Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Bruce Solo

Post autor: Cold »

Refren wbija się w pamięć i od dwóch dni za mną łazi. Do poziomu The Chemical Wedding brakuje, ale chyba nikt nie liczył, że po upływie 25 lat Bronek dorówna lub przebije swoje "naj". Kawałek podoba mi się, 7/10.

Aha, i piania nie słyszę - albo z wiekiem głuchnę, albo przestaje mi ono przeszkadzać 8)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Tylko pod koniec jest trochę piania, ja odbieram ten utwór jako wstęp do właściwej opowieści, swoisty trailer. Sądzę, iż płyta zyska jako całość. Refren chodzi za mną cały czas!
cloud
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: cloud »

Mnie niestety w weekend nie bylo w domu, puscilem sobie kilka razy w aucie i... czuje lekkie rozczarowanie, ale to byla chyba kwestia zbyt duzych nadziei. Dzis wieczorem posluchalem na sluchawkach i jest troche lepiej, refren zaczyna sie wbijac w glowe, ale wlasnie zauwazylem, ze Zwijsen juz wypuscil cover (https://www.youtube.com/watch?v=R_-1IVlp1y8) i chyba podoba mi sie bardziej, niz oryginal :D
UP THE IRONS !!!
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Singiel zdobywa coraz większą popularność, wczoraj słyszałem w Antyradiu.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

erosinho pisze: ndz gru 03, 2023 8:37 am Singiel zdobywa coraz większą popularność, wczoraj słyszałem w Antyradiu.
To akurat nie dziwi :)
Awatar użytkownika
Pati

Post autor: Pati »

Antyradio mi plany popsuło. Chciałam na spokojnie odsłuchać jak winyl przyjdzie, a oni już od rana zaczęli to puszczać... Może to też ma wpływ na odbiór. Grzanie autostradą nie pomogło mimo podgłośnienia.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Może kwestia zbyt dużych oczekiwań ale trochę mam zawód, kawałek ok, nic ponadto.
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Gdyby ten utwór był bardziej dynamiczny pewnie jego recepcja byłaby znacznie bardziej pozytywna.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Ja tylko miałem nadzieję, że produkcja będzie na poziomie chociaż ToS, a jak już wielokrotnie zostało napisane, niestety nie jest i ten utwór po prostu nie brzmi i niby z zapowiedzi wynikało że ma mieć moc, a te moc traci właśnie przez płaski dźwięk
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

MaidenZary pisze: sob gru 02, 2023 8:31 pm Moim skromnym zdaniem większość odbiorców - również ja, będąc wielce uniesionymi fantastyczną podróżą w czasie podczas tegorocznego koncertu, wyolbrzymiło swoje oczekiwania
W moim przypadku nic takiego nie miało miejsca. Nie oczekiwalem i nie oczekuję "nie wiadomo czego".
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Patrząc na ostatni album(TOS) nie spodziewałem się niczego wielkiego, bo już TOS jest bardzo przeciętny. Taki młotkiem klepany, bez Adriana, z kilkoma basistami w studio. On po prostu musiał zostać wydany, ale gdyby nie został, świat od tego by nie umarł. I tak samo chyba będzie z Mandrake Projekt, wróżąc z fusów jakie zostały po odsłuchu opublikowanego kawałka. Dupy nie urywa. Taka przeciętna lipa sygnowana wielkim nazwiskiem.
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Patrzac na ostatni album TOS podoba mi sie grafika na okladce .
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Przesłuchałem i obejrzałem singiel w piątek, ale że byłem poza domem to tylko z telefonu. Przed chwilą jeszcze raz odsłuchałem na spokojnie z moich głośników. I cóż mogę powiedzieć? No tak 5-6/10? Warstwa kompozycyjna i wokale podobają mi się, nawet to pianie nie przeszkadza zbytnio, kawałek nawet miałby szanse wpaść w ucho, gdyby nie totalnie zrąbana produkcja/mastering/niewiemco, bo mam poczucie jak by równolegle ktoś puścił jakiś hałas lub inny utwór i po prostu całość jest zagłuszona, brzmi to zupełnie bez sensu i psuje właściwy odbiór utworu.

