Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Najgorsze jest Lightning Strike. Po USA grali multum kawałków z Firepower, ostatnio wyciągnęli Never the Heroes. W 21/22 ponowne umieszczenie Lightning w secie jeszcze było ok, teraz już przesada.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Spojrzałem na tą setlistę i jest trochę rozczarowująca.
Painkiller, Hell Bent, Living, Breaking the Law - to rozumiem. Kotlety, które muszą być. Odpowiedniki IM, Feara czy Troopera. Chętnie usłyszałbym coś innego, ale wiem jak to działa
Co rozczarowuje
- Victim i Manalishi - ja wiem, że to też kotlety, ale nie mają takie hitowego potencjału jak te wymienione wcześniej. Victim jak ostatnio słyszałem, to słabo brzmiało.
- Lightning - fajnie, że grają coś z przedostatniej płyty, ale akurat ten kawałek nie należy do moich ulubionych, jest tam sporo lepszych.
- Utwory z nowej płyty - tylko 3!!!??? Po przesłuchaniu liczyłem na więcej i jakiś nietypowy. Fight of Your Life był moim czarnym koniem. Ma mocno koncertowy charakter.
Painkiller, Hell Bent, Living, Breaking the Law - to rozumiem. Kotlety, które muszą być. Odpowiedniki IM, Feara czy Troopera. Chętnie usłyszałbym coś innego, ale wiem jak to działa
Co rozczarowuje
- Victim i Manalishi - ja wiem, że to też kotlety, ale nie mają takie hitowego potencjału jak te wymienione wcześniej. Victim jak ostatnio słyszałem, to słabo brzmiało.
- Lightning - fajnie, że grają coś z przedostatniej płyty, ale akurat ten kawałek nie należy do moich ulubionych, jest tam sporo lepszych.
- Utwory z nowej płyty - tylko 3!!!??? Po przesłuchaniu liczyłem na więcej i jakiś nietypowy. Fight of Your Life był moim czarnym koniem. Ma mocno koncertowy charakter.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Na tym wielkim koncercie na Bloodstocku, który otwierał trasę urodzinową, był grany Exciter i Invader.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Rzeczywiście, ale była to raczej sytuacja incydentalna
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Nie mogę odkleić uszu od IS. Nie nazwę albumu All Killer No Filler, ale leci za każdym razem bez skipowania i robi mega robotę.
Obejrzałem kilka wrzutek z wczoraj, i jest GIT
Obejrzałem kilka wrzutek z wczoraj, i jest GIT
Słyszałem tylko fragment Panic Attack. Rob standardowo jak na pierwszy gig trasy słabo, ale w Krakowie powinno być już dobrze. Dziwnie to śpiewał, mógłby to zrobić trochę inaczej i lepiej, no ale się wyrobi, bo jest obok Painkillera najtrudniejszy utwór w secie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ktoś się sapał, ze jest Halford Karaoke, ludzie są zjebani 
Sneap znów obrósł w pióra
Sneap znów obrósł w pióra
Że co się wydarzyło?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Chodzi o wspomaganie się tekstami ze sceny.
Trochę rozczarowujący set, oprócz kawałków z nowej płyty wszystko już się słyszało live... W sumie to Maiden znacznie bardziej zaskoczyło ostatnio xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Steve Harris
- -#Prisoner

Witam a to dopiero początek pozdrawiam
You walk through the subway
His eyes burn a hole in your back
His eyes burn a hole in your back
Wiem, po prostu ktoś się oburzył 
happy birthday to you, dear Steve
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Pewnie masz rację, bo z nowej same oczywistości (a gdzie takie "Gates..." ja się pytam?). Ale z drugiej strony, to bardzo solidny set złożony ze świetnych numerów.
Judas przyzwyczaiło nas do kopalni rarytasów i deep cutów to teraz taki solidny set nie robi na nas wielkiego wrażenia. Inna sprawa że na pewno zabawunia będzie wyborna
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Z tego co pamiętam to byliśmy na tych samych koncertach i nie przypominam sobie żeby Victim brzmiało słabo
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Posłuchałem, jak dla mnie Halford zaskakująco dobrze.Schizoid pisze: ↑wt mar 12, 2024 11:06 am Słyszałem tylko fragment Panic Attack. Rob standardowo jak na pierwszy gig trasy słabo, ale w Krakowie powinno być już dobrze. Dziwnie to śpiewał, mógłby to zrobić trochę inaczej i lepiej, no ale się wyrobi, bo jest obok Painkillera najtrudniejszy utwór w secie.
Ja powiem więcej: nigdy nie trafiłem na słaby wykon Victima.
W Bratysławie tak wyciągał zwrotki, że aż potem stawał w pozycji, jakby się chciał napierdalać z kimś.
A
B
C
D
E
B
C
D
E