Fatum
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fatum
Dobrze że zapowiadają reedycje. Wiem że to nie to samo co orginalna płyta z pierwszego tłoczenia ale zawsze coś. Zazdroszczę Ci tego Demona ale kurcze nie stać mnie na wydatek takiej kasy za cd choć ten zespół jest tego wart.Ingwi pisze:jestem tym szczęśliwym posiadaczem płyty Demon którą nabyłem za 152 na allegro
Running,scrambling,flying
Run, live to fly, fly to live, do or die...
-
metalowiec
- -#Charlotte

Pytanko: czy jest wśród nas gość który kupił Manie szybkości za ponad dwie setki? Licytowałem tą płyte bo cel aukcji był szczytny i chciałem ją mieć ale zostałem sromotnie przelicytowany, szkoda, ale gratulacje gdziekolwiek jesteś szczęśliwy nabywco. Chyle czoła :rocxIngwi pisze:jestem tym szczęśliwym posiadaczem płyty Demon którą nabyłem za 152 na allegro
Give me Piece of Mind!!!
Koncert i po koncercie. Wrażenia ? Vixen chwaliłam i przechwaliłam, słabiutko... Votum ? kapela zagrała cower Flight of Icarus ! Całkiem dobrze, fajny wokal, ogólnie fajowo...Fatum? Rewelka! Takiego grania dawno nie widziałam(słyszałam) no po prostu wszystko gadało: gitarka na 6, wokal na 6,klawisz na5 (troche archaiczne brzemienie), bass na 6, drumer na 6. Czemu ten zespół jest tak mało znany? Przecież to polskie Van halen !!! :solo
666 the Number of the Beast
- Mati(Vixen)
- -#Charlotte

Syla! Slabiutko?? To bardzo delikatnie powiedziane.... Dalismy ciala jak z W-wy do Meksyku (tzn ja dalam). No, ale niestety, co sie stalo to sie nie odstanie. Czasu cofnac nie mozna... To na pewno nie byl moj dzien.... Absolutnie nie...syla pisze:Vixen chwaliłam i przechwaliłam, słabiutko...:solo
No, a FATUM - rewelacja!!! Zreszta jak zwykle
-
metalowiec
- -#Charlotte

Mati nie przejmuj się, Wasze mp3 są spoko, popracujecie troche nad warsztatem i będzie ok! A słabiutko? eeeeee chyba nie było tak źle?
Pozdrawiami do zobaczenia na następnym koncercie!
Muszę to napisać - Fatum rządzi :rocx jedna z lepszych kapel koncertowych jakie było mi dane słyszeć :solo
Pozdrawiami do zobaczenia na następnym koncercie!
Muszę to napisać - Fatum rządzi :rocx jedna z lepszych kapel koncertowych jakie było mi dane słyszeć :solo
Give me Piece of Mind!!!
Bootleg z koncertu w Nemo zarypisty! Troche z dzwiekiem kiepskawo ale spoko! Widać mimo zwały operatora kamery(dzwięk!!!) że kapelka potrafi łoić :solo , a gitarowiec? no cóż, pozostaje tylko patrzeć i uczyć się, a właśnie można gdzieś zaciągnąć tabulaturki? chętnie pogmeram przy wiosełku co nie co, jak ktoś wie to niech wali linke do tabulatur. :beer
Witam! taby mają być na: www.gitara.pl , ale kiedy ? tego nie wiem, zaglądajcie tam od czasu do czasu. A co do bootleg'u z Nemo to rzeczywiście dzwięk jest troche skopany ale w porównaniu z boo'tami z fan klubu IM jest spoko!!! Poza tym dla FC Fatum to pamiątka z koncertu ku czci Krzyśka, trzeba to zapamiętać, wszystkich ludzi którzy brali udział w tym wydarzeniu, a ludzie Ci grali i pomagali przy koncercie za brawa, nikt z muzyków nie wziął złotówki...
Czesc. Fajnie że można się czegos dowiedziec o tej swietnej polskiej kapeli. Kiedy będzie ten koncert ktory jest organizowany co roku, tyle słyszałem ale nie ma nic na stronawch zespołu, chciałbym się wybrac z paroma kolegami.Fajnie grają, taki styl lubie, a Manka jest boska, ten wokal i ta solowa, no wymiata :solo
Każdego dnia, o życie grasz, ale w tej grze jesteś bez szans...
szczerze, sciagnalem pare utworow dostepnych w necie (legalnie... ) + wideo z koncertu z wawy, tak tu przez kogos zachwalane, szczerze poza utworem Mania szybkosci to nie trafia to do mnie...:/ ktos porownywal Fatum do Turbo.. czy TSA, nie to nie jest jeszcze ten poziom.
Faktem jest, ze wyszkolenie muzyczne maja dobre,melodie wytwarzaja ciekawe i solowki... ale jednak czegos w tym brak... nie wiem... moze to takie za slodkie... czy cos...
no w kazdym badz razie nie trafia...
Faktem jest, ze wyszkolenie muzyczne maja dobre,melodie wytwarzaja ciekawe i solowki... ale jednak czegos w tym brak... nie wiem... moze to takie za slodkie... czy cos...
no w kazdym badz razie nie trafia...
Jazz is not dead, it just smells funny.
Fatum gra muzyke którą trzeba troche posłuchać zanim się na jej temat wypowie swoje zdanie, tak było w moim przypadku, przesłuchałem Manie kilka razy zanim dotarła do mnie ta muza. Dla mnie po przesłuchaniu Demona stało się jasne że kapelka idzie do przodu, jeżeli 3 płytka nie będzie za miękka to będę bardzo zadowolony. Granie w stylu Demona jest spoko, takiegoo hard rocka mogę słuchać godzinami. :solo
Każdego dnia, o życie grasz, ale w tej grze jesteś bez szans...
-
metalowiec
- -#Charlotte

