No przecież z Maiden Italiagumbyy pisze: ↑pn mar 18, 2024 9:43 amPowiedz mi - skąd takie rzeczy wyciągasz?Piotr Lange pisze: ↑pn mar 18, 2024 9:18 am Nicko podczas sesji Senjutsu nie mógł chłopakom darować tego, iż właśnie teraz miał być z żoną na urlopie...
Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Forum internetowe to poważna sprawa.
Makarony mają taki dobry wywiad? 
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Z tym Maiden Italia już przesatańcie, była informacja w jednym z wywiadów 2021, oczywiście przedstawiona humorystycznie, niemniej - tak było.
-
Deleted User 8434
Mnie by to nie przeszkadzało, ale szczerze to Maiden mnie jakoś średnio grzeje.Pierre Dolinski pisze: ↑pn mar 18, 2024 7:23 amPortnoy byłby zakontraktowanym muzykiem na koncerty i nie miałby nic do gadania, tylko wykonywałby polecenia reszty.ChapterFour pisze: ↑pn mar 18, 2024 2:52 am Ja bym chętnie widział Portnoya z nimi w razie 'W', byłaby szansa, że pocisną To Tame A Land, bo to jego ulubiony ich kawałek, podobnie jak mój. Ale teraz jak wrócił do DT (na całe szczęście) to niech już sobie będzie kto chce. Ale może Maiden dotrwa w tym składzie do końca.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Nie moja rzecz, jeśli ich nie słuchasz, to po co Ci to forumDeleted User 8434 pisze: ↑pn mar 18, 2024 11:41 amMnie by to nie przeszkadzało, ale szczerze to Maiden mnie jakoś średnio grzeje.Pierre Dolinski pisze: ↑pn mar 18, 2024 7:23 amPortnoy byłby zakontraktowanym muzykiem na koncerty i nie miałby nic do gadania, tylko wykonywałby polecenia reszty.ChapterFour pisze: ↑pn mar 18, 2024 2:52 am Ja bym chętnie widział Portnoya z nimi w razie 'W', byłaby szansa, że pocisną To Tame A Land, bo to jego ulubiony ich kawałek, podobnie jak mój. Ale teraz jak wrócił do DT (na całe szczęście) to niech już sobie będzie kto chce. Ale może Maiden dotrwa w tym składzie do końca.
No przecież już go tu nie ma
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8263
Może tak być. Harris w zasadzie tworzy płyty sam, ofc uzywajac dem i pomysłów reszty zespołu.gumbyy pisze: ↑pn mar 18, 2024 9:43 amPowiedz mi - skąd takie rzeczy wyciągasz?Piotr Lange pisze: ↑pn mar 18, 2024 9:18 am Nicko podczas sesji Senjutsu nie mógł chłopakom darować tego, iż właśnie teraz miał być z żoną na urlopie...
A swoją drogą to niby Maiden z dnia na dzień wchodzi do studia? Nicko pakuje walizkę na "urlop" a tu Stefan dzwoni i mówi - od jutra nagrywamy płytę? A Nicko "o nie... cały rok czekałem na ten urlop i co teraz?"
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dokładnie, informacja która podałem jest prawdziwa.Dzosef pisze: ↑pn mar 18, 2024 6:16 pmMoże tak być. Harris w zasadzie tworzy płyty sam, ofc uzywajac dem i pomysłów reszty zespołu.gumbyy pisze: ↑pn mar 18, 2024 9:43 amPowiedz mi - skąd takie rzeczy wyciągasz?Piotr Lange pisze: ↑pn mar 18, 2024 9:18 am Nicko podczas sesji Senjutsu nie mógł chłopakom darować tego, iż właśnie teraz miał być z żoną na urlopie...
A swoją drogą to niby Maiden z dnia na dzień wchodzi do studia? Nicko pakuje walizkę na "urlop" a tu Stefan dzwoni i mówi - od jutra nagrywamy płytę? A Nicko "o nie... cały rok czekałem na ten urlop i co teraz?"
No byłoby to lekko dziwne, biorąc pod uwagę, że wynajem studia, inżyniera dźwięku i producenta to nie jest kwestia załatwiana od ręki. Chociaż Shirley to taki jełop, że przylot na dane miejsce na zawołanie Harrisa może mieścić się w jego zakresie zachowań.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Ja prędzej spodziewałbym się, że oni to mają rozplanowane kilka lat do przodu
A po drugie "urlop", serio? Gość w fabryce robi poza Maiden i musi terminy spinać?
