Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Re: Bruce Solo

Postautor: Geri666 » pt sty 26, 2024 9:08 pm

I też mnie zastanawia, ze niektorzy chocby nie wiem co nagrał będą na 'nie' ;)
Także wiesz ile ludzi tyle gustów i guścikow ;)
Jesli o mnie chodzi to pierwszy singiel mi siadł ;)

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: Budziol » pt sty 26, 2024 10:06 pm

Mnie drugi ;)

Deleted User 626

Postautor: Deleted User 626 » pt sty 26, 2024 10:31 pm

Muzycznie słabo. Widać, że w tym "projekcie" nie chodzi o muzykę. Jako singiel słabo. Ciekawe co będzie na albumie jako całości.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » pt sty 26, 2024 10:38 pm

Widać, że w tym "projekcie" nie chodzi o muzykę.
Bruce zapowiadał, że to ma być wielowymiarowy projekt itp. Dlatego nie mam wielkich oczekiwań, bo dla mnie liczy się tylko muzyka.
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: Budziol » pt sty 26, 2024 10:39 pm

Kurcze zastanawiam się co jest tu AŻ tak słabe w tym utworze?
Fajny riff, ciężkie brzmienie, dobry wokal, świetny refren, solówki ok czego chcieć więcej?
Mnie zawiodł pierwszy singel trochę jako całość, ale ten bardzo dobry moim zdaniem

Deleted User 626

Postautor: Deleted User 626 » pt sty 26, 2024 10:47 pm

Bruce zapowiadał, że to ma być wielowymiarowy projekt itp. Dlatego nie mam wielkich oczekiwań, bo dla mnie liczy się tylko muzyka.
No to reszty nie słuchaj :D Chyba lepiej nie będzie.

Deleted User 626

Postautor: Deleted User 626 » pt sty 26, 2024 10:49 pm

Fajny riff, ciężkie brzmienie, dobry wokal, świetny refren, solówki ok czego chcieć więcej?
Mnie zawiodł pierwszy singel trochę jako całość, ale ten bardzo dobry moim zdaniem
Ta melorecytacja w zwrotkach jest okropna. Muzycznie. Pewniej lepiej się sprawdzi w teledysku ale "Thriller" brzmi muzycznie świetnie nawet jak się go nie ogląda.

Deleted User 5490

Postautor: Deleted User 5490 » pt sty 26, 2024 11:59 pm

No przynajmniej nie oszukuje, że chodzi mu o muzykę. :lol: :lol: :lol:
Jak nie ma się pomysłów na muzę, to trzeba wielu wymiarów, żeby tą słabiznę nimi obudować, żeby fanbojom michy nadal się cieszyły.
Pewnie jeszcze oprócz komiksu wyjdzie seria klocków Lego, jakieś figurki, wibrator i będzie można kupić kwaterę na cmentarzu na którym kręcono teledysk.
W Mandrake Project chodzi wyłącznie o jedno. Tak jak alchemicy szukali kamienia filozoficznego mającego zmieniać metale nieszlachetne w złoto, tak Dickinson powołał do życia Mandrake Project, żeby wydoić od fanów jeszcze trochę kasy na emeryturę. Pamiętajmy - jest bardzo dobrym biznesmenem.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » sob sty 27, 2024 12:34 am

Fajny riff? Brzmienie? Meeh... odpal "Accident of Birth", "Road to Hell", "The Tower", "Man of Sorrows", "Chemical Wedding", czy "Trumpets of Jericho". To mnie jara :D

Tak samo nie ruszają mnie płyty "TM", "Skunkworks", czy "Balls...". Choć tej ostatniej czasami posłucham, a dwóch wcześniej wymienionych nie mam w domu.
Ostatnio zmieniony sob sty 27, 2024 12:41 am przez gumbyy, łącznie zmieniany 1 raz.
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » sob sty 27, 2024 12:37 am

No to reszty nie słuchaj :D Chyba lepiej nie będzie.
Posłuchać posłucham. Może i nawet CD kupię, ale oczekiwań nie mam. Po zapowiedziach i pierwszym singlu ciśnienie mi zeszło. Po drugim już totalnie obojętnie czekam (?) na premierę.
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: remi » sob sty 27, 2024 7:37 am

Jakby co na niemieckim jpc można zamówić te limitowane niebieskie winyle, wyszło ze wszystkim 186 zł.

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » sob sty 27, 2024 9:26 am

No właśnie nic nie jest w nim AŻ TAK słabego. Jest to utwór po prostu ok, ale tak już wyglądają internetowe (?) dyskusje, że ludzie projektują sobie, że "nie podoba mi się" znaczy "chujowy kawałek, najgorszy na świecie". Można jeszcze dodać protekcjonalne "weź sobie posłuchaj X, Y, Z to będziesz widzieć co jest dobre" i mamy forumowe bingo :)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » sob sty 27, 2024 11:00 am

"Aż tak", czyli jak? :lol:
www.MetalSide.pl

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: IgorW » sob sty 27, 2024 11:01 am

Aż tak, żeby pisać, że aż tak :)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » sob sty 27, 2024 11:05 am

Aż tak, żeby pisać, że aż tak :)

Widzisz... to są właśnie "projekcje" ;)

Dla mnie to jest słabszy numer od tych co wypisałem powyżej. I chyba każdy (?) zauważy róznicę i zrozumie dlaczego nowy singiel mnie nie porywa. Ne zarzucam tej kompozycji jakiego "dna i metra" mułu, czy też nie wspominam o "kompromitacji" ;)

Mam inne odczucia i tyle :)
www.MetalSide.pl

Deleted User 5490

Postautor: Deleted User 5490 » sob sty 27, 2024 12:42 pm

Ja nie widzę problemu. Każdemu wolno kochać. Jeden lubi fajne laski, inny facetów co się za fajne laski przebierają.
Każdy jest inny. Jeden uwielbia i się zachwyca więc pisze o tym. Drugi jest rozczarowany, bo spodziewana fajna laska na randkę okazała się być facetem z fiutkiem, owłosioną klatą i żylastymi, porośniętymi chaszczami girami. I też o tym pisze. Każdemu wolno kochać. Każdemu wolno pisać. Jest wolność słowa i poglądów.
To forum będzie tysiącletnim i nadal będą tacy, którzy tej prostej prawdy nie zrozumieją, bo są dogmatyczni jak wszystko czym gardzą, m.in. jak kościół katolicki, jak PiSowcy, jak Grzegorz Braun itd....
A tak w ogóle gumbyy nadal nie rozumiesz? Bruce Dickinson to Bruce Dickinson, najbardziej zajebista syrena świata, która nigdy nie splamiła się kiepską twórczością i niech będzie pochwalone przenajświętsze Empire of the Clouds w całej swojej zajebistej, na wskroś wybuchowej, nie kończącej się rozciągliwości.
Ostatnio zmieniony sob sty 27, 2024 12:44 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Frank Drebin » sob sty 27, 2024 12:43 pm

W tym kawałku nie ma nic ciekawgo. Jest do bólu generyczny. Za długi, nudny. Gdyby nie firmował go Dickie, przeszedłby bez żadnego echa.
FotD = TOP5 albumów Maiden

Deleted User 5490

Postautor: Deleted User 5490 » sob sty 27, 2024 12:45 pm

Jest do bólu generyczny.
Raczej geriatryczny.

:lol:

Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Frank Drebin » sob sty 27, 2024 12:50 pm

A to też:-)
FotD = TOP5 albumów Maiden

Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Postautor: sajki » sob sty 27, 2024 4:40 pm

Odpaliłem sobie właśnie Freak i tak myślę - po co się męczyć jakimś Rain on the Graves, skoro można po raz tysięczny odpalić to cudo?

Wróć do „Different World”