Teledysk pominę milczeniem może, dla mnie straszliwy cringe, mieszanka różnych styli, w zasadzie nie wiadomo czy tam jest jakaś historia czy jej nie ma, raz Bruce - Darth Sidious z Gwiezdnych Woejn, za chwilę Bruce niczym Van Damme w podkoszulku przyciasnym. Moją pierwszą reakcją na ten teledysk było "CO TO K**** JEST ???!!!" i generalnie zdania nie zmieniłem po powtórnym obejrzeniu.

Na płytę mimo wszystko czekam (TOS bardzo lubię), ale jak całość miałaby tak brzmieć to będzie kiepsko :/
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ogólnie jakaś dziwna moda zapanowała na teledyski z motywem fabularnym łączącym kolejne single, ala Slayer "Repentless,"Megadeth "the Sick, the dying..." a teraz Bruce. Sam kawałek jest okej, ale bez żadnych rewelacji. Ani mnie nie zniechęcił ani nie podjarał. Jak wyjdzie płyta to kupię do kolekcji bo mam wszystkie pozostałe.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Frost No pisze: sob gru 02, 2023 1:44 pm Odchodzac od zawilosci technicznych doceniam ze facet w tym wieku przesiadl sie z motocykla spiewajacego o dupie marynie na epicki okret .
A co w tym kawałku jest epickiego? Bez przesady ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

gumbyy pisze: pn gru 04, 2023 9:52 am
Frost No pisze: sob gru 02, 2023 1:44 pm Odchodzac od zawilosci technicznych doceniam ze facet w tym wieku przesiadl sie z motocykla spiewajacego o dupie marynie na epicki okret .
Jak to co, chłop śpiewa w Iron Maiden, to wystarczy :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

O co chodzi z dupa Maryni i z epickością? Znaczy co jest dużą, a co jest epickie i w jakim sensie?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

U mnie utwór za każdym kolejnym odsłuchem zyskuje. ;)

ToS za pierwszym odsłuchem też nie powalał a dzisiaj nie ma miesiąca żebym tego nie przesłuchał od dechy do dechy
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

wojteq pisze: ndz gru 03, 2023 7:24 pm Przesłuchałem i obejrzałem singiel w piątek, ale że byłem poza domem to tylko z telefonu. Przed chwilą jeszcze raz odsłuchałem na spokojnie z moich głośników. I cóż mogę powiedzieć? No tak 5-6/10? Warstwa kompozycyjna i wokale podobają mi się, nawet to pianie nie przeszkadza zbytnio, kawałek nawet miałby szanse wpaść w ucho, gdyby nie totalnie zrąbana produkcja/mastering/niewiemco, bo mam poczucie jak by równolegle ktoś puścił jakiś hałas lub inny utwór i po prostu całość jest zagłuszona, brzmi to zupełnie bez sensu i psuje właściwy odbiór utworu.
Nie jestem znawcą, ale na mój gust zjebany jest mastering. Przesłuchałem wczoraj wieczorem na spokojnie ten numer i dla porównania, na tym samym sprzęcie i ustawieniach kilka wybranych numerów z ToS. Tyranny brzmi znacznie lepiej, potężniej, nie tak "płasko". Zobaczymy jak będzie brzmiałą cała płyta.

Zaś co do samego "Afterglow of Ragnarok" to numer coraz bardziej mi się podoba, cały czas chodzi mi po głowie, w szczególności refren i główny riff.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

blackcocker pisze: pn gru 04, 2023 9:56 am
gumbyy pisze: pn gru 04, 2023 9:52 am
Jak to co, chłop śpiewa w Iron Maiden, to wystarczy :D
A kurde... tuman ze mnie :D
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