Drugie miejsce gitarowego trio "dziewicy"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Drugie miejsce gitarowego trio "dziewicy"
za CGM:
Ranking pięćdzisięciu najlepszych gitarzystów w historii muzyki metalowej trafił do marcowego wydania "Metal Hammera". Wybierając zwycięzcę magazyn podkreślił jego "charakterystyczny", "ekonomiczny" i "efektywny" styl gry na gitarze. Oto czołowa dziesiątka rankingu:
01. Tony Iommi
02. Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers (IRON MAIDEN)
03. Jimmy Page (Led Zeppelin)
04. Kirk Hammett, James Hetfield (METALLICA)
05. Glenn Tipton, K.K. Downing (JUDAS PRIEST)
06. Slash (VELVET REVOLVER / GUNS N' ROSES)
07. Daron Malakian (SYSTEM OF A DOWN)
08. Kerry King, Jeff Hanneman (SLAYER)
09. Marten Nagstrom, Fredrik Thordendal (MESHUGGAH)
10. Edward Van Halen (VAN HALEN)
Ranking pięćdzisięciu najlepszych gitarzystów w historii muzyki metalowej trafił do marcowego wydania "Metal Hammera". Wybierając zwycięzcę magazyn podkreślił jego "charakterystyczny", "ekonomiczny" i "efektywny" styl gry na gitarze. Oto czołowa dziesiątka rankingu:
01. Tony Iommi
02. Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers (IRON MAIDEN)
03. Jimmy Page (Led Zeppelin)
04. Kirk Hammett, James Hetfield (METALLICA)
05. Glenn Tipton, K.K. Downing (JUDAS PRIEST)
06. Slash (VELVET REVOLVER / GUNS N' ROSES)
07. Daron Malakian (SYSTEM OF A DOWN)
08. Kerry King, Jeff Hanneman (SLAYER)
09. Marten Nagstrom, Fredrik Thordendal (MESHUGGAH)
10. Edward Van Halen (VAN HALEN)
Re: Drugie miejsce gitarowego trio "dziewicy"
Hłamer sie nie zna ... Slayer skandalicznie nisko.
No nieźle... W trójkę panowie tworzą na prawdę niezły zespół 
Dobre doprawdy
Ediie Van Halen na 10 miejscu za np. Metą, ktora sie strasznie "popisala" solowkami na ostatnim albumie.... 
Szkoda ze nia dali Avril Lavigne

Szkoda ze nia dali Avril Lavigne
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2005 4:50 pm przez Rusek, łącznie zmieniany 1 raz.
to co ma van halen powiedzieckobi pisze:Hłamer sie nie zna ... Slayer skandalicznie nisko.
- deadly_sin
- -#Prisoner

Slayer za nisko?
Ich muzyka jest super, ale to nie jest żadne arcydzieło i majstersztyk trudny do zagrania.
Ich muzyka jest super, ale to nie jest żadne arcydzieło i majstersztyk trudny do zagrania.
deadly_sin pisze:Slayer za nisko?
acha
a co do Ironów to zasługują na to miejsce, ale skoro bierze się charakterystyczność pod uwagę to gdzie jest jedyny i niepowtarzalny duet
Max Cavalera - (główny bohater) Marc Rizzo
jak mawia dr. Lubicz "idz do swojego pokoju i przemysl swoje zachowanie"deadly_sin pisze:Ich muzyka jest super, ale to nie jest żadne arcydzieło i majstersztyk trudny do zagrania.
zreszta co za porownywanie zespolow, kto co lubi ... ja twierdze ze jakby gitarnicy Maiden byli pojedynczo, to w zyciu by nie przeskoczyli takich muzykow jak Hanneman, King, Slash czy Van Halen ...
a gdzie tu Vai, gdzie Satriani, gdzie typy z DT ? nieee, to zestawienie lipne jest.
jak i cały Metal Hłamer
nie mówcie im, że tak powiedziałem, bo mi nie zapłacą
Slayer gra szybko, ale wystarczy zwolnic ich utwory i widac ze troche dzwiekow brakuje przy solach, z caly szacunkiem dla tego zespolu, ktory uwielbiam
z reszta opini sie zgadzam, Van hallen za nisko, ale na takie rankingi sie patrzy ze wzgledu na pamiec, chodzi o to kto w niedalekiej przeszlosci wydal plyty IMHO
edit
a co do rankingow to mialem okazje poznac na jakiej zasadzie to dziala, no nie Bidaff ?
z reszta opini sie zgadzam, Van hallen za nisko, ale na takie rankingi sie patrzy ze wzgledu na pamiec, chodzi o to kto w niedalekiej przeszlosci wydal plyty IMHO
edit
a co do rankingow to mialem okazje poznac na jakiej zasadzie to dziala, no nie Bidaff ?
Ostatnio zmieniony pt mar 18, 2005 6:16 pm przez Leon665, łącznie zmieniany 1 raz.
kto zna realia to wie o co w tym chodzi...
dziennikarz, który robi taki reportaż wpisuje co lubi akurat on + takie osoby, które wręcz muszą być
dziennikarz, który robi taki reportaż wpisuje co lubi akurat on + takie osoby, które wręcz muszą być
-
Deleted User 357
Mnie najbardziej rozśmieszyło to że Slayerowców wyprzedził kolo z System of a down 
kobi pisze:a gdzie tu Vai, gdzie Satriani, gdzie typy z DT ? nieee, to zestawienie lipne jest.
Od biedy Vai'a i Satriani'ego szloby podciagnac pod to, ale to raczej gitarzysci solowi tworzacy swoj wlasny styl grajacy w zasadzie wszystko, a nie tylko metalRanking pięćdzisięciu najlepszych gitarzystów w historii muzyki metalowej
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Brytyjski MH ma niewiele wspólnego z naszym.MiKi pisze:jak i cały Metal Hłamer![]()
Cóż, jak większość rankingów tak i ten układany był na podstawie mody i tego co jest trendy. Więc przynajmniej powinniśmy się cieszyć, że nasze ulubione zespoły ciągle są na topie.
...czyli ten ranking robił brytyjski MH?
sory za gafę

sory za gafę
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokładnie.MiKi pisze:...czyli ten ranking robił brytyjski MH?
sory za gafę![]()
Ja tam lubię brytyjskiego Młotka - okładki z Priest czy Maiden, dużo artykułów o tych zespołach. Ogólnie spox.
Od 2 do 6 sami ulubieńcy 
No ja bym polemizował z tym kto ukąłdał tą listę
ale dobra tam moze oni znają się lepiej ode mnie
:rocx
ale dobra tam moze oni znają się lepiej ode mnie
:rocx
UP THE IRONS!!
:solo
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Skoro biorą pod uwage charaktesrystycznośc, to zwyciężyć powinien duet Ritchie Blackmore- Ian Gillan z popisówką w "Strange Kind Of Woman". Ale nie wiem, jak można porównywać pary/trójki gitarzystów z pojedynczymi gośćmi. Chyba, ze rzeczywiście są to ludzie którzy grają za dwóch.
-
szatanista
- -#Long distance runner

A gdzie Randy Rhoads? A gdzie Zakk Wylde?