Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Re: Bruce Solo

Post autor: MaidenFan »

https://vocaroo.com/1ewSCeTzoyyt
łapcie IESF
W sumie prawie w ogóle się nie różni od tego IM.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

No jak dla mnie to świetna sprawa, bo uwielbiam takie rzeczy jak wersje demo, czy zapoznawcze utworów. Chciałbym usłyszeć, to co puszczał Steve z taśmy, gdy się uczyli Parchmentu czy Rime'a:P
Przesłuchałem nawet pierdylion minut dem Mety z tych boxów:P
A tutaj mamy kilka smaczków.
Ucięta zwrotka, inne przejście do sekcji szybszej, Harrisowe momenty basu bez Harrisa. Są pewne zmiany w riffach szczególnie w szybszej części.
Podoba mi się naprawdę czysty wokal, jak na taką demo wersję. Wręcz jest zajebisty i mega z przodu. Trochę uboga perka, ale to wiadomo demo.

Podsumowując, jestem zaskoczony jak mało ją Maiden zmieniło pod kątem artystycznym. Nie zmejdenizowało jej solówką czy jakimiś wstępami/pierdołami w środku. Duch ten sam, poza kilkoma gitarowymi tweakami, oczywiście mniej surowymi w dźwięku, i krótszym tekstem.
Aha no i wersja live IESF z Live Chapter to mistrzostwo - zjada wersję studyjną na śniadanie.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Uwielbiam ten utwór, jeden z lepszych openerów Maiden.
Tu surowszy, inny, ciekawy :)
A Ragnarok... przedewszystkim po ciężkim początku który znamy z zajawki, niski fajny wokal Brucea, ale potem już lightowo do końca:)
Ciezko ocenić utwór po 2-3 przesłuchaniach
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No i widzę na insta, że ludzie mają normalnie CD z książeczką - więc nie tylko winyl. Pytanie czy to nie jakieś wersje promocyjne tylko z Brazylii.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Numer ogólnie może być. Nic nadzwyczajnego. Kupy też nie ma. Górki tragedia. Słyszałem podobnie wyjący wokal na przystanku w Krakowie po koncercie Maiden ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: czw lis 30, 2023 10:57 pm Numer ogólnie może być. Nic nadzwyczajnego. Kupy też nie ma. Górki tragedia. Słyszałem podobnie wyjący wokal na przystanku w Krakowie po koncercie Maiden ;)
No dokladnie. Średniawka mocno.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

No numerek średni, ma momenty, ale czegoś tak brakuje. Wokal mi się bardzo podoba, bo jednak ten prechorus i środek jest kulminacyjny w tekście więc nie dziwie się, że jest wyżej i mnie jakoś aż tak nie razi jak np Great Unknown.
Za to teledysk i ogólnie koncept - mega mi siadł. Czekam na komiks.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Utwór taki na zachętę ale do klasy tych najlepszych trochę brakuje. Na pierwszy singel wybrałbym coś bardziej dynamicznego. Teledysk fajny, brzmienie i wykonanie - bardzo dobre.
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Mi tam już poprzedni album nie za bardzo pasował. Moim zdaniem Dickinson powinien śpiewać niżej, a gitarzyści przestroić sprzęt tak o kwartę w dół. Gdyby ukręcili brzmienie w stylu King in Crimson, to byłoby ok.
Ostatnio zmieniony czw lis 30, 2023 11:44 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

ObrazekJest dobrze, czekam na resztę - może być jedna fajna opowieść, spójny album, czego mi brakuje w ostatnich latach
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Numer jest po prostu dobry. Brzmi jakby od Tyranny of Souls minęły 2-3 lata. Bruce brzmi oczywiście lepiej niż na krążkach Maiden, zero zdziwienia. Shirley musi odejść ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Szkoda tego wycia w końcówce. Utwór na plus, lepszy niż większość na Senjutsu i TBOS.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Fajny kawałek - jest jakos zaaranżowany, czego nie można powiedzieć o czymkolwiek z Senjutsu. Brzmienie werbla na minus, ale to zboczenie zawodowe. Póki co jestem na tak :D
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

krusejder pisze: pt gru 01, 2023 12:00 am Numer jest po prostu dobry. Brzmi jakby od Tyranny of Souls minęły 2-3 lata. Bruce brzmi oczywiście lepiej niż na krążkach Maiden, zero zdziwienia. Shirley musi odejść ;)
Dokładnie, on nie kuma metalu i tyle. Miks takiego Senjutsu jest straszny i to jego robota a nie żaden "koncept", tu już mówimy o błędach technicznych. Niech tego Shirleya diabli wezmą.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Posłuchałem kilka razy wersji w oficjalnych serwisach i zdania na razie nie zmieniam, utwór tylko okej. Doceniam świetną partię wokalną w refrenie. Produkcyjnie to jednak leży, sound jest mało klarowny, Bruce też nisko w miksie. Jakoś dziwnie to siedzi dzwiękowo, nie podoba mi się. Bawią życzeniowe projekcje ludzi, którzy piszą, że to produkcja lepsza od Shirleya :)
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Piotr Lange pisze: pt gru 01, 2023 12:15 am
krusejder pisze: pt gru 01, 2023 12:00 am Numer jest po prostu dobry. Brzmi jakby od Tyranny of Souls minęły 2-3 lata. Bruce brzmi oczywiście lepiej niż na krążkach Maiden, zero zdziwienia. Shirley musi odejść ;)
Dokładnie, on nie kuma metalu i tyle.
To tak jak Harris ;) po co im producent, który "kuma metal", jak oni sami nie czują metalu?

Numeru Bronka posłuchałem dopiero teraz na słuchawkach. Spoko numer, ale żeby chciał jakoś wracać do niego to chyba nie, zobaczymy jak się wkomponuje w cały album. Jako sama zapowiedź jest ok
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

IRON MAIDEN - zdemaskowani jako zdrajcy metalu
xDDD

Wiadomo, że z takiej youtubowej jakości nie można się cieszyć, ale dla mnie to brzmi jak klasyczny Roy Z. Czyli jednak kilka poziomów wyżej niż klasyczny Kevin "sam w studiu nagraniowym" Shirley
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

bardzo fajny numer z fajnym refrenem. Kontynuacja Tyranny, które lubię ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

01.03

Afterglow Of Ragnarok (5:45)

Many Doors To Hell (4:48)

Rain On The Graves (5:05)

Resurrection Men (6:24)

Fingers In The Wounds (3:39)