Ten to pożyje, ale należy się
13/07/2024 - KK's Priest - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13/07/2024 - KK's Priest - Wrocław
Pewnie Więcek spełni swój kolejny mokry sen, supportując Downinga 
Dziwne że Lubczyka nie wzięli, przecie Downing docenił Prawdziwego KATa
KAT & Lubczyk jest tak kultowy, ze nie musi grać koncertów
www.MetalSide.pl
On właśnie dlatego jest kultowy, że nie gra koncertów. Można wręcz rzec legendarny.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Zespół zaczął trasę po USA i... No niestety set nie powala. 14 utworów, spośród których wszystkie grali już w 2023.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Aż 8 z oryginalnego Priest. Myślałem, że te proporcje będą przechylone w drugą stronę.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Mnie przede wszystkim dziwi, że tak Ripper, jak i KK tak często mówią o tym, że Judas Priest wymazuje Jugulatora i Demolition ze swojej historii (co po części jest prawdą), ale jak przychodzi co do czego, to z ery Tima grają 1 (słownie: jeden) utwór. Akurat osobiście byłbym dużo bardziej zainteresowany możliwością wysłuchania Blood Stained czy Bullet Train, niż kawałków, z którymi Owens nie miał oryginalnie nic do czynienia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Na tym to polega
www.MetalSide.pl
No dla mnie mogliby wyjść i całego Juga trzasnąć. Ale wiadomo, że gawiedź chce kotletów, to kotlety dostaje.Schizoid pisze: ↑sob mar 09, 2024 11:22 am Mnie przede wszystkim dziwi, że tak Ripper, jak i KK tak często mówią o tym, że Judas Priest wymazuje Jugulatora i Demolition ze swojej historii (co po części jest prawdą), ale jak przychodzi co do czego, to z ery Tima grają 1 (słownie: jeden) utwór. Akurat osobiście byłbym dużo bardziej zainteresowany możliwością wysłuchania Blood Stained czy Bullet Train, niż kawałków, z którymi Owens nie miał oryginalnie nic do czynienia.
www.MetalSide.pl
Wszyscy się spodziewali starych kotletów JP, ale ze tak bardzo oleją okres Jugu i Demo no to jednak już mało ktogumbyy pisze: ↑sob mar 09, 2024 12:16 pmNo dla mnie mogliby wyjść i całego Juga trzasnąć. Ale wiadomo, że gawiedź chce kotletów, to kotlety dostaje.Schizoid pisze: ↑sob mar 09, 2024 11:22 am Mnie przede wszystkim dziwi, że tak Ripper, jak i KK tak często mówią o tym, że Judas Priest wymazuje Jugulatora i Demolition ze swojej historii (co po części jest prawdą), ale jak przychodzi co do czego, to z ery Tima grają 1 (słownie: jeden) utwór. Akurat osobiście byłbym dużo bardziej zainteresowany możliwością wysłuchania Blood Stained czy Bullet Train, niż kawałków, z którymi Owens nie miał oryginalnie nic do czynienia.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Demo to mogą olewać, ale Juga nie wolnoSardi pisze: ↑sob mar 09, 2024 12:41 pmWszyscy się spodziewali starych kotletów JP, ale ze tak bardzo oleją okres Jugu i Demo no to jednak już mało ktogumbyy pisze: ↑sob mar 09, 2024 12:16 pmNo dla mnie mogliby wyjść i całego Juga trzasnąć. Ale wiadomo, że gawiedź chce kotletów, to kotlety dostaje.Schizoid pisze: ↑sob mar 09, 2024 11:22 am Mnie przede wszystkim dziwi, że tak Ripper, jak i KK tak często mówią o tym, że Judas Priest wymazuje Jugulatora i Demolition ze swojej historii (co po części jest prawdą), ale jak przychodzi co do czego, to z ery Tima grają 1 (słownie: jeden) utwór. Akurat osobiście byłbym dużo bardziej zainteresowany możliwością wysłuchania Blood Stained czy Bullet Train, niż kawałków, z którymi Owens nie miał oryginalnie nic do czynienia.
www.MetalSide.pl
A na drugim gigu 13 utworów
Szczerze mówiąc wygląda to strasznie biednie. Ten zespół nadaje się na festiwale, ale jeżeli chce jechać na godzinnych setach, to średnio mi się widzi zainteresowanie nim.
Może jakiś fest mieli
Ale rzeczywiście mega słabo... 13 numerów.
www.MetalSide.pl
- blackcocker
- -#Moderator

300 zł bilet XDDD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
No coż, jak kto ktoś zażartował na profilu wydarzenia na FB - mamy support w roli i cenie gwiazdy wieczoru 
A przecież Cathedral Spires, One on One, Hell is Home czy Bullet Train byłyby hitami tego koncertu. No ale nie będą.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 8449
To jest jednak dość żałosne. Koncert kosztujący 300 zł, a przewidywany czas to jakieś 70 minut. Mam w ogóle dziwne wrażenie, ze set jest najgorszy z możliwych. Jeśli chodzi o klasyki JP no to jakieś motoryczne strzały typu Grinder, Jawbreaker czy Electric Eye, no ale Beyond? Victim? To są ostatnie utwory pod wokal Rippera. Green Manalishi też mi nie pasuje pod ten głos. Wszystko zrobione z jakąś dziwną myślą, że jakoś to będzie.
W ogóle to gdyby KK wyskoczyłz tym pomysłem z 10 lat wcześniej to by więcej zyskał. Teraz to tak z deczka za późno.
Jeszcze słówko o Timie. To jest mam wrażenie jakaś najbardziej pokrzywdzona osoba w całym heavy metalu. Wokalista z tak dobrym głosem, a zawsze praktycznie jako ktoś na doczepkę. Judas Priest, Iced Earth, Malmsteen i zawsze na chwilę. Szkoda bo mógł osiągnąć dużo więcej, a teraz to zdaje się gość przed 60 tką. Czas leci.
W ogóle to gdyby KK wyskoczyłz tym pomysłem z 10 lat wcześniej to by więcej zyskał. Teraz to tak z deczka za późno.
Jeszcze słówko o Timie. To jest mam wrażenie jakaś najbardziej pokrzywdzona osoba w całym heavy metalu. Wokalista z tak dobrym głosem, a zawsze praktycznie jako ktoś na doczepkę. Judas Priest, Iced Earth, Malmsteen i zawsze na chwilę. Szkoda bo mógł osiągnąć dużo więcej, a teraz to zdaje się gość przed 60 tką. Czas leci.
Accept ogłosił trasę co-head razem z KK's Priest. Zerknąłem na kilka eventów, na których widać już ceny biletów... No i na przykład w Toronto najtańszy tix to jest 49.50$, najdroższa wlotka na gig Bostonie to 75$. Metal Mind Productions wychodzi teraz na jeszcze większe sknery. W obliczu tych kwot, to cena wrocławskiego koncertu jest strasznie z dupy.