Death metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Stormshield
- -#Moonchild

Death metal
Tak się zastanawiam czy są tu ludzie słuchający odmiany death metalu mającą dopisek "brutal". Ja osobiście uwielbiam kapele typu Suffocation, Incantation, Immolation, Brodequin czy Prostitute Disfigurment, no i oczywiście Vital Remains. Ktoś jeszcze?
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2007 7:15 pm przez Stormshield, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Death metal
Posłuchałem kiedyś tego perkusistę z Brodequin. Ktoś się podniecał tym na jakimś forum i dał linka do video z popisami tego synka, żeby sobie oblukać tą jego podobno niesamowitą technikę. Jeśli taką dewastację zestawu perkusyjnego można nazwać muzyką to świat się kończy.... Szczerze mówiąc wolę posłuchać młota pneumatycznego albo wiertarki udarowej. Dla mnie takie granie to prymityw a tego fizola perkusistę wysłałbym na przodek do kopalni. Miałby niezły urobek w ciągu dniówki.
Immolation i Incantation bardzo lubię, Suffocation lubię, PD słabo znam, Brodequin w ogóle nie znam. Od siebie dodam, że przoduje u mnie Autopsy z brutal deathu ogólnie i Yattering jeśli chodzi o Polskę.
To fakt taki gwałt przez uszy można śmaiło nazwać brutalnym...
Ja tam poprzestaje na thrashu
Ale przecież tym bardziej jesteś truuu im bardziej brutalnego metalu słuchasz 
ja musze miec naprawde wielka chęc na taka muze.. poslucham ale jesli juz to raczej głownie Vital Remains, Death to ja wole takie "lajtowne" grania a'la VADER
serio 
już nie mam tu najwięcej postów

-
Stormshield
- -#Moonchild

No cóż, nie uważam się za truu, ja po prostu tego bardzo lubię słuchać. Np. płyty Prostitute Disfigurement i Brodequin sprowadzałem z zagranicy, bo te albumy jeszcze nie były u nas dostępne. A "Methods of execution" tego drugiego mam na limitowanym winylu (to akurat kupiłem w Polsce).Szczur22 pisze:Ale przecież tym bardziej jesteś truuu im bardziej brutalnego metalu słuchasz
Zajebista muza. Immolation lubie, Suffocation bardzo lubię, Cannibal Corpse uwielbiam podobnie z resztą jak Vitali, z Incantation miałem dość niewiele do czynienia (co zamierzam jak najszybciej nadrobić) a Brodequin nie słyszałem. Ogólnie muzyka świetna na wyładowanie emocji, odstresowanie i relax.( dla mnie przynajmniej). 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Suffocation. Całkiem fajne, chociaż na dłuższą metę trochę mdli. Ale jest dobrze!
Nemesis...as one we stand!!
-
Stormshield
- -#Moonchild

Fajnie się przy niej czyta książkę, bo kompletnie odcinasz się od świata.M@ti pisze:relax
Trzeba mieć jednak do tej muzyki odpowiedni nastrój i spróbować ją zrozumieć. Pamiętam jak kiedyś prawie że uciekałem gdy usłyszałem death metal, a teraz potrafię się tą muzyką rozkoszować
Hehe, musze kiedyś spróbować. Moim największym osiągnieciem jest zaśnięcie przy dośc głośno grającym Christ Illusion slayera. Byłem tak zmęczony że nie chciało mi się wstać i ściszyć 
Jak jak czytam to musi być cicho, ale ogólnie to nie ma nic lepszego jak po przyjściu ze szkoły słuchaweczki na uszy i jazda.;pStormshield pisze:Fajnie się przy niej czyta książkę, bo kompletnie odcinasz się od świata.
Nile lubie, Behemotha uwielbiam
Co tu rozumiećStormshield pisze:spróbować ją zrozumieć.
Z tego wszystkiego to słyszałam Cannibal Corpse i jedyne co chcę zrozumieć, to jak tego można sluchać
-
Deleted User 1499
co ty chcesz , kanibale wymiataja zwlaszcza Hammer Smashed FaceEvE pisze:Co tu rozumiećStormshield pisze:spróbować ją zrozumieć.
Z tego wszystkiego to słyszałam Cannibal Corpse i jedyne co chcę zrozumieć, to jak tego można sluchać
Vital Remains
CRYPTOPSY
CC
Krisiun
Disgorge
Nile
Vile
Aborted
A od nas to:
Azarath
Yattering
Pyorrhoea
Brutal DM jest jak najbardziej ok
U mnie te zespoly to pewna czolowka w tym gatunku
CRYPTOPSY
CC
Krisiun
Disgorge
Nile
Vile
Aborted
A od nas to:
Azarath
Yattering
Pyorrhoea
Brutal DM jest jak najbardziej ok
U mnie te zespoly to pewna czolowka w tym gatunku
Jazz is not dead, it just smells funny.
nie ma to jak rzucić z niczego tytułemsekcjazwlok pisze:co ty chcesz , kanibale wymiataja zwlaszcza Hammer Smashed Face
nie no, po prostu dziwi mnie to trochęsekcjazwlok pisze:co ty chcesz ,
wiesz EvE, jedni lubie krew rope i flaki a inni pedalow. takie zycie 
Ale rozumiem że tu nie ma aluzji do mnie