09-13/12/2024 - Bonnie Tyler - Wrocław/Poznań/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

09-13/12/2024 - Bonnie Tyler - Wrocław/Poznań/Warszawa

Post autor: Mr. M »

Znakiem rozpoznawczym brytyjskiej piosenkarki rockowej i popowej Bonnie Tyler jest jej charakterystyczny, przydymiony głos. Z około 20 milionami sprzedanych płyt Bonnie Tyler jest jedną z odnoszących największe sukcesy artystek na świecie. Jej single i albumy pokryły się złotem lub platyną w wielu krajach.

Piosenka „Total Eclipse Of The Heart” to multi-platynowy singiel. Podczas koncertów publiczność usłyszy również inne największe hity jak "Holding out for a hero" czy "If you are a woman".

​Kilka albumów wydanych przez inne wytwórnie płytowe w latach 90. również otrzymało status złotej lub platynowej płyty w kilku krajach. Bonnie Tyler została uhonorowana Echo za swoje osiągnięcia i była kilkakrotnie nominowana do nagrody Grammy.

https://www.artbilet.pl/bonnie-tyler?fb ... -VolacX0wI
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 09-13/12/2024 - Bonnie Tyler - Wrocław/Poznań/Warszawa

Do Radomia nie chciało mi się jechać, ale skoro jest teraz koncert na miejscu, to można się wybrać. :) Słyszałem dosyć pozytywne opinie po ostatnich sztukach w Polsce.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Mam dokładnie tak samo.

Tanio nie jest

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: śr kwie 10, 2024 12:35 pm Tanio nie jest
Łooo kurna... grubo.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

I ja - widzę że miejsca siedzące i ceny konkretne, ale do rozważenia.
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Widziałem w Czechach za 20 zł i mi wystarczy :)
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Żelazny pisze: śr kwie 10, 2024 12:49 pm Widziałem w Czechach za 20 zł i mi wystarczy :)
Uczciwa cena :D
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Nie no nawet 3 dychy bym mógł dać, ale 599 pln za 1 rząd heh. Kurde miałem wlotki do Spodka i nie moglem się wybrać :/ ale takie Total Eclipse to bym rad na żywo choc raz uslyszeć.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

thorgal_30 pisze: śr kwie 10, 2024 1:37 pm Nie no nawet 3 dychy bym mógł dać, ale 599 pln za 1 rząd heh. Kurde miałem wlotki do Spodka i nie moglem się wybrać :/ ale takie Total Eclipse to bym rad na żywo choc raz uslyszeć.
No 59,9 dałbym. Max :D
www.MetalSide.pl
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

gumbyy pisze: śr kwie 10, 2024 1:18 pm
Żelazny pisze: śr kwie 10, 2024 12:49 pm Widziałem w Czechach za 20 zł i mi wystarczy :)
Uczciwa cena :D
To był ten magiczny festiwal open air w Hawierzowie z Saxon i Lordi :) Generalnie co roku gra tam coś dużego w mocno promocyjnych cenach (oczywiście już nie aż tak promocyjnych)
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

A się przejdę może.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ja się przejechałem w grudniu 2023 z Wawy do Radomia i nie żałuję. Zwłaszcza że zwiedziłem też muzeum Jacka Malczewskiego :)

Bardzo dobry był gig. Dałem za bilet coś pod 200 zł a nie 300 - 500 zł :/
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Stówkę bym dał, nawet i 150. Ale ceny w Poznaniu zaczynają się od 250, trochę za dużo ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Wybrałem się we Wrocławiu. Koncert był praktycznie wyprzedany, widziałem pojedyncze wolne siedzenia. Odpalili nawet balkony dające widok na scenę od tyłu, więc równie dobrze może być tak, że mieliśmy sold out tylko parę osób nie przyszło.

Setlista - 15 kawałków, z czego 6 to były covery. Wartością dodaną jest, że dowiedziałem się, że "The Best" to nie piosenka Tiny Turner, tylko właśnie Bonnie. Dałbym sobie głowę uciąć, że tak nie jest, no i nie miałbym głowy xD
Koncert trwał 1h 20 min. Poleciały oczywiście największe hity.

Co do jakości występu, no to cóż, Bonnie ma 73 lata i to czuć. Tym delikatnym sformułowaniem próbuję przekazać, że odsłuchanie jej przebojów w jej obecnej formie było doświadczeniem raczej z gatunku tych przykrych. Ujmując to inaczej... jeśli ktoś potrafi bez bólu słuchać dziś wokalisty Scorpions to i z występu Bonnie pewnie miałby jakąś frajdę. Dla mnie to dwoje artystów których widziałem w tym roku i są jaskrawymi przykładami muzyków, którzy od jakiegoś czasu powinni już być na emeryturze.

Nie pomaga, że za bilet dałem łącznie z opłatami serwisowymi jakieś 430 zł... co, jak teraz myślę, stanowi lwią część kosztu karnetu na niejeden festwial... ała, ała, co jest... co tak piecze, ała XD
Awatar użytkownika
johnny_o

Dosyć brutalne podsumowanie rzeczywistości... Zupełnie zapomniałem o tych koncertach, i choć jestem z tych co bez bólu nadal słuchają Klausa to tyle za Bonnie bym nie dał, mam już zresztą plany na piątek.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Shedao Shai pisze: wt gru 10, 2024 9:32 am Wybrałem się we Wrocławiu. Koncert był praktycznie wyprzedany, widziałem pojedyncze wolne siedzenia. Odpalili nawet balkony dające widok na scenę od tyłu, więc równie dobrze może być tak, że mieliśmy sold out tylko parę osób nie przyszło.

Setlista - 15 kawałków, z czego 6 to były covery. Wartością dodaną jest, że dowiedziałem się, że "The Best" to nie piosenka Tiny Turner, tylko właśnie Bonnie. Dałbym sobie głowę uciąć, że tak nie jest, no i nie miałbym głowy xD
Koncert trwał 1h 20 min. Poleciały oczywiście największe hity.

Co do jakości występu, no to cóż, Bonnie ma 73 lata i to czuć. Tym delikatnym sformułowaniem próbuję przekazać, że odsłuchanie jej przebojów w jej obecnej formie było doświadczeniem raczej z gatunku tych przykrych. Ujmując to inaczej... jeśli ktoś potrafi bez bólu słuchać dziś wokalisty Scorpions to i z występu Bonnie pewnie miałby jakąś frajdę. Dla mnie to dwoje artystów których widziałem w tym roku i są jaskrawymi przykładami muzyków, którzy od jakiegoś czasu powinni już być na emeryturze.

Nie pomaga, że za bilet dałem łącznie z opłatami serwisowymi jakieś 430 zł... co, jak teraz myślę, stanowi lwią część kosztu karnetu na niejeden festwial... ała, ała, co jest... co tak piecze, ała XD
Ja w Warszawie dałem dokładnie połowę tego (199 za bilet + opłaty) i też się mocno zastanawiam, czy to było aż tyle warte XD. W pierwszej chwili myślałem, że Bonnie może jest na jakimś kacu, bo nie dość, że chrypka potężna nawet jak na jej standardy, to jeszcze narzekała oświetleniowcowi, że światło jej za bardzo świeci w oczy :lol:.

Co do samego występu, fajnie było usłyszeć największe hity, Total Eclipse of the Heart na żywo zaliczone i kolejne znane nazwisko odhaczone z listy "zobaczyć chociaż raz na żywo". W sumie tyle z relacji, bo ciężko o czymkolwiek więcej się rozpisać :mryellow:. Jak ktoś lubi klimaty "geriatric rock", to na pewno był zadowolony, chociaż ja następnym razem wolałbym pójść na Marylę Rodowicz, bo chyba jest w lepszej formie.

Na plus nagłośnienie, pierwszy raz byłem w Arenie Ursynów i po samym wyglądzie (taka średniej wielkości przeciętna hala sportowa) spodziewałbym się pogłosu, a tu wszystko było jasno i klarownie słychać. Jedynie trochę daleko, tak sobie pomyślałem, że dojazd w tę i z powrotem zajął mi mniej więcej tyle, ile trwał sam koncert, a złej lokalizacji w Warszawie nie mam :B.

Nic nie złapałem, ale nie widziałem, żeby coś rzucali ze sceny. Za to Bonnie dostała z widowni od kogoś bukiet kwiatów, całkiem uroczo to wyglądało.
Teddy123
-#Invader
-#Invader

Post autor: Teddy123 »

Niestety - Bonnie już więcej nie zaśpiewa: https://www.bbc.com/news/live/c9326rq1509t
Awatar użytkownika
johnny_o

Szczęśliwi Ci którzy ją widzieli te półtora roku temu, RIP.
ODPOWIEDZ