12-13/06/2024 - Night Demon + Riot City - Poznań/Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 7586

12-13/06/2024 - Night Demon + Riot City - Poznań/Warszawa

Post autor: Deleted User 7586 »

Heavy metal ma się dobrze, a takie zespoły jak Night Demon i Riot City są tego najlepszym przykładem. Oba będziemy mieli okazję zobaczyć na dwóch wspólnych koncertach w Polsce - 12 czerwca w poznańskim klubie Pod Minogą oraz dzień później w warszawskiej Hydrozagadce!

Amerykańskie Night Demon już od blisko 15 lat dumnie kroczy pod flagą tradycyjnego heavy metalu. Zadebiutowali świetnie przyjętym “Cursed of the Damned” , kolejny cios zadali wraz z wydaniem “Darkness Remains” z 2017, a w zeszłym roku powrócili z trzecim w swoim katalogu albumem, zatytułowanym “Outsider”. Na nim kalifornijskie trio przesuwa gatunkowe granice mocno zarysowane przez kult NWOBHM i wprowadza do swojego repertuaru powiew świeżości. Jednak największą siłą Night Demon są koncerty - ich formacja gra od groma, a o sile ich występów mogliśmy się przekonać choćby podczas festiwalu Summer Dying Loud w 2022 roku. W czerwcu Amerykanie powrócą do Polski na dwa koncerty, na których towarzyszyć im będzie kanadyjski skład Riot City. Dyskografię formacji zamyka “Electric Elite” z 2022, na którym oprócz klasycznych heavy metalowych wzorców usłyszymy również echa US heavy czy power metalu. Pasja do muzyki, galopujące tempa, gitarowe melodie, solówki i piskliwe wokale - tego wszystkiego doświadczymy z Riot City na scenie!

NIGHT DEMON + RIOT CITY

12.06.2024
Poznań, Pod Minogą

13.06.2024
Warszawa, Hydrozagadka

BILETY:

https://bit.ly/NIGHT_DEMON_PZŃ

https://bit.ly/NIGHT_DEMON_WWA

Punkty sprzedaży: www.winiarybookings.pl, Going, Empik Bilety, Biletomat.pl, Eventim Polska, Ebilet, Ticketmaster Polska
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: 12-13/06/2024 - Night Demon + Riot City - Poznań/Warszawa

Post autor: gumbyy »

Poznań w sumie blisko ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Hydrozagadka trochę nie za mała na taki skład?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zdecydowanie !
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Pewno przeniosą ;)
www.MetalSide.pl
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Kto będzie w Warszawie, admin być może?
Forum internetowe to poważna sprawa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Admin będzie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

o/
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Doskonale
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

będę
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
pz
-#Administrator
-#Administrator

Jakaś czasówka jest podana?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

19:00 Otwarcie drzwi
19:45 Riot City
21:00 Night Demon
pz
-#Administrator
-#Administrator

O. Wcześnie. Dzięki

Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Piwowarus pisze: czw sty 25, 2024 2:23 pm Hydrozagadka trochę nie za mała na taki skład?
No cóż, wyszło że zdecydowanie nie za mała ;-)
Mimo wszystko spodziewałem się więcej ludzi, widać też że większość była bardziej zainteresowana supportem niż główną gwiazdą. Ale w sumie co się dziwić, widziałem Night Demon jakieś 4 lata temu w Hydrozagadce i było wtedy mniej niż 100 albo i 50 osób.
Przyjemny koncert, ale tyłka nie urwał.
Bardzo ciekaw jestem jaka frekwencja była dzień wcześniej w Poznaniu.

BTW. Wie ktoś czyj to teledysk nagrywali na podwórku? ;-)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja bym nie powiedział, że większość zainteresowana Riot City. Raczej rozłożyło się mniej więcej po równo. Z tym, że na Riot City była stała frekwencja, a w przypadku Night Demon część osób dołączyła dopiero jak zaczęli grać "hity".

W Poznaniu ponoć słabo z frekwencją, ale może ktoś był i poda dokładne dane.

pz
-#Administrator
-#Administrator

Ogólnie bardzo fajne koncerty. Oba dobrze nagłośnione. Może Night Demon trochę lepiej, ale miał swoich ludzi od dźwięku i świateł, więc pewnie byli ustawieni jak chcieli. Night Demon trochę ciszej. Zerkałem na wyświetlacz z liczbą decybeli od czasu do czasu, to Riot City nie schodziło poniżej 100db, a trzymało raczej bliżej 110db. Night Demon kilka mniej, jak zerkałem to raczej koło 100.

Riot City fajny, energetyczny set. Szkoda, że krótki. Mogliby jeszcze z 1-2 numery zagrać. Brzmiało nieźle. Instrumenty raczej było słychać. Jednak poprzedni koncert w Remoncie minimalnie lepszy. Kupiłem obie płyty, bo poprzednio mi się to nie udało (wyprzedały się zanim podszedłem do merchu).

Night Demon zaczął od numerów z ostatniej płyty. Było to zdecydowanie spokojniejsze od supportu i publika też bez szaleństw. Mi ta część seta mniej siedziała, ale z Outsiderem nie jestem osłuchany (słuchałem z raz po premierze i teraz ze 2 razy), a dodatkowo jest on mniej przebojowy. Gdy przeszli do grania hiciorów z poprzednich płyt publiczność się pobudziła i doszło trochę osób, które wcześniej stały na zewnątrz.

Fajne było jak pod koniec koncertu (przed ostatnim numerem) Jarvis opierdolił dwóch artefakciarzy walczących o coś leżącego na scenie. Piękna sprawa. Na osłodę, po koncercie każdy z nich dostał kosteczkę :lol:

No i warto wspomnieć o koledze Żelaznym popijającym piwo ze scenicznego kielicha :)

Pozdrowienia dla wszystkich spotkanych forumowiczów.

Edit: Właśnie, skoro mowa o forumowiczach, to zauważyłem w tłumie koszulkę Senjutsu (made by Wydra). Proszę się przyznać, który z Sanatorian w takiej paradował na koncercie :)

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Poznań ponoć ok 50 sztuk.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

pz pisze: czw cze 13, 2024 11:36 pm Jarvis opierdolił dwóch artefakciarzy walczących o coś leżącego na scenie. Piękna sprawa.
I tak powinno się postępować z takim rakiem i napierdalaniem się na ziemi o kawałek plastiku...
No i warto wspomnieć o koledze Żelaznym popijającym piwo ze scenicznego kielicha :)
To mi się podoba! Kuracjusz roku jak nic! :pijak:
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Zapomniałem tu napisać, ale admin jak zwykle wszystko bardzo ładnie podsumował, dodam tylko że ja jednak patrząc po koszulkach i skandowaniu odniosłem wrażenie że większość ludzi na Riot City przyszła, ten nowy album ND straszne kluchy na żywo, dla mnie ich koncert zaczął się od Screams in the Night, nagłośnienie pod sceną na ND tragedia akurat, ale wiadomo, że tam to nigdy rewelacji nie ma. Piwo do kielicha scenicznego niestety kupić i nalać musiałem sobie sam.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Potwierdzam, po Riot City mozna było może nie jechać do domu, ale już chillowac, konwersowac i spedzac czas.
ODPOWIEDZ