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Shirley to wyjątkowa niemota, która na widok Harrisa sra w pory na kilometr. Człowiek bez zasad i silnego charakteru. Na miejscu Steve'a rzucałbym mu kość i kazał aportować jak psu. Za Bircha role zespołu i producenta były jasno nakreślone. Mieli komponować i grać a on ich cisnął do bólu, bo chciał zrobić najlepsze rzeczy na jakie ich było stać. Jak zaczęli się wcinać w proces produkcyjny, to rozmowa była krótka i raczej mało dżentelmeńska.
Akurat ten typ z Hiszpanii faktycznie jest największym freakiem perkusji ostatnich lat. I spokojnie zrobiłby set Maiden jedna ręką.
-
Deleted User 5490
Ale to nie jest robot. To bardzo muzykalny facet, a że przy okazji luzak. Nie każdy napina się jak na kloca przy graniu.
Dobrze się przy tym bawi. Cieszy go granie.
No spoko, ja mu nie odbieram tego, że się bawi przy tym graniu. Ale to są kuglarskiePierre Dolinski pisze: ↑pn mar 18, 2024 8:33 pm Ale to nie jest robot. To bardzo muzykalny facet, a że przy okazji luzak. Nie każdy napina się jak na kloca przy graniu.
www.MetalSide.pl
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Człowiek-kapeć jest tylko jeden i żadne łazarze ani kuglarze go nie zastąpią!
Cenię, że Maideni tworzą swojego rodzaju rodzinę, że nikt nie wypada z zespołu dlatego, że dopadły go problemy zdrowotne, raczej czekamy aż ten ktoś powróci do zdrowia. To wielka sprawa.
Jednak warto zauważyć, że te zespoły, które nie miały takich skrupułów, zazwyczaj od strony artystycznej na zmianach składu wychodzą dobrze, potrafią odświeżyć swoją muzykę i artystycznie być na wyższym poziomie niż IM obecnie.
Jednak warto zauważyć, że te zespoły, które nie miały takich skrupułów, zazwyczaj od strony artystycznej na zmianach składu wychodzą dobrze, potrafią odświeżyć swoją muzykę i artystycznie być na wyższym poziomie niż IM obecnie.
-
Deleted User 8449
Każdy ma inne priorytety. Dla mnie optymalnym rozwiązanem byłaby dobra, ciekawa trasa pożegnalna z Nicko w 2025 czy 2026 roku. Szanuję opinie, że bez Nicko też można grać, że chłopaki mają pomysły i zapał koncertowy i tak dalej. Ja wolałbym by w tym składzie się pożegnali, najlepiej wydając jeszcze jedną, dobrą płytę. Jednocześnie wiem, że to mało prawdopodobne. Nicko to tak flagowa postać dla Iron Maiden, że wolałbym by nikt nie zastąpił.
Ralf, z opiniami o Shirleyu się zgadzam, ale chciałbym byś wreszcie zauważył, że te ich lenistwo i bezkrytyczność w dużej mierze jest spowodowane skokiem popularności. Pieniądze w nadmiarze troszkę psują muzyków. Bicie rekordów frekwencji i w sprzedaży to są pieniądze.
Krytyka krytyką, ale Iron Maiden to jest potęga heavy metalu. Teraz sobie puściłem Duellists, wcale nie najlepszy utwór z Powerslave. Potęga absolutna. Ich heavy w latach 80 był tak odżywczy, mocarny, mistrzowski. De facto dobrzy byli do 2003 roku czyli przez prawie ćwierć dekady od debiutu, a i na AMOLAD i TFF jest kilka dobrych utworów.
Ralf, z opiniami o Shirleyu się zgadzam, ale chciałbym byś wreszcie zauważył, że te ich lenistwo i bezkrytyczność w dużej mierze jest spowodowane skokiem popularności. Pieniądze w nadmiarze troszkę psują muzyków. Bicie rekordów frekwencji i w sprzedaży to są pieniądze.
Krytyka krytyką, ale Iron Maiden to jest potęga heavy metalu. Teraz sobie puściłem Duellists, wcale nie najlepszy utwór z Powerslave. Potęga absolutna. Ich heavy w latach 80 był tak odżywczy, mocarny, mistrzowski. De facto dobrzy byli do 2003 roku czyli przez prawie ćwierć dekady od debiutu, a i na AMOLAD i TFF jest kilka dobrych utworów.