Ach ci ludzie z różnych for
Bruce Solo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Re: Bruce Solo
Było pytanie o rok zapisu wokali a to jedyna informacja. Jeden z tych gości intensywnie śledzi różne ciekawostki związane z Brucem.
Piotr Lange pisze: ↑czw sty 25, 2024 4:15 pm Cholera, po kilkunastu przesłuchaniach muszę przyznać, że utwór bardzo zyskał. Z platformy audio brzmi też jakby lepiej.
Weź się chłopie nie ośmieszaj.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Szczerze mówię, nie twierdzę że jest super, niemniej lepiej niż mi się wydawało po jednym przesłuchaniu.
“I had the chorus lyric since I visited Grasmere for a wedding back in 2012,” explains Bruce, “and it wasn’t difficult years later to create the rest of the song with so much rich imagery in my head!”
Czyli wokale mogą być z 2014.
Czyli wokale mogą być z 2014.
- blackcocker
- -#Moderator

A potem mnie pytasz co jest śmiesznego w Twoich postach? Zlituj sięPiotr Lange pisze: ↑czw sty 25, 2024 4:15 pm Cholera, po kilkunastu przesłuchaniach muszę przyznać, że utwór bardzo zyskał. Z platformy audio brzmi też jakby lepiej.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
- Saimon1995
- -#Moderator

Za pierwszym razem "siadł" mi tak średnio. Ale z każdym kolejnym odsłuchem jest lepiej. Numer w porządku, wciąż jednak bez zachwytów. Pierwszy singiel lepszy.
Wokale w zwrotkach brzmią jak z Tattooed Millionaire - i jak dla mnie to bardzo pozytywne skojarzenie.. chociaż tu mamy taki trochę miks. Luzacki hardrock połączony z cięższym brzmieniem i "złowieszczością"
Nie jestem pewien jeszcze, czy mi się to podoba..
Refren zaśpiewany dobrze, ale sam w sobie nie jest porywający, więc jakoś to nie cieszy.. Zarówno Afterglow jak i Rain mają fajne zwrotki i słabe refreny
Jednak cieszy mnie to, że kawałek nie jest niedbale zaśpiewany - co jest normą na albumach Maiden z ostatnich 20 lat.
Refren zaśpiewany dobrze, ale sam w sobie nie jest porywający, więc jakoś to nie cieszy.. Zarówno Afterglow jak i Rain mają fajne zwrotki i słabe refreny
Słabe refreny to znak rozpoznawczy Bruce'a od dłuższego czasu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Właśnie MOIM zdaniem o ile w pierwszym singlu refren go położył tak tu od razu mi siadł
Czekamy na cały album
bo chyba już 3ciego singla nie będzie 
Czekamy na cały album
Odpalilem na sluchawkach,fajna robote robi klawisz.
Na słuchawkach to jakby inny utwór, szczególnie wziąłem od żony takie, co mają Dolby Atmos - nie lubię jak jest tyle efektów, ale tutaj one robią robotę.
KOMPROMITACJA!!blackcocker pisze: ↑czw sty 25, 2024 5:44 pmA potem mnie pytasz co jest śmiesznego w Twoich postach? Zlituj sięPiotr Lange pisze: ↑czw sty 25, 2024 4:15 pm Cholera, po kilkunastu przesłuchaniach muszę przyznać, że utwór bardzo zyskał. Z platformy audio brzmi też jakby lepiej.![]()
www.MetalSide.pl
Mi te refreny za czysto brzmią. Nie sądzę, żeby Bruce był teraz w stanie tak dobrze wyciągnąć te górki. No chyba że jednak, wtedy jest Mistrzem nad Mistrzami. Z kolei zwrotki, np. ta pierwsza, czy ostatnia, Bruce brzmi już tak bardziej współcześnie. Jakbym miał obstawiać, to refren jest nagrany ileś tam lat temu, a teraz dograne zostały niektóre zwrotki.Piotr Lange pisze: ↑czw sty 25, 2024 4:28 pmNa forum Maidenfans ludzie twierdzą, iż Rain to jeden z tych nowszych kawałków do których wokale były nagrywane w ostatnich 3 latach.Siwy pisze: ↑czw sty 25, 2024 11:19 am Jak dla mnie trochę to przypomina materiał z jego pierwszej płyty. Niezbyt to metalowe, takie tam pitu pitu, nic odkrywczego, ale źle się tego nie słucha. Wokal jak nie teraźniejszy Dickinson. Jestem ciekaw kiedy nagrywał swoje partie. Jeśli w 2014 to trochę by to tłumaczyło. Jeśli teraz, to byłoby to bardzo obiecujące na przyszłość![]()
Dawno nic tak słabego nie słyszałem. Bez polotu, nudny wokal przez cały utwór. Mógłby nie powstać, nic by się nie stało. Jedyne co ratuje to solówki.
W sumie ciekawe zjawisko, jak nietórzy muszą na siłę słuchać pierdyliard razy, żeby zatrybił. Po ci się katujecie? Za dużo dobrej muzy do słuchania, żeby takich kartofli słuchać
W sumie ciekawe zjawisko, jak nietórzy muszą na siłę słuchać pierdyliard razy, żeby zatrybił. Po ci się katujecie? Za dużo dobrej muzy do słuchania, żeby takich kartofli słuchać
-
MaidenZary
- -#Prisoner

Na klawiszach gra facet, a ja myślałem, że Misteria to jakaś kobieta będzie. :-)
Mi numer podszedł gdzieś po 2-3 przesłuchaniu, więc nie potrzebowałem wiele na zatrybienie. Solówki są bardzo dobre, ale moim zdaniem świetny jest też refren. I znakomicie zaśpiewany.
U mnie siadł ten utwór za pierwszym razem mega!Geri666 pisze: ↑czw sty 25, 2024 8:16 pm Dawno nic tak słabego nie słyszałem. Bez polotu, nudny wokal przez cały utwór. Mógłby nie powstać, nic by się nie stało. Jedyne co ratuje to solówki.
W sumie ciekawe zjawisko, jak nietórzy muszą na siłę słuchać pierdyliard razy, żeby zatrybił. Po ci się katujecie? Za dużo dobrej muzy do słuchania, żeby takich kartofli słuchać![]()
I też mnie zastanawia, ze niektorzy chocby nie wiem co nagrał będą na 'nie'
Także wiesz ile ludzi tyle gustów i guścikow
P.S. jakoś przegapiłem Czechy w rozpisce trasy Bruca
Ale to znów fest niestety ...
Swoją drogą ten utwór Sonata, podobno został napisany 25 lat temu, więc może coś w klimacie dwóch gigantów z lat 90-tych dostaniemy 
Ale dlaczego tak zakładasz? Jak komuś nie siadło, to nie będzie słuchał 666 razy, żeby sprawdzić, czy się przekona. Jak ktoś jest osłuchany w swojej muzie, wie czego chce i potrzebuje do przyjemności ze słuchania, to przeważnie po 2-3 razach będzie wiedział, że "z tej mąki chleba nie będzie". I wcale nie chodzi (na przykład w moim przypadku), że zawsze jestem na "nie". Jak mi "Senjutsu" nie siedzi, to choćby "skały srały"
Muzy jest w opór (aż za dużo), więc nie widzę powodu, żeby "katować" coś co mi niezbyt podeszło tylko dlatego, że to nagrał np. Dickinson.
www.MetalSide.pl