Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Wywiady i newsy

Post autor: Piotr Lange »

ChapterFour pisze: ndz mar 17, 2024 9:11 pm Tych pomysłów może jest i sporo, ale marnej jakości jak na mój gust. Cała nadzieja w Adrianie.
Równie dobrze mogliby już nic nowego nie nagrywać. Wystarcza trasy tematyczne, dedykowane jakiemuś okresowi w karierze. A może na 50 - lecie ruszą z trasą w stylu Legacy of the Beast tylko z innymi światami? To by mi się podobało.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Ciekawe czy Nicko dociągnie do tej trasy na pięćdziesięciolecie?
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

johnny_o pisze: ndz mar 17, 2024 9:46 pm Ciekawe czy Nicko dociągnie do tej trasy na pięćdziesięciolecie?
Otóż to, niemniej jestem przekonany, że w gotowości trzymają zastępcę, przecież nie można sobie pozwolić na to aby z powodu nagłej niemocy perkusisty odwołano całą trasę. To ogromne straty. Z resztą Nicko ostatnio stwierdził (po koncertach z orkiestrą w Royal Albert Hall), że jednak nie odzyskał pełnej sprawności w prawej ręce. Prawa ręka u perkusisty to podstawa (wiem bo uczyłem się grać). Dla mnie to znak, iż raczej materiału Maiden nie ogarnie a fani (znów) będą rozczarowani. Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny z honorem. Byłoby bardzo nie fair wobec kolegów w zespole oraz widzów, gdyby samolubnie kontynuował granie "bo mi się tak chce" mając świadomość, iż nieudolną grą ciągnie wszystkich w dół a koncerty w każdej chwili mogą zostać odwołane. "Dla sportu" może grać sobie prywatnie - w zaciszu domowym. Trasa to jednak widownia, która nabyła drogie bilety i oczekuje pewnego poziomu. Zobaczymy jak będzie, w życiu nic nie trwa wiecznie a zmiana może wszystkim wyjść na dobre.
Deleted User 8434

Post autor: Deleted User 8434 »

Ja bym chętnie widział Portnoya z nimi w razie 'W', byłaby szansa, że pocisną To Tame A Land, bo to jego ulubiony ich kawałek, podobnie jak mój. Ale teraz jak wrócił do DT (na całe szczęście) to niech już sobie będzie kto chce. Ale może Maiden dotrwa w tym składzie do końca.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Ralf, Ty mógłbyś o tym pisać cały tydzień eseje :)
Ja polecam postawę - co ma być, to będzie :)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

ChapterFour pisze: pn mar 18, 2024 2:52 am Ja bym chętnie widział Portnoya z nimi w razie 'W', byłaby szansa, że pocisną To Tame A Land, bo to jego ulubiony ich kawałek, podobnie jak mój. Ale teraz jak wrócił do DT (na całe szczęście) to niech już sobie będzie kto chce. Ale może Maiden dotrwa w tym składzie do końca.
Portnoy byłby zakontraktowanym muzykiem na koncerty i nie miałby nic do gadania, tylko wykonywałby polecenia reszty. Otrzeźwiej. :lol:
Swoją drogą El Estepario Siberiano dałby radę 1 ręką i na okrojonym zestawie wszystkie kawałki Maiden. Skoro daje sobie radę z Judasami i innymi kapelami, to z palcem w dupie dałby sobie radę z Maiden. I nie trzeba byłoby drogiego Portnoya za nie wiadomo ile papierów.

https://www.youtube.com/shorts/s2xQuAABW_Y

W necie jest w ch.... i trochę filmików, gdzie gość gra hity hard rocka i metalu jedną ręką a drugą pije piwo, albo jara fajki.
Znani perkusiści go nienawidzą.

