Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
@Piotr Lange
Oczywiście pisałem o Kenie Downingu.
Oczywiście pisałem o Kenie Downingu.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dzięki, on dobrze sobie radzi we własnym projekcie.
-
Southern Rock Fan
- -#Prodigal son

Wam też te wokale w Serpent and the King przypominają Betrayala?
Najlepszym utworem XXI wieku według mnie Judas Priest jest Demonizer. Aż sobie teraz pierdyknąłem. Jakby coś takiego zagrali to klękajcie narody. Oczywiście też trzeba powiedzieć, że Judas Priest >>>>Iron Maiden w tym momencie. Bezdyskusyjnie. No ale, umówmy się, to nie jest wielki wyczyn.
Najlepszym utworem XXI wieku według mnie Judas Priest jest Demonizer. Aż sobie teraz pierdyknąłem. Jakby coś takiego zagrali to klękajcie narody. Oczywiście też trzeba powiedzieć, że Judas Priest >>>>Iron Maiden w tym momencie. Bezdyskusyjnie. No ale, umówmy się, to nie jest wielki wyczyn.
Ogólnie wokale na tej płycie to jest mocny zwrot w kierunku Resurrection/Crucible.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja nie slucham nowego singla. Czekam na premierę CD i odsłuch całości z płyty 
www.MetalSide.pl
-
Southern Rock Knight
- -#Wrathchild

Nie wiem co porabiają gitarzyści Halforda, ale dziwi mnie, że jeden z nich nie zasilił składu Judas Priest. Skoro Sneap to tylko muzyk do pomocy, no to byłoby to logiczne. Byłoby to fajne uzupełnienie. Lachman czy Chlaściak dużo riffowali, w ich grze było dużo "mięsa", typowo amerykańska szkoła, mocno rockerska. Ritchie idzie przede wszystkim w melodie, jego styl to wypadkowa tego co Judasi grali na Painkiller i....Iron Maiden. Częściowo też Helloween. Tak to widzę.
Dlatego nie zasilili składu JP, żeby nie było gadania, że to jest solowy Halford.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Southern Rock Knight
- -#Wrathchild

Może i tak, ale dla mnie ten pomysł ze Sneapem jest lekko żenujący. Przyznam, że na początku byłem sceptyczny do Ritchiego. Taki młody i zastępuje TAKĄ legendę. No, ale trzeba być obiektywnym. Gośc daje z siebie 120%, ma pasję do tej muzyki i trzeba to docenić. No, ale Sneap? Trochę jest w tym zespole, a trochę nie jest. Jeszcze te sprzeczne komunikaty z jego odejściem. Potem zdementowane. W takim zespole jak Judas Priest nie powinno być na to miejsca.
Serpent and the King trochę studzi mój entuzjazm
Nudny numer.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Słucham ostatniego numeru Priest i pierwszego singla, nie da się ukryć iż od czasu premiery Painkiller w 1990 Priest po powrocie Halforda usilnie próbował nagrywać rzeczy w stylu wspomnianego klasyka. Painkiller to bez wątpienia punkt zwrotny w karierze tego zespołu, pewien wzorzec. Dla mnie to już nie jest tylko tradycyjny heavy metal, to power/speed metal ze wszystkimi atrybutami, bardzo dobry w swoim stylu, wzorcowy.
Po prostu management Priest jest żenująco słaby, stąd te zamieszanie ze Sneapem. Dobrze, że ludzie im dali znać co o tym myślą. A Faulkner to właściwy gość na tym miejscu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To, że sytuacja z początku 2022 była absurdalna nie podlega dyskusji. To się nigdy nie powinno było wydarzyć i głupio, że w ogóle taki pomysł im strzelił do głowy. Niemniej jednak żadnych sprzeczności tam nie było, po prostu przez kilka dni nie był członkiem zespołu XD Przywrócili go po tym, jak fani wyrazili swoje zdanie w social mediach.Southern Rock Knight pisze: ↑ndz lut 25, 2024 6:39 pm Może i tak, ale dla mnie ten pomysł ze Sneapem jest lekko żenujący. Przyznam, że na początku byłem sceptyczny do Ritchiego. Taki młody i zastępuje TAKĄ legendę. No, ale trzeba być obiektywnym. Gośc daje z siebie 120%, ma pasję do tej muzyki i trzeba to docenić. No, ale Sneap? Trochę jest w tym zespole, a trochę nie jest. Jeszcze te sprzeczne komunikaty z jego odejściem. Potem zdementowane. W takim zespole jak Judas Priest nie powinno być na to miejsca.
Więcej gitarzystów nie jest potrzebne, bo Glenn wciąż komponuje. Swoją drogą niestety ostatnio jest z nim źle i wątpię, żeby jeszcze kiedykolwiek wyszedł na scenę.
-
Southern Rock Knight
- -#Wrathchild

Dlatego, myślę, że pomysł by Sneap był tylko producentem, a zastąpił go (choćby tylko koncertach) normalny heavymetalowy gitarzysta, nie byłby od czapy. No ale to już jest kwestia ich wyboru. Pewnie żadnej płyty Halford pod własnym szyldem nie wyda, a Judas Priest to temat na 2-3 lata. Ciekawe w sumie co będzie chciał robić Faulkner? Może długotrwała współpraca z Ripperem? To są w sumie dwie bardzo podobne postacie. Różni ich przede wszystkim to, że Ripper wokalistą Judas Priest stał się w innych czasach, niż Ritchie gitarzystą. Fani heavymetalu byli wtedy dużo bardziej konserwatywni i było mu trudniej. Obaj zastąpili legendy. Wiadomo, z wokalistą jest troszkę inaczej, no ale jednak.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A może by tak do JP wrócił jednak Downing. Kto wie czy Faulkner za kilka lat nie dołączy do IM na miejsce np. Murraya przebokującego o ewentualnej emeryturze. Wszystko się jeszcze może zdarzyć.
Richie ma już Elegant Weapons i pewnie będzie starał się to ciągnąć dalej. Wątpię, żeby pokusił się o dołączenie do kolejnej legendy heavy metalu, bo to by w sumie zaszufladkowało go na dobre.
Downing nigdy już nie wróci do JP.
Downing nigdy już nie wróci do JP.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

A powiedz proszę, serio z Tiptonem jest tak kiepsko?
- blackcocker
- -#Moderator

Ode mnie ostatnio nie odbierał jak go chciałem o to spytać, ale może Schizoidowi odpowie...
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Tak twierdzi jego brat, więc zakładam, że faktycznie nie jest dobrze. Podobno Glenn jest obecnie słaby i wygląda również źle.
-
Southern Rock Knight
- -#Wrathchild

Przecież ma 76 lat więc to nic dziwnego. To już naprawdę są ludzie w bardzo zaawansowanym wieku. Jak dla mnie to oni wszyscy i tak się długo i dobrze trzymali. Żyli jak królowie życia, nie oszczędzali się, co przeżyli to ich. Mówię ogólnie o muzykach z tamtych lat. Każdemu życzyłbym TAKIEGO życia.
Ale jest spora różnica między typowym starszym panem po 70-tce, któremu doskwierają naturalne problemy zdrowotne, a człowiekiem chorującym od kilkunastu lat na Parkinsona.