Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Steve Harris
-#Prisoner
-#Prisoner

Re: Bruce Solo

Post autor: Steve Harris »

mikejames962 pisze: czw lut 01, 2024 2:02 pm Absolutely agree! "Chemical Wedding" is a masterpiece, and tracks like "Man Of Sorrows" and "Tears Of the Dragon" showcase Bruce's brilliance. His solo performances, especially "Scream for me Brazil," are phenomenal. While I appreciate X Factor and Virtual XI, Bruce truly defines Iron Maiden. Imagining those iconic songs with a different vocalist is unimaginable. Iron Maiden is indeed synonymous with Bruce Dickinson's powerful presence!
Witam to polskie forum pozdrawiam
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Steve Harris pisze: czw lut 01, 2024 3:57 pm
mikejames962 pisze: czw lut 01, 2024 2:02 pm Absolutely agree! "Chemical Wedding" is a masterpiece, and tracks like "Man Of Sorrows" and "Tears Of the Dragon" showcase Bruce's brilliance. His solo performances, especially "Scream for me Brazil," are phenomenal. While I appreciate X Factor and Virtual XI, Bruce truly defines Iron Maiden. Imagining those iconic songs with a different vocalist is unimaginable. Iron Maiden is indeed synonymous with Bruce Dickinson's powerful presence!
Stafan klasa jak zwykle :D

Ale napisz też co sądzisz o nowych utworach BD ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Pewnie będzie miał to samo zdanie co ja, bo nie jest w stanie pogodzić się z tym, że ktoś stworzył bardziej pierdołowaty utwór od niego i trzeba było go umieścić na płycie Iron Maiden. To niewybaczalne i wymaga zemsty.
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

mikejames962 pisze: czw lut 01, 2024 2:02 pm While I appreciate X Factor and Virtual XI, Bruce truly defines Iron Maiden. Imagining those iconic songs with a different vocalist is unimaginable. Iron Maiden is indeed synonymous with Bruce Dickinson's powerful presence!
DPl4r9XXkAASoMi.jpeg
Awatar użytkownika
Steve Harris
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Steve Harris »

gumbyy pisze: czw lut 01, 2024 9:20 pm
Steve Harris pisze: czw lut 01, 2024 3:57 pm
Stafan klasa jak zwykle :D

Ale napisz też co sądzisz o nowych utworach BD ;)
Witam wyjec podrzucił mi płytę, ale nie słuchałem pozdrawiam
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
MaidenZary
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: MaidenZary »

Przyłączam się do grona wielbicieli nowego singla. Bardzo przyjemnie mi się go słucha, a refren kręci się długo w głowie. Może to lekka nostalgia, jakże brzmiał Bruce niegdyś.
Deleted User 626

Post autor: Deleted User 626 »

Refren rzeczywiście chwytliwy. Tylko te zwrotki...
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

W tym numerze naprawdę prawie wszystko się zgadza: bardzo dobry riff, fajne te organy wchodzące w pewnym momencie, mostek, chwytliwy refren, świetne solo. Te zwrotki faktycznie są słabsze i nie pasujące do reszty numeru. Co nie zmienia faktu, że kawałek jest naprawdę w porządku, coś się w nim dzieje. Bruce solo potrafi zaskoczyć, czego nie można powiedzieć niestety o macierzystej kapeli...
Deleted User 5490

Mi te zwrotki obrzydzają to dzieło na tyle, że nie będzie mi się chciało go za często słuchać....
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Pierre Dolinski pisze: pn lut 05, 2024 2:51 pm Mi te zwrotki obrzydzają to dzieło na tyle, że nie będzie mi się chciało go za często słuchać....
No nie wiem, tekst jest naprawdę fajny i zdecydowanie wole je bardziej niż refren :P. Fakt, że najlepiej wchodzi z teledyskiem jednocześnie.
Deleted User 5490

Dla mnie teksty są drugorzędną sprawą, bo można je recytować, bulgotać, albo śpiewać na chujową melodię. Można też mieć pomysł na dobrą melodię i tego oczekiwałem najbardziej od Dickinsona. Pomysłów na ciekawe melodie, bo on znany jest ze śpiewania a nie gadania. Gdybym jarał się gadaniem, to chodziłbym na koncerty zespołów hip-hop.
Widać Bruce nie ma już pomysłów na dobre melodie. Jak już pisałem. Nie każdy jest Beethovenem, czy Mozartem, żeby geniuszu nastarczyło mu na całe życie. Twórczo chłop wypalił się, więc zbiera ode mnie słabsze recenzje niż kiedyś.
No ale możesz mieć inne zdanie niż ja. W końcu jest wolność słowa, a Tobie wszystko się podoba. Jak zawsze.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Piosenka wypada lepiej z teledyskiem - no tego to jeszcze nie grali xDDDDD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Bo przecież to miało być więcej niż muzyka. ;)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 5490

Schizoid pisze: pn lut 05, 2024 6:29 pm Piosenka wypada lepiej z teledyskiem - no tego to jeszcze nie grali xDDDDD
No tak to można gadać o jakichś pipkach z Eurowizji typu Blanka. :mrgreen: Specjalnie tego nie wspominałem, żeby nie urażać wrażliwego dyskutanta, ale jak już to poruszyłeś to napiszę po prostu, że mnie też takie podejście z lekka bawi.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: pn lut 05, 2024 6:29 pm Piosenka wypada lepiej z teledyskiem - no tego to jeszcze nie grali xDDDDD
A jeszcze lepiej z komiksem, gumą do żucia i rumiankowym papierem toaletowym. No i z obowiązkową maślanką w lodówce.

;) ;) ;)
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Mam nadzieję, że płyta jako całość będzie nieco ciekawsza niż single.
Deleted User 5490

A ja uśmieję się jak komiks przebije jakością i popularnością muzykę.
Byłoby arcy zabawne, gdyby kolekcjonerzy zaczęli dawać ogłoszenia:
- Kupię komiks z płyty Dickinsona - Mandrake Project. Może być bez płyty.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Właśnie tego się obawiam, album składany przez całe lata, jakieś pomysły - to może być dość niespójne. Może lepiej by było, gdyby energię jaka Dickinson wkłada w swój nowy album przelał w pracę nad kolejnym CD Maidenów?
Deleted User 5490

Chcesz dwa razy dłuższego Emipre of the Clouds part II?
Ja oczekuję już tylko kolejnej odsłony ostatniej trasy. Może z jakimiś dodatkowymi numerami z SIT, no ale wiem, że to niemożliwe.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Pierre Dolinski pisze: pn lut 05, 2024 7:28 pm Chcesz dwa razy dłuższego Emipre of the Clouds part II?
Ja oczekuję już tylko kolejnej odsłony ostatniej trasy. Może z jakimiś dodatkowymi numerami z SIT, no ale wiem, że to niemożliwe.
Akurat Empire mi się podobało, podobnie jak niektóre rzeczy z ostatnich płyt. Chodzi mi bardziej o zaangażowanie, nie tylko Bruce'a ale całej grupy w kolektywną pracę nad kolejną płytą. Swoją drogą, ciekawe czy Nicko dotrwa do 2026/27?!
ODPOWIEDZ