To fragment jednego z coverów.

https://www.youtube.com/shorts/3tOWgpkfN8s
nugz
SMERF MARUDA

Nie potrzeba żadnego nazwiska do grania Maiden, to dość proste partie, jeśli już ktoś naprawdę znany, to żeby dodatkowo promować zespół.
Co 3 jutuber na perkusji opierdoliłby bez większego wysiłku seta na koncert w ten czwartek, gdyby taki był ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Zastępca - jeśli będzie potrzebny - jest już od dawna gotowy i wiadomo kim jest.
Awatar użytkownika
johnny_o

A czy wiemy że jest nim Joe Lazarus?
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Ja wiem kto jest szykowany i już gotowy do wskoczenia, ale są tacy co nie wiedzą i marzą im się ulubieni perkusiści z innych zespołów. Dlatego wrzuciłem mało znanego(choć może już jednak nie mało) gościa z youtube, którego boją się znani perkusiści, bo gość na luzaku z fajką w zębach, z kawą w jednej ręce i z luzackim uśmiechem ogrywa ich partie perkusji grając jedną pałeczką.
Tak. Kolesie nie związani z żadną muzyczną dinozaurzą marką, z palcem w dupie zagrają Maiden i nie jest do tego potrzebny np. Portnoy.
Awatar użytkownika
johnny_o

Odkrył jedną prostą sztuczkę, imponujące!
nugz
SMERF MARUDA

Skoro ten temat wraca jak bumerang, to dlaczego akurat Lazarus?
Nie robiłem nigdy nim riserczu, a nazwisko jakoś wcześniej me zawiesiło mi się na uszach.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

nugz pisze: pn mar 18, 2024 8:46 am Skoro ten temat wraca jak bumerang, to dlaczego akurat Lazarus?
Nie robiłem nigdy nim riserczu, a nazwisko jakoś wcześniej me zawiesiło mi się na uszach.
Bo to rodzina Steva i gra na perkusji XD

https://youtu.be/GUkFiKecNOU?si=NWEi09McT1DcoaKC
nugz
SMERF MARUDA

Wiem, że gra ;)
Aha, czyli rodzina, to nie ma tematu :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

johnny_o pisze: pn mar 18, 2024 8:23 am A czy wiemy że jest nim Joe Lazarus?
Czy jest na plakacie? :lol:

A ten Estepario to zwykły "kuglarz" i nic specjalnego.
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

nugz pisze: pn mar 18, 2024 8:55 am Wiem, że gra ;)
Gra od wielu lat, jest muzykiem sesyjnym, grał trasy z różnymi artystami, opublikował multum filmików z repertuarem Maiden, gdzie radził sobie wspaniale. Gość ma feeling i "chce mu się" grać. Nicko podczas sesji Senjutsu nie mógł chłopakom darować tego, iż właśnie teraz miał być z żoną na urlopie... Takie podejście do tematu wiele mówi. Może tegoroczną trasę McBrain jeszcze dokończy ale za rok już różnie może być. Z nowym perkusistą jakość i dynamika koncertów mogłyby tylko zyskać. Taka prawda.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

gumbyy pisze: pn mar 18, 2024 9:15 am
Dopóki nie zagra w knajpie Nicko, zmiany nie będzie.
nugz
SMERF MARUDA

Piotr Lange pisze: pn mar 18, 2024 9:18 am
nugz pisze: pn mar 18, 2024 8:55 am Wiem, że gra ;)
Gra od wielu lat, jest muzykiem sesyjnym, grał trasy z różnymi artystami, opublikował multum filmików z repertuarem Maiden, gdzie radził sobie wspaniale. Gość ma feeling i "chce mu się" grać. Nicko podczas sesji Senjutsu nie mógł chłopakom darować tego, iż właśnie teraz miał być z żoną na urlopie... Takie podejście do tematu wiele mówi. Może tegoroczną trasę McBrain jeszcze dokończy ale za rok już różnie może być. Z nowym perkusistą jakość i dynamika koncertów mogłyby tylko zyskać. Taka prawda.
Muzycznie tak, ale większość będzie miała ból dupy, ze bez Nicko to już nie Maiden :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

MaidenFan pisze: pn mar 18, 2024 9:23 am
gumbyy pisze: pn mar 18, 2024 9:15 am
Dopóki nie zagra w knajpie Nicko, zmiany nie będzie.
Tez racja!
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Piotr Lange pisze: pn mar 18, 2024 9:18 am Nicko podczas sesji Senjutsu nie mógł chłopakom darować tego, iż właśnie teraz miał być z żoną na urlopie...
Powiedz mi - skąd takie rzeczy wyciągasz?

A swoją drogą to niby Maiden z dnia na dzień wchodzi do studia? Nicko pakuje walizkę na "urlop" a tu Stefan dzwoni i mówi - od jutra nagrywamy płytę? A Nicko "o nie... cały rok czekałem na ten urlop i co teraz?"
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