Przyjemny wieczór wczoraj w Progresji. Może nic wybitnego, ale dalej jestem pod wrażeniem, że Udo, będąc już po 70-ce, jest wciąż w stanie grać prawie 2-godzinne koncerty praktycznie dzień po dniu
Jak wokalnie? Dał radę? Bo na filmach z wcześniejszych średnio to brzmiało
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To właśnie była dla mnie zachęta, brak numerów acceptowych Ale nie miałem aż takiego ciśnienia, plus filmiki nie zachęcały, więc odpuściłem.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
pz pisze: ↑wt mar 26, 2024 7:05 pm
Jak wokalnie? Dał radę? Bo na filmach z wcześniejszych średnio to brzmiało
Dosyć różnie, w niektórych momentach bardzo dobrze, w paru gorzej, ale ogólnie na plus, raczej rozczarowania nie było.
Co do frekwencji - tak sobie uświadomiłem, że ostatnio praktycznie trafiały się same wyprzedane lub prawie nabite do pełna koncerty w Progresji, więc przyjemnie było zaliczyć koncert, gdzie ludzi pod sceną było "w miarę". Nie jakoś specjalnie dużo, ale na pustki też nie można było narzekać
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
Set nie najgorszy. Widać, że promował Touchdown (chociaż nie bardzo je co). I 20 numerów, to jednak sporo grania.
Wbiłem pod koniec Tailgunner i byłem przerażony. Bo słyszałem tylko bębny. Dźwięk po prostu beznadziejny. Tem większem zaskoczeniem był bardzo przyzwoity sound na koncercie Udo.
Mnie jego set mega przypasował, mimo braku rotacji utworów. Forma wokalna Mistrza na mocną czwórkę, może w 2-3 numerach było mniej czytelnie. Nie grali na jedno kopyto i jeden strój, ale osobno były gitary na brzmienie powiedzmy heavy/ power a osobno na AOR z końca lat 80-tych.
Udo wciąż ma głos jak dzwon.
A co do Touchdown, to płyta na przyzwoitym poziomie poprzedniczki. Może Cię Steelfactory zepsuło, ale takich płyt nie nagrywa się co roku. Na moje, to Fight for the Right oraz Forever Free to dwa świetne utwory. Natomiast otwieracz i zamykacz seta faktycznie słabsze, być może najsłabsze pośród granej dwudziestki.
Postaram się wieczorem wrzucić clipy z Progresji, chyba że wleci wejściówka na Jesus Christ Superstar w Rampie.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
No tytułowy to tragedia A Steelfactory rzeczywiście to był bardzo przyzwoity album.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...