Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
Ja bym wolał kilka mniejszych miejscówek. Progresja, A2, Studio, b90 czy Radio Lublin. Wybór jest.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie po to Wolf wywalał droższych muzyków ze składu, żeby wydawać teraz kasę na produkcję. Zresztą Accept nie potrzebuje bajerów na scenie. Wystarczą instrumenty i "szmata" z tyłu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Co do tego Torwaru - kto wie, ostatnio w wywiadzie Biff Byford wspominał, iż zainteresowanie klasycznym heavy bardzo wzrosło, co widać po znacznie większym odzewie na np. Priest czy Saxon i wieloma innymi kapelami. Jest cała masa młodych kapel, które grają w tym stylu. Myślę, że Accept przy dobrych wiatrach przyciągnąłby u nas te 4 tyś. Także - zobaczymy, ja im życzę sukcesów!
Mogliby pocisnąć co-heada z Saxonem i spokojnie wyprzedać ten Torwar, ew. wziąć na support kapele typu Night Demon, Airbourne, czy Midnight, które mają już jakiś wykształcony fanbase i nie są zbyt odległe klasycznemu graniu. Nie mam pojęcia, co kierowało Wolfem przy wybieraniu The Iron Maidens na support rok temu, ale liczę na to, że to była jednorazowa akcja 
Choć najlepszy układ to dla mnie byłoby zagranie w dwóch mniejszych niż Progresja klubach.
Choć najlepszy układ to dla mnie byłoby zagranie w dwóch mniejszych niż Progresja klubach.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
a ten kolega znajomego ma jakieś przecieki nt jesienno-zimowej trasy Saxon?Kevin18 pisze: ↑śr lut 07, 2024 3:22 pm Kolega który ma znajomego w Metal Hammer DE donosi że klubowa trasa planowana jest na Luty/Marzec 2025 i znów z 3 gitaramiCiekawe czy u nas znowu Progresja czy może pokuszą się o Spodek, mając na uwadze jak świetnie wypełniła się Progresja na Zombie Apocalypse Tour ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
+1!
Albo nawet zrobić trójce Studio, Progresja, B90 - myślę że pełnych sold outów by nie było (I dobrze, po zeszłorocznej Progresji), ale byłoby bardzo przyzwoicie
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
-
Southern Rock Knight
- -#Wrathchild

Jakoś mi Breaker bardzo spadł. Kiedyś stawiałem na tej samej półce co 4 następne. Dziś zdecydowanie bym tak nie postawił. Są tam mocne utwory jak tytułowy czy Starlight, ale też masa przypadkowości. Od dwóch wcześniejszych dużo lepiej, no ale to tylko tyle. Na dziś dużo wyżej stawiam Objection Overruled.
Słucham sobie tego nowego Humanoid i całkiem ciekawy utwór to jest. Gitara miejscami zapewnia lekko orientalne klimaty, generalnie jest dość ciężko. Nie jest to rzecz porównywalna do tych najbardziej schematycznych singli z ostatnich płyt. Na minus tekst, brzmi jakby go pisał 12-latek 
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Mało singlowy utwór.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dla mnie taki średniak, Accept miał 100 utworów dużo lepszych.
- Saimon1995
- -#Moderator

Numer OK, ale nie urywa pewnej części ciała.
- Metalophil
- -#Moonchild

Ten "nowy" (czyli z "ery Tornillo") Accept ma utwory "nie wpadające w ucho".
Nie "chodzą za człowiekiem" po wysłuchaniu, tak jak (nie mogące wyleźć z głowy) "Aiming High" (mój ulubiony kawałek Accept ever), "Fast as a Shark", "Breaker", czy nawet - nie będący przecież wielkim przebojem - "Turn Me On". Są wyjątki, ale jest ich jak na lekarstwo (Teutonic Terror, Stalingrad i nawet nie wiem co jeszcze).
Tak jest też z tym Humanoidem. Ot, posłuchałem i było fajnie. Ale nawet nie zapamiętałem linii melodycznej czy refrenu.
Natomiast bardzo fajny teledysk. Wśród dinozaurów heavy metalu już mało takich oryginalnych rzeczy. Albo zlepek z koncertów (np. Judasi) albo pełna animacja (wiadomo kto). Tu w końcu ktoś się postarał i stworzył coś oryginalnego.
Nie "chodzą za człowiekiem" po wysłuchaniu, tak jak (nie mogące wyleźć z głowy) "Aiming High" (mój ulubiony kawałek Accept ever), "Fast as a Shark", "Breaker", czy nawet - nie będący przecież wielkim przebojem - "Turn Me On". Są wyjątki, ale jest ich jak na lekarstwo (Teutonic Terror, Stalingrad i nawet nie wiem co jeszcze).
Tak jest też z tym Humanoidem. Ot, posłuchałem i było fajnie. Ale nawet nie zapamiętałem linii melodycznej czy refrenu.
Natomiast bardzo fajny teledysk. Wśród dinozaurów heavy metalu już mało takich oryginalnych rzeczy. Albo zlepek z koncertów (np. Judasi) albo pełna animacja (wiadomo kto). Tu w końcu ktoś się postarał i stworzył coś oryginalnego.
No nie wiem. Dying Breed, Fall of the empire, teutonic, zombie, no shelter, no ones Master, how do we sleep. Cała masa wpadających w ucho melodii.
Dark Side of My Heart, Overnight Sensation, Kill the Pain, Koolaid, Pandemic... 
Akurat braku melodii to im nie można zarzucić.
Akurat braku melodii to im nie można zarzucić.
Shadow Soldiers również. Masa tego na ostatnich płytach.
- Saimon1995
- -#Moderator

Zgadzam się z Wami panowie. Przecież tych hitów, w dobrym tego słowa znaczeniu, w ostatnich latach natłukli całkiem sporo.
Na każdej płycie są hity