Trooper-klasyk czy przeciętniak
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Trooper-klasyk czy przeciętniak
Jak wiadomo Trooper to jeden z najbardziej znanych utworów Iron Maiden. Większośc fanów go uwielbia ,ale nie brakuje głosów o wyczerpaniu się tego utworu i od zmienieniu go na jakiś inny na koncertach.
Jeśli chodzi o mnie to w odróznieniu do Run to the Hills i Fear of the Dark ,Trooper nie znudził mi się ani troche . Co prawda na początku słuchania IM wyżej stawiałem wiele innych utworów Ironów ,ale po krótkim czasie doceniłem bardzo ten utwór. Świetny riff, wspaniały bojowy wokal Bruca, łatwo wchodzące w ucho zwrotki, znakomite sola i przede wszystkim ten refren. Troopera słyszałem dwa razy na koncertach Iron Maiden i zawsze był to jeden z najlepszych momentów koncertu, zwłaszcza we Wrocku kiedy po nim cała hala wykrzyczała Maiden Maiden!!!. Mam do tego utworu wielki sentyment, zresztą jestem pewien ,że większośc fanów Maiden też.
Tak więc uważam go za jeden z najlepszych w historii Iron Maiden(obok Flight of Icarus ,najlepszy na Piece of Mind) i jestem za tym by pozostał w secie ,zresztą chyba nie ma takiej możliwości by z tego setu zniknął.
Jeśli chodzi o mnie to w odróznieniu do Run to the Hills i Fear of the Dark ,Trooper nie znudził mi się ani troche . Co prawda na początku słuchania IM wyżej stawiałem wiele innych utworów Ironów ,ale po krótkim czasie doceniłem bardzo ten utwór. Świetny riff, wspaniały bojowy wokal Bruca, łatwo wchodzące w ucho zwrotki, znakomite sola i przede wszystkim ten refren. Troopera słyszałem dwa razy na koncertach Iron Maiden i zawsze był to jeden z najlepszych momentów koncertu, zwłaszcza we Wrocku kiedy po nim cała hala wykrzyczała Maiden Maiden!!!. Mam do tego utworu wielki sentyment, zresztą jestem pewien ,że większośc fanów Maiden też.
Tak więc uważam go za jeden z najlepszych w historii Iron Maiden(obok Flight of Icarus ,najlepszy na Piece of Mind) i jestem za tym by pozostał w secie ,zresztą chyba nie ma takiej możliwości by z tego setu zniknął.
Re: Trooper-klasyk czy przeciętniak
to że sie osłuchał albo toże ktoś(w tym i ja) by wolał już go nie słyszeć na koncercie to nie znaczy że ten ktoś nazwał go przeciętnaikiem! bo ja jeszcze nie słyszałem żeby ktoś tak określił troopera. a żeby poagdać o trooperze to nie trzeba tytułować tematu tak "kontrowersyjnie" 
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Tytuł jest po to, żeby się tu wypowiedzieć i nazywaniu Troopera przeciętniakiem powiedzieć stanowcze nie

Stanowcze NIE
muwjem!
"Ten wspanialy refren" chodzi Ci o: "ooooooo ooooo ooo oooo ooooo ooooo oooo oooooooo"?
Ja w tym nic wspanialego nie widze 
hmmm....taki wspaniały utwór, że na równi z run to the hills jest mi niepotrzebny w secie 
Napewno nie przeciętniak, w mojej pierwszej fazie słuchania mejden (tłuczenie codziennie przez miesiąc kasetki edzio de grejt) faktycznie go nie doceniałem,przed nim był Fly Of Icarus- który w tamtych czasach podobał mi się o wiele bardziej, ale teraz się to zmieniło... chociaż ikara też lubię
No i fajnie wychodzi na koncertach, napewno nie tak dobrze jak nowe utwory przystosowane do postarzałego głosu Bruca
, ale i tak jest super w porównaniu do RTTH czy 666 (ten to juz w ogóle dno ostatnimi laty...)
-
Deleted User 1309
Jak dla mnie to klasyk . Faktycznie o ile takie piosenki jak RTTH po 100 przesłuchaniu staja sie nudne i nie do zniesienia tak Trooper ma w sobie takie ,,cos" co sprawia ze mozna go sluchac wielokrotnie nie tracąc ani troche przyjemnosci.
Chyba Flight Of Icarussyzygy pisze:przed nim był Fly Of Icarus
The Trooper nie jest dla mnie w żadnym przypadku przeciętniakiem.
Bardzo cenie sobie ten utwór. Moge go słuchać w nieskończoność i tak mi się nie znudzi.
Bardzo cenie sobie ten utwór. Moge go słuchać w nieskończoność i tak mi się nie znudzi.
Klasyk! Piękny riff, cudowne słowa. Jedna z moich ulubionych piosenek.
o w mordeKroczniok pisze:Chyba Flight Of Icarussyzygy pisze:przed nim był Fly Of Icarus
To w takim razie jakie u was zajmuje miejsce na Piece of Mind.
Dla mnie pierwsze na równi z FoI.
PoM to jedyna płyta ,na której zdecydowanie najlepiej lubie krótkie utwory, bo jest jeszcze wspaniały Die With the Boots On.
Choć z drugiej strony są też Revelations,Where Eagles Dare i To Tame a Land, ach to za płyta...
Dla mnie pierwsze na równi z FoI.
PoM to jedyna płyta ,na której zdecydowanie najlepiej lubie krótkie utwory, bo jest jeszcze wspaniały Die With the Boots On.
Choć z drugiej strony są też Revelations,Where Eagles Dare i To Tame a Land, ach to za płyta...
ja tam nie lubie ustawiać w kolejności, bo to się ciągle u mnie zmienia (dlatego nie głosowałem jeszcze w większości ankiet
)
Powiedzmy, że bardzo lubię : Where Eagles Dare, Revelations, Flight Of Icarus, The Trooper, To Tame a Land
Powiedzmy, że bardzo lubię : Where Eagles Dare, Revelations, Flight Of Icarus, The Trooper, To Tame a Land
No i z tym się zgodze, że z miła chęcią bym usłyszał coś innego na koncercieS1MON pisze:hmmm....taki wspaniały utwór, że na równi z run to the hills jest mi niepotrzebny w secie
Na równi z Revelations.ThunderBird pisze:To w takim razie jakie u was zajmuje miejsce na Piece of Mind.
Tak na 5 miejscu po Revelations, Flight of Icarus, Die with your boots on i po Still lifeThunderBird pisze:To w takim razie jakie u was zajmuje miejsce na Piece of Mind.
Przeciętny klasyk...
Najbardziej podobał mi się chyba w wykonaniu Demons & Wizards :rocx
Najbardziej podobał mi się chyba w wykonaniu Demons & Wizards :rocx
666 - The Number Of The H.I.N.C.!! \m/
akurat ten utwor dla mnie moze zostac w secie choc jesli mial by wyleciec i w miejsce pojawic inny genialny utwor to bym sie nie obrazil.. inaczej jest z RTTH.. to juz by se mogli darowac 
Co racja to racja, ileż można w kółko to samo ?S1MON pisze:hmmm....taki wspaniały utwór, że na równi z run to the hills jest mi niepotrzebny w secie