Bruce Solo

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Bruce Solo

Post autor: remi »

No brak tych dwóch gitar raził od początku, więc teoretycznie muzycznie powinno być lepiej; za to mniej „klasycznie”- to taka trochę postać niezastąpiona się wydawała.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Z drugiej strony, Roy nie grał też na trasie CW (przynajmniej w Europie) a także na festiwalowych sztukach, jakie Bruce robił bodajże w 2002 albo 2003 roku, więc to nie pierwszy raz, kiedy nie jedzie na koncerty. Niemniej jednak, kiedy w grudniu zapowiedziano jego udział, bardzo mnie to ucieszyło
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Widocznie musiał zaistnieć jakiś powód, dla którego zdecydowano o zastępstwie. Może kwestie zdrowotne?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Piotr Lange pisze: pt lut 16, 2024 8:43 pm Widocznie musiał zaistnieć jakiś powód, dla którego zdecydowano o zastępstwie. Może kwestie zdrowotne?
A może po prostu wpadła jakaś dobrze płatna fucha na której zarobi więcej niż na koncertach z BD?

Zresztą co za rożnica z jakiego powodu go nie będzie? Co to zmieni? Nie zagra, to nie zagra, na ciul to drążyć?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Aż się prosi o telefon do Adriana, żeby wyskoczył na trasę.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Jestem bardzo ciekawy jak te dwie gitary zabrzmią live.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Sadek pisze: pt lut 16, 2024 11:18 pm Aż się prosi o telefon do Adriana, żeby wyskoczył na trasę.
No ale już ogłoszono kto za Roya ;)
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze: pt lut 16, 2024 11:06 pm A może po prostu wpadła jakaś dobrze płatna fucha na której zarobi więcej niż na koncertach z BD?
Zresztą co za rożnica z jakiego powodu go nie będzie? Co to zmieni? Nie zagra, to nie zagra, na ciul to drążyć?
A może faktycznie wskoczyła fucha i ma ona większy priorytet, niż planowane od X czasu koncerty. Kto wie, jest niezerowe prawdopodobieństwo tego i podobnych scenariuszy :). Może ta niezwykle opłacalna fucha to remastery katalogu BD, choć w dobie streamingów kupią trzy pewnie osoby na krzyż.

Dlaczego to drążyć to jest akurat jasne - jest to forum dyskusyjne, to dyskutujemy :). Nie trudno założyć, że ludzie, którzy zainteresowani jakimś tematem, są z nim związani emocjonalnie, zaciekawieni i o tym rozmawiają. Można by retorycznie zapytać, na ciul to komuś przeszkadza ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

No ale o czym ta dyskusja? Same domysły i nikt niczego się nie dowie wiecej :)

Roya nie będzie z powodów takich lub innych i tyle.
www.MetalSide.pl
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

To prawda, niewiele wiemy, stąd spekulacje :)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Może dlatego ludzie domyślają się drugiego dna, ponieważ translatory tłumaczą tak, że pojawia się tam pewne słowo. Może po angielsku brzmi to inaczej, ale jak komuś wyszukiwarka tłumaczy na polski, to wygląda to np. tak:
Wszyscy wiemy, że przedstawienie musi trwać, a ten projekt jest dla wszystkich zbyt ważny, aby nie był najlepszy, jaki może być.
Jestem zniesmaczony Royem, ponieważ to on zebrał większość albumu i koncertował zespół, wprowadzając Mistherię i Dave'a Moreno do projektu oraz będąc mentorem gitarzysty Chrisa Declerqa. Jestem bardzo podekscytowany tym, co Philip i Chris wniosą razem na scenę, a teraz moją jedyną ambicją jest zdobywanie każdego wieczoru kawałka serc publiczności. ”
Jedno słowo, a dużo waży i działa na wyobraźnię dając jej pole do doszukiwania się jakiegoś konfliktu.
I już jest powód do krachu na giełdzie, kryzysu nuklearnego i zdrady żony.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

W oryginale jest "gutted", czyli dosłownie wypatroszony, w sensie zdruzgotany. Nie mam pojęcia skąd się wzięło temu translatoru zniesmaczenie, bo w innych fragmentach jest zachowany sens.
Deleted User 5490

To popularna szukajka - Google Chrome, wersja 121.0.6167.184, czyli aktualna.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Bronek poczuł się wypatroszony i wszystko jasne :lol:

A Roy zapomniał, że w czasie trasy ma do skoszenia trawnik i musi pomalować sypialnię, co już w 2023 obiecał żonie! Więc wypatroszył Dickinsona...
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Będzie w panierce smażonko.
Zamawiam jedno dzwonko.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Pierre Dolinski pisze: sob lut 17, 2024 12:47 pm Może dlatego ludzie domyślają się drugiego dna, ponieważ translatory tłumaczą tak, że pojawia się tam pewne słowo.
Wiesz co, twoja ksywa wypowiedziana na głos jest idealnie dobrana do treści tego posta :)
Powiem tylko, że odważnie stawiasz tezę, że ludzie zastanawiają się nad czymś, "bo jakieś słowo i translatory" xd
Deleted User 5490

A wiesz, że nie wszyscy czytają anglojęzyczne strony w oryginalnym języku? Nie. Bo pewnie w głowie Ci się nie mieści, że kiedyś w szkołach nie było angielskiego, tylko ruski i nie wszyscy znają język synów Albionu. Dotyczy to pokolenia 50+ i nie tylko.
Moja ksywa nie ma z tym nic wspólnego. Może nie masz tak barwnej ksywy jak ja, ale masz za to bardzo ciasny umysł, żyjesz wyłącznie w swoim światku ciasnej wyobraźni i nie widzisz nic prócz swojego nosa. 8)
Byłbyś kiepskim archeologiem, bo myślisz wyłącznie po współczesnemu.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Podobno Bruce przyłapał Roya jak ten śmiał się z jego komiksu
Deleted User 5490

Zapomniałeś dodać, że potem się nim podtarł.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Wracając do tematu, czytałem niemiecki dodatek weekendowy, który zawierał długi wywiad z Brucem. Dickinson stwierdził, iż w tym roku do Świąt Bożego Narodzenia zagra solo oraz z Maiden łącznie około 90 koncertów. Rozpiska Dickinsona jest już pełna czyli IM powinni jeszcze ogłosić parę sztuk. Swoją drogą ja już nie wiem jak on podoła temu wyzwaniu fizycznie. Szacunek za tak ogromne zaangażowanie w wieku 66 lat!
ODPOWIEDZ