Najlepsza Płyta Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Najlepsza Płyta Black Sabbath
No właśnie,tematu na najlepszą płyte Black Sabbath nie było, a jest to zespół,który genialnych płyt nagrał cholernie dużo, praktycznie połowa dyskografii jest świetna. Zresztą to po IM i JP mój ukochany zespół, zaczynałem od niego. Najwazniejsze postacie to oczywiście Iomni i Butler, te genialne ,charakterystyczne brzmienie. Nie podejme sie tego ,które płyty były lepsze z Ozzym czy Dio, bo u mnie są na równi.
Natomiast moja ulubiona płyta Sabbs,to napewno Paranoid, głównie ze względów sentymentalnych,bo to od niej zaczełem przygode z cięzkim graniem. War Pigs, Iron Man, Electric Funeral czy Planet Caravan,niesamowite utwory, pamiętam jakie wrażenie na mnie kiedyś robiły,te riffy i ten klimat. Słuchałem tej płyty swego czasu,non stop,też z tego względu ,że tylko ją miałem.
W zasadzie na drugim miejscu,to jest cała seria płyt Black Sabbath,są tak równe że cięzko je uszeregować.
Natomiast moja ulubiona płyta Sabbs,to napewno Paranoid, głównie ze względów sentymentalnych,bo to od niej zaczełem przygode z cięzkim graniem. War Pigs, Iron Man, Electric Funeral czy Planet Caravan,niesamowite utwory, pamiętam jakie wrażenie na mnie kiedyś robiły,te riffy i ten klimat. Słuchałem tej płyty swego czasu,non stop,też z tego względu ,że tylko ją miałem.
W zasadzie na drugim miejscu,to jest cała seria płyt Black Sabbath,są tak równe że cięzko je uszeregować.
Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath
Dehumanizer!!!!!!!! pierwsza Sabbsó jaką słyszałem. walec drogowy jest chyba lżejszej wagi
nie chce mi się w sumie nawet rozpisywać bo dla mnie Dehumanizer to geniusz.
- likipiki
- -#Lord of the flies

nie ma żadnych wątpliwości - BS!!!!!
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
sąŚwinek69 pisze:nie ma żadnych wątpliwości
BS ??! ,Hmm. napewno najbardziej wpływowa płyta Sabbs,i mająca najważniejsze miejsce w rocku,choćby przez słynny utwór tytułowy, choc ja najbardziej lubie N.I.B, z genialnym bassowym wstępem Geezera.
Myślę ,że na Paranoid Sabbaci wzieli pomysły z debiutu i jeszcze je udoskonalili, brzmienie jest jeszcze bardziej surowe i przytłaczające.
Myślę ,że na Paranoid Sabbaci wzieli pomysły z debiutu i jeszcze je udoskonalili, brzmienie jest jeszcze bardziej surowe i przytłaczające.
Sabbath,bloody Sabbath
Czurny Sabat
i 'czworeczka' .
Moja 'swieta trojka' .
A w ogole moje sluchanie Sabbs ogranicza sie generalnie do pierwszych pieciu plyt. Najlepsze i najlepiej swiadczace o zespole. o.
Czurny Sabat
i 'czworeczka' .
Moja 'swieta trojka' .
A w ogole moje sluchanie Sabbs ogranicza sie generalnie do pierwszych pieciu plyt. Najlepsze i najlepiej swiadczace o zespole. o.
Jazz is not dead, it just smells funny.
...paranoidŚwinek69 pisze:nie ma żadnych wątpliwości
- likipiki
- -#Lord of the flies

Szymoniątko jest w błędzie

And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Paranoid i iron man powaliły mnie od pierwszego przesłuchania :soloS1MON pisze:...paranoidŚwinek69 pisze:nie ma żadnych wątpliwości
Pamiętam, jak po kilka razy dziennie tego słuchałem.
Paranoid za sentyment.
wyprowadz mnie z niego, padawanie 
-
Deleted User 357
Dzieci,przecież Heaven And Hell zmiata wszystkie te wcześniejsze popierdywania z Ozzym jednym utworem 
przestan, bo spadne z krzesla i sobie ziaziu zrobie :laugh
Żelazny robimy DIOwą opozycje
:laugh
-
Deleted User 357
No oczywiście Matku,z tym że Dehumanizer potrzebuje aż 2 utworów aby zmieść całą dyskografię z Ozzym z powierzchi ziemi 
arghhhhhhhŻelazny pisze:No oczywiście Matku,z tym że Dehumanizer potrzebuje aż 2 utworów aby zmieść całą dyskografię z Ozzym z powierzchi ziemi
a tam
nie ważne czy Heaven czy mob czy dehumanizer, DIO i tak żondzi :rocx a kto jest król to mi udowodnił Live Evil i takie NIB, Iron Man, Paranoid albo Children Of The Grave w jego wykonaniu. tylko BS Ozz lepiej wykonuje, niehc mu będzie :laugh
<glaszcze>S1MON pisze:arghhhhhhh < sapie >
damy rade Szymus. damy damy
Ostatnio zmieniony śr maja 03, 2006 8:21 pm przez slayer, łącznie zmieniany 1 raz.
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 357
Co w końcu przejrzałeś na oczy i jesteś zły w jakim błędzie żyłeś przez tyle lat?;]S1MON pisze:arghhhhhhh Exclamation < sapie >
Dokładnie ten koncert jest genialny :rocxMatek pisze:a kto jest król to mi udowodnił Live Evil i takie NIB, Iron Man, Paranoid albo Children Of The Grave w jego wykonaniu
Tu też bym się spierałMatek pisze:ylko BS Ozz lepiej wykonuje,
o to to to , fucktycznieMatek pisze:DIO i tak żondzi :rocx