A dla mnie Fatum to spoko zespół, więcej takich i będzie czego słuchać, nie trzeba będzie szukać za granicą dobrych koncertów, ich koncerty polecam każdemu. :rocx
Give me Piece of Mind!!!
- Mati(Vixen)
- -#Charlotte

Proponuje by każdy wypowiedział się jakie nagranie Fatum najlepiej mu się podoba ? Ja pierwszy:
1.Błaganie
2.Mania Szybkości ( za odlotowy wokal i porywającą solówkę)
3.Demon
To są trzy ulubione ale nie słyszałem jeszcze nowych numerów.
1.Błaganie
2.Mania Szybkości ( za odlotowy wokal i porywającą solówkę)
3.Demon
To są trzy ulubione ale nie słyszałem jeszcze nowych numerów.
-
metalowiec
- -#Charlotte

Tylko trzy?! Oto moje propozycje:
1. Mania Szybkości - pierwszy kontakt z twórczością Fatum (miłość od pierwszego usłyszenia)
2. Demon cz1 i cz 2 - za całoś
3. Bezlitosne fatum - za całość ( a akustycznie powala :rocx )
4. E 77 - za całość i klimat
5. Moja Modlitwa - piękny kawałek,super solówa :solo
6. Błaganie - no po prostu, klimat, text, solo :solo
7. Krew - wokal :rocx , po prostu całość :solo
8. Deszczowa Piosenka - za całość
9. Frajer - za szczerość, dzięki !
10. Jesień - troche zawiły text ale całość robi wrażenie
To moje top 10.
1. Mania Szybkości - pierwszy kontakt z twórczością Fatum (miłość od pierwszego usłyszenia)
2. Demon cz1 i cz 2 - za całoś
3. Bezlitosne fatum - za całość ( a akustycznie powala :rocx )
4. E 77 - za całość i klimat
5. Moja Modlitwa - piękny kawałek,super solówa :solo
6. Błaganie - no po prostu, klimat, text, solo :solo
7. Krew - wokal :rocx , po prostu całość :solo
8. Deszczowa Piosenka - za całość
9. Frajer - za szczerość, dzięki !
10. Jesień - troche zawiły text ale całość robi wrażenie
To moje top 10.
Give me Piece of Mind!!!
No to jedziemy, oto moje trzy typy:
1.Demon
2.Deszczowa piosenka - za solo na początku, powala :solo
3.Mańka - kwintesencjia metalowego śpiewania :rocx i za solo prowadzące :solo
Fatum rządzi :rocx
1.Demon
2.Deszczowa piosenka - za solo na początku, powala :solo
3.Mańka - kwintesencjia metalowego śpiewania :rocx i za solo prowadzące :solo
Fatum rządzi :rocx
Heja! No fatum to zacna kapela (już ktoś to powiedział). Oto moje typy.
1. Mania Szybkośći
2. Demon
3. E - 77
4. Bezlitosne fatum
5. Deszczowa piosenka
To tyle, na razie, jeszcze się odezwe, pozdo dla wszystkich fanów tej kapeli. Aha ja też jestem w Fan Klubie Fatum
:rocx
1. Mania Szybkośći
2. Demon
3. E - 77
4. Bezlitosne fatum
5. Deszczowa piosenka
To tyle, na razie, jeszcze się odezwe, pozdo dla wszystkich fanów tej kapeli. Aha ja też jestem w Fan Klubie Fatum
:rocx