27-28/11/2023 - Cavalera - Warszawa/Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 7586
27-28/11/2023 - Cavalera - Warszawa/Kraków
Metalowy duet- bracia Max & Iggor Cavalera (Cavalera Conspiracy) zagrają aż dwa koncerty w Polsce!
27 listopada 2023, Klub Stodoła, Warszawa
28 listopada 2023, Klub Studio, Kraków
Przedsprzedaż dla klientów Ticketmaster rozpocznie się w czwartek, 