzać... Poczekam aż On zadzwoni do mnie. :P 8) :wink:
bosz!!! a Ten znowu się wozi... :roll: :wink: :D
ciamciaramciamciam
Awatar użytkownika
Quisi
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Quisi »

Fajnie by bylo jakby cos takiego wypuscili. Szkoda ze nie ma nic z Somewhere On Tour :( moze przy okazji nastepnego takiego wydawanictwa sie cos znajdzie. Ciekawi mnie czy maja takze jakies ciekawe zapisy z tej trasy. Patrzac obiektywnie to niedarady wszystkich zaspokoic, mi brakuje somewhere a komus innemu moze brakowac okresu z Blazem.
"So, Until The Next Time Have a Good Sin"
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Quisi pisze:Fajnie by bylo jakby cos takiego wypuscili. Szkoda ze nie ma nic z Somewhere On Tour :( moze przy okazji nastepnego takiego wydawanictwa sie cos znajdzie. Ciekawi mnie czy maja takze jakies ciekawe zapisy z tej trasy. Patrzac obiektywnie to niedarady wszystkich zaspokoic, mi brakuje somewhere a komus innemu moze brakowac okresu z Blazem.
Niestety Maideni nie nagrali profesjonalnie żadnego koncertu z trasy Somewhere on Tour. :( Jedyne zarejstrowane fragmenty pochodzą z koncertu w Sheffield (pierwszego - drugi słynie z tego, że Bruce był przeziębiony i okropnie fałszował ;) ) i zostały wykorzystane w wideoklipie do Stranger in A Strange Land. Steve żałował potem, że nie nagrali profesjonalnie żadnego koncertu, gdyż tamtą scenografię uważa za najlepszą w historii Maiden. Cóż, może kiedyś wygrzebią coś z archiwów, ale na pełny koncert SIT nie możemy raczej liczyć. :?
Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Rainmaker. »

Saymon
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Saymon »

Tak napisali na WP:

Iron Maiden z "Wczesnych lat"

Członkowie zespołu Iron Maiden zapowiedzieli na październik premierę albumu DVD "Early Years".

Główną atrakcją tego dwupłytowego dzieła będzie zapis trzech koncertów legendarnej heavymetalowej grupy, pochodzących z lat 80.: "Live At The Rainbow", "The Beast Over Hammersmith" oraz "Live At Donington". Ponadto wydawnictwo przyniesie m.in. nowy dokument o początkowych latach działalności Iron Maiden.

Tymczasem podczas jednego z niedawnych koncertów kapeli wypadkowi uległ gitarzysta Dennis Stratton. Spadający głośnik uszkodził mu ramię i zmiażdżył palce. Gra muzyka w najbliższych tygodniach jest wykluczona.

Przypomnijmy, że ostatnią jak dotąd płytą Iron Maiden jest "Dance of Death" z września 2003 roku.
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

ale i tak wolałbym żeby w pierwszej kolejnosci wydali to z tras Give Me Ed i Dance of Death. No ale skoro zdecydowali się na Earl Years to niech będzie.
A.S.F.A
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: A.S.F.A »

To cudowne że planują wydać takie wspaniałe dvd i to już w październiku!!! Uwielbiam wszelkie wydawnictwa z dokumentacją historii zespołu! No i te występy... Już się nie doczekam!!! Miejmy nadzieję że wszystko pójdzie jak z płatka i dvd z DoD też wyjdzie o czasie. :lol: W końcu chyba im zależy żeby każdy sobie na Gwiazdkę Maiden sprezentował, no nie? :lol:
Adrian Smith's Female Admirer
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

szykuje się niezły wyczes...jak 150 nawet bym powiedziała :D juz się doczekać nie moge :wink:
ciamciaramciamciam
Mlody
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Mlody »

Wicker takie male pytanko: skad wiadomo ze DVD z DOD ma wyjsc pod koniec tego roku??? :?
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

hmmm...trąbili o tym na prawo i lewo(w każdym razie nawet JA słyszłam :roll: )! nie jestem pewna, ale chyba nawet na sanktuarium kiedys o tym pisali, drogi kolego :D
ciamciaramciamciam
Awatar użytkownika
Majek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Majek »

No to trzeba się przygotować na duże zakupy :D
ODPOWIEDZ