Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden

Post autor: Katarn »

Nie wiem czy taki temat już był bo nie mam czasu przeczesywać forum, jeśli tak to zajmą się nim odpowiednie osoby :lol:

Wracając do tematu: wg mnie jest to Deja Vu.
Kawałek nie znalazł się w programie trasy Somewhere On Tour ani na żadnej składance a wg mnie jest to najlepszy numer z SiT
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Re: Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden

Post autor: Scorpien »

jak dla mnie Rime Of THe Ancient Mariner... perelka taka że masakra...szkoda ze jej nie grają na koncertach....
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

Scorpien pisze:jak dla mnie Rime Of THe Ancient Mariner... perelka taka że masakra...szkoda ze jej nie grają na koncertach....
Zgadzam się, Rime powinien być grany na każdym koncercie tak jak Run To The Hills czy Number, ale jest chyba na to za długi :P
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Takich utworów jest bardzo dużo , praktycznie cała płyta Somewhere in Time z takimi niedocenianymi utworami jak Sea of Madness, świetny utwór ,z niesamowitym riffem ,wspaniałym wokalem Bruca i genialnym klimatem ,o tym utworze praktycznie sie nie mówi ,a szkoda ,innym niedocenianym utworem z tej płyty jest Caught Somewhere in Time ,ten utwór ma genialną linie melodyczną ,od razu wchodzi do głowy ,solówki miażdzą .
Także Moonchild jest bardzo niedoceniany ,utwór wspaniały ,w żadnym utworze Bruce nie śpiewał tak świetnie jak tu ,do tego niesamowite solówki i wspaniały klimat ,utwór świetnie zaczyna 7th Sona i jest moim ulubionym utworem z tej płyty.
Jeszcze bardzo niedoceniany jest Edge of the Darkness, perełka ,z Blazem na wokalu ,Blaze naprawde bardzo dobrze sobie radzi w tym utworze ,podobają mi się tu zmiany tempa i smutny klimat.
Awatar użytkownika
Tomek(JMM)
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Tomek(JMM) »

Poza tym co piszecie, to trzeba wspomnieć o kompozycjach z albumu "No prayer For The Dying". Kiedy ostatnio bylo coś grane z tej płyty? Nie mówie tu o "Bring Your Daughter..", czy "Holy Smoke", ale o takich kompozycjach jak choćby utwór tytułowy czy"Run Silent Run Deep". Ponadto z każdego albumu można by wskazać taki utwór- "The Prisoner", "To Tame A Land", i tak dalej.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Judas be my guide, zdecydowanie. Jeden z lepszych na FOTD (o co nietrudno :lol: ) i chyba wogólnie nie zagrany na żadnym koncercie. A to świetny wałek.
Public enema #1 - ale to chyba przez to, że dla mnie jest obecnie najlepszym z NPFTD. Za to, że jest b. dobry.
Only the good die young, Prophecy, Moonchild - bardzo rzadko grane na koncertach, a jednak czym ustępują takiemu Can i play the madness?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Wogóle utwory z Fear of the Dark nie są grane na koncertach ,tylko ciagle tytułowy ,nie wiem dlaczego nie zagrają Be Quick or Be Dead czy Afraid too Shoot Strangers , Judas rzeczywiście też jest bardzo dobry.
Tak wogóle to jeszcze innym bardzo niedocenianym utworem jest Gates of Tommorow, jest to jeden z najlepszych dla mnie utworów na DoD ,jest bardzo świerzy i wyróżnia sie zdecydowanie z całejpłyty, ma świetny surowy riff i bardzo dobrą solówke Janicka.
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Zdecydowanie nasuwa się na myśl Wasted Years. Geniusz, najlepszy utwór Somewhere in Time. Oprócz tego zdecydowanie Be Quick or Be Dead. Ten kawałek po prostu miażdży, na koncert idealny, dałby czadu.
Myślę, że Run Silent Run Deep nie zagrany na żaadnym koncercie nigdy, sprawdziłby się doskonale.
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Mój ulubiony kawałek IM - Clairvoyant.
Scorpien
-#Invader
-#Invader

Post autor: Scorpien »

clairvoyant to czad :D i dobrze ze zagrali go na GMETID, pozatym BQOBD na otwarcie tez by styknął :D
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

wedlug mnie sa to:another life(oprocz obecnej trasy bardzo dawno nie grany),infinite dreams,bring your doughter, no i wiekszosc numerow z somewhere in time
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

MortimerdoliaN pisze:Mój ulubiony kawałek IM - Clairvoyant.
Ta, to rzeczywiscie baaaaardzo niedoceniany utwór :roll:
wedlug mnie sa to:another life(oprocz obecnej trasy bardzo dawno nie grany),infinite dreams,bring your doughter, no i wiekszosc numerow z somewhere in time
To jakis utwór ze strony B singla? bo jeśli Ci chodzi o Bring Your Daughter...to też chyba jakieś nieporozumienie.
lucek664
-#Invader
-#Invader

Post autor: lucek664 »

The Thin Line Between Love&Hate oraz pozostałe utwory z końcówki Brave'a
Stranger
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Stranger »

Pierwsze na mysl mi przychodzi Judas be my guide. Swietny, dynamiczny utwor jednak ktory jednak w ogole nie zapisal sie na zadnym koncercie. Byc moze przyczyna jego pomijania jest jego pozycja na plycie gdzies miedzy srednim Chains of misery a nieudanym Weekend Warrior.

Jesli chodzi o koncerty to chyba najbardziej niedoceniana jest cala plyta Somewhere in time. Szczerze mowiac utwor ktory najdluzej zyl live z tej plyty, czyli Heaven can wait, uwazam za najgorszy z wszystkich 8.
Can The End Be At Hand?
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

A ja powiem o utworze którego nie doceniają fani:
The Angel And The Gambler-nie wiem czemu on jest taki nienawidzony.Ja dla tego przykładu powiem iż jest to moja ulubiona piosenka z Blazem na wokalu (a jak zapewne każdy wie nie za bardzo go lubię ;) ).Jest fajna szybka energiczna no i Blaze nie śpiewa tam tak anemicznie ;) Wg. mnie całkiem ciekawie było by posłuchać TAATG w wersji Bruce Dickinsona.

Ps.Wiem, że za chwilę będą oblegi w moją stronę za to że ja tyram The Nomad ;)
Awatar użytkownika
Seventh Daughter
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Seventh Daughter »

a mi sie wydaje ze nie doceniaja childhood's end a to piosenka ktora 1 raz uslyszalam maidenow
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Mother Russia :rocx
Jazz is not dead, it just smells funny.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Mandrake pisze:
To jakis utwór ze strony B singla? bo jeśli Ci chodzi o Bring Your Daughter...to też chyba jakieś nieporozumienie.
nie to nie jest utwor ze strony b singla bring your doughter jest niedoceniony bo zostal tylko na dwoch trasach zaprezentowany oj sorry na trzech a powinien na stale sie zapisac do setu tak jak fear
Awatar użytkownika
mawpa
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: mawpa »

Sekcjazwłok Mandrake'owi chodziło to tą literówkę najpewniej :> - a niedocenianym kawałkiem po prostu nie jest, wręcz przeciwnie jest uważany za jeden z lepszych kawałków Maiden i nie chodzi tu o jego "nie granie" na koncertach.
DeaDe
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: DeaDe »

Mandrake pisze:

A widziałeś wyniki Top 10 sanktuarian? :roll: :roll: :roll: :roll:
ODPOWIEDZ