Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
Po prostu piszę, jak jest. Widać, że mają świetną formę, radochę, Lars - rocznik 1963, a dalej bębni jak opętany 
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Ależ oczywiście, ja nie z tych co zaklinają rzeczywistość 
Fajnie, bo coraz więcej tych uprzedzonych ludzi, którzy pierdolą dla samego pierdolenia, z czystej niechęci, albo są jakimiś Mega-Botami, więc w ich logice muszą hejtować Metallikę, bo ich Pan ma niewyleczony kompleks.
- johnny_o
Dokładnie tak, bardzo fajna charakterystyka.
Równo rok od premiery 72S, jakieś nowe przemyślenia na pierwszą rocznicę? :DDD
- blackcocker
- -#Moderator

Ostatnio wróciłem do tej płyty. W sumie przyjemny powrót, ale dalej uważam że jest za długa. Dalej bujają niesamowicie Crown, Darkness, Room, Inamorata (!!!). Wywalić Screaming (albo go przearanżować), You Must Burn, skrócić kilka kawałków i byłby najlepszy płyt od Świętego Gniewu, a tak to mamy rozwleczonego giganta z niewykorzystanym potencjałem i kupą fajnych pomysłów
Edit. No i sola są bardzo słabe
kto by się spodziewał. Te numery by zyskały gdyby je skrócić o solówki
Edit. No i sola są bardzo słabe
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Super płyta. Chyba najlepsza Meta od Blacka. Największym minusem rzecz jasna sola Kirka. Klasyczne pitupitu, które nie zapada bardziej w pamięć.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
No, płyta całkiem OK jak na Metallikę w XXI wieku, ale przynajmniej 20 minut za długa....
Wciąż nieciekawa.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- johnny_o
No jakoś tak wyszło
Wiesz... od paru dobrych lat mocno zwolniłem z ganianiem za nowościami i słuchaniem "bo wyszło". Zauważyłem kiedyś, że mam płyty na półce, które zdążyłem przesłuchać raz-dwa i ich praktycznie nie znam. Teraz bardziej "delektuję się" muzyką, sporo wracam do staroci, a nowości nie muszę mieć tu i teraz. No chyba, że takie kosy jak nowe JP, czy Saxon, które przerobiłem wzdłuż i szerz
Nie czuję, że ominęło mnie coś ważnego w związku z "72S"
www.MetalSide.pl
Ktoś w miarę odsłuchany, świadomy, serio spodziewał się jakiejś rewolucji? 
Wyszedł całkiem OK, rozwleczony generator Metalliki, i tyle
Tak, gdyby Riczi wbił za Hammetta, to ludzie by szczali pod siebie, w klimacie koloru okładki
Wyszedł całkiem OK, rozwleczony generator Metalliki, i tyle
Tak, gdyby Riczi wbił za Hammetta, to ludzie by szczali pod siebie, w klimacie koloru okładki
O, to myslalem, że tylko ja się ostałem z tych, którzy nowej Mety jeszcze nie tknęli
. Kompletnie nie mam ciśnienie na ten album, nie wiem czy kiedykolwiek go posłucham. Chyba wolałem Metallikę poszukującą I błądzącą (St. Anger) od tych bezpiecznych i nudnych rzeczy, jakie wychodzą od Death Magnetic.
Też jeszcze nie słuchałem
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zróbcie sobie dzisiaj Yellow Monday