22-25/02/2024 - Samael - Kraków/Wrocław/Gdańsk/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 7586

22-25/02/2024 - Samael - Kraków/Wrocław/Gdańsk/Warszawa

Post autor: Deleted User 7586 »

22.02.2024 – Kraków, Kamienna 12
23.02.2024 - Wrocław, Zaklęte Rewiry
24.02.2024 – Gdańsk, B90
25.02.2024 – Warszawa, Progresja

Nie możecie się doczekać festiwalu? My również. Dlatego już w lutym proponujemy rozgrzewkę, która stopi zimowe śniegi – Samael zagra „Passage” w Krakowie, Gdańsku i Warszawie. Ale na tym nie koniec…

Wydany w 1996 roku album „Passage” zgodnie z tytułem był przejściem Szwajcarów z blackmetalowego cienia do zimnego, księżycowego światła ich własnej, oryginalnej muzyki. Samael wyprzedził epokę tym brzmieniem, transową strukturą utworów, szerokością horyzontów… Z legendą tego materiału zmierzą się uczestnicy koncertów, które odbędą się pod szyldem Passage to Mystic Festival 2024. Oczywiście, Samael nie będzie sam – pozostałe nazwy poznacie już niebawem.

Bilety trafią do sprzedaży 27 listopada o godzinie 12.00. Dostępne będą na Knock Out Music Store, eBilet.pl oraz b90.pl (Gdańsk).

Ceny biletów:

119 zł - pierwsza pula
129 zł - regularna przedsprzedaż
140 zł - w dniu koncertu
Ostatnio zmieniony wt lis 28, 2023 11:42 am przez Deleted User 7586, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Re: 23-25/02/2024 - Samael - Kraków/Gdańsk/Warszawa

Post autor: Frank Drebin »

Dla mnie obecność obowiązkowa. "Passage" to genialny album.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Frank Drebin pisze: pt lis 24, 2023 12:34 pm Dla mnie obecność obowiązkowa. "Passage" to genialny album.
Poprzedni koncert w Krakowie z "Passage" bardzo fajny. Rozważę mocno i ten :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Zapisane w kalendarzu.
Deleted User 7586

Re: 23-25/02/2024 - Samael - Kraków/Wrocław/Gdańsk/Warszawa

Post autor: Deleted User 7586 »

Doszedł koncert we Wrocławiu i nastąpiła zmiana terminu koncertu w Krakowie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Coś się dzieje we Wrocławiu? :shock: Szok, niedowierzanie!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No i elegancko, nie muszę jechać do Krakowa :D
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 22-25/02/2024 - Samael - Kraków/Wrocław/Gdańsk/Warszawa

I po koncercie... Był elegancko. Samael super, Grecy też bardzo fajnie, Shining - nie moja bajka... Dwie kosteczki od Alesa :D

Jupiterian Vibe:
https://www.youtube.com/watch?v=N9Cs1LURYK0

Moonskin:
https://www.youtube.com/watch?v=bcqA4tfWzNk

Ceremony of Opposites:
https://www.youtube.com/watch?v=e3ebpKlbnII
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wszystkie 3 zespoły mi się podobały. Shining faktycznie - nieco inna bajka, ale solidna muza. Plus za to, że dzięki nim drugi dzień pod rząd słuchałem koncertowego wykonu "21st Century Schizoid Man" :D
Samael dał bdb koncert, Wrocławianie nie zawiedli frekwencją, fajna impreza.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Byłem tylko na Samaelu. Dobrze zagrana sztuka, całe Passage bardzo fajnie na żywo wypadło + dobry zestaw The Best of. 1,5h wystarczyło w zupełności. Mam ciut lepsze wrażenie niż po podobnym koncercie Paradise Lost sprzed 2 lat, jak grali całe Draconian Times, gdzie zabrakło tych chociaż jeszcze 3 kawałków do pełni szczęścia.

Największy minus - oczywiście brak perki na żywo. Wiem, że to taki styl, ale na żywo jednak czuć brak prawdziwych bębnów, szczególnie to było słychać w tych pojedynczych wstawkach, kiedy Xy jednak łapał za pałki :wink:. Od razu inny odbiór muzyki na żywo. No trudno, w tym przypadku już się chyba nic nie poradzi.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Mr. M pisze: pn lut 26, 2024 1:23 pm Byłem tylko na Samaelu. Dobrze zagrana sztuka, całe Passage bardzo fajnie na żywo wypadło + dobry zestaw The Best of. 1,5h wystarczyło w zupełności. Mam ciut lepsze wrażenie niż po podobnym koncercie Paradise Lost sprzed 2 lat, jak grali całe Draconian Times, gdzie zabrakło tych chociaż jeszcze 3 kawałków do pełni szczęścia.

Największy minus - oczywiście brak perki na żywo. Wiem, że to taki styl, ale na żywo jednak czuć brak prawdziwych bębnów, szczególnie to było słychać w tych pojedynczych wstawkach, kiedy Xy jednak łapał za pałki :wink:. Od razu inny odbiór muzyki na żywo. No trudno, w tym przypadku już się chyba nic nie poradzi.
Zgadza się i rzeczywiście nic z tym już się nie zmieni. Miło, że choć czasami Xy łapie za te pałki ;)
www.MetalSide.pl
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Tak, to trochę dziwne odczucie jak perka nie jest live. Sam koncert (byłem w Progresji) bardzo fajny. Supporty odpuściłem świadomie. Po przyjściu natknąłem się na tłok w klubie - na baru, na schodach, kolejki do kibli (akurat była przerwa przed Samaelem). Na sali też sporo ludzi, ale przeszedłem bokiem i z przodu było w miarę luźno. Gdy zaczął się koncert zrobiło się tłoczniej. Dźwięk pod głośnikiem tragedia, więc wycofałem się na wysokość baru po prawej i tam spędziłem koncert. Mam wrażenie, że po pierwszym numerze dźwięk się poprawił, a może to po prostu zmiana miejsca. Ja rozumiem, że klawisze itp, ale nagłośnienie w Progresji jest ostatnio fatalne. Fajnie, że było pełno. Soldoutu nie było, ale frekwencja jak przy Accept czy Saxon. Sam występ bardzo fajny. Nie słuchałem (zdarzało mi się sporadycznie) Samaela od lat licealno-studyjnych, ale bawiłem się świetnie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