Ok! <piwo>
Bruce Dickinson live 2024 - setlista - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Bruce Dickinson live 2024 - setlista - dyskusja
Po kilku koncertach widać, że ustabilizowała się setlista z Navigate i The Tower zamiast Jerusalem i Road to Hell. Dla mnie to słabsza wiadomość, bo akurat Jerusalem uważam za dużo lepszy kawałek niż Navigate, w dodatku jeden z moich ulubionych. Między The Tower i Road też chyba stawiam na ten drugi, chociaż w tym miejscu nie jestem zasadniczy. Ale ogólnie bdb setlista.
-
Deleted User 8263
Nie no jak nie będzie rotacji to mega slabo, set bez Jeruzalem i Road to nieporozumienie
Zobaczymy jeszcze, ale jak na razie, trzy ostatnie koncerty miały taką samą setlistę.
Nie wiem po co w ogóle wybierać między The Tower a Road to Hell, to są totalnie różne numery i powinien grać oba. Navigate to mimo wszystko jest jakiś ekwiwalent Jerusalem, więc tu rotacje byłyby dla mnie zrozumiałe.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 8263
Ja nawet na fladze mam Road to Hell xD
Szkoda tym bardziej, że te Road im nieźle wyszło. Rozumiem że czasami za porzuceniem piosenki stoi jej „niesprawdzenie” się na żywo. Ale tutaj…
-
Deleted User 8263
Będę jezdzil po Europie z dejkartką "play Road to Hell"
75 min na Mystic. Aż nie chcę kminić, co wyleci z setu 
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
ale ten kto ją napisał - był Mozartem
Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy
Muzyka Bacha to muzyka napisana przez Boga
Muzyka Mozarta to muzyka, której Bóg słucha
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dla mnie koncert Bruce'a bez Jerusalem i RTH jest inwalidą, tragedia.
Dla mnie najważniejsze są Darkside i Book of Thel, jeszcze brakuje tylko Gates of Urizen, ale trudno
Forum internetowe to poważna sprawa.
Bruce ma jeszcze zapomnianą perełkę z odrzutów AoB, mianowicie Ghost of Cain. Myślę, że super by zadziałał na żywo, uwielbiam ten numer.
A ja bym chętnie usłyszał Return of the King
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 8263
A skąd ten Frankenstein się w ogóle wziął w secie? Bo chyba coś mi umknęło.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Granie coverów przez takiego artystę jak Bruce jest mega słabe, jakie by to nie były cuda. Gdyby chociaż grał dwie i pół godziny jak Pearl Jam to możnaby przymknąć oko, ale w tak krótkim secie i kosztem perełek?
W pełni się zgadzam.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
No cover totalnie bez sensu. Ma swojego materiału opór, wiec po co? Dobrze, że nic z repertuaru IM nie wymyślił grać 
www.MetalSide.pl
Pewnie by wokal mu odpoczął i by mógł się pobawić. Sadze, że na festiwalach to wywalą.
Conjuring the Ghost Of Cain....
W ogóle Bruce ma masę fantastycznych B-Sideów. Kopalnia hitów. Real World z sesji Chemical Weeding, do tego Broken i Silver Wings z sesji Accident Of Birth, wyśmienite Ghost Of Cain.. Brawo Bruce
www.last.fm/user/darkfuneral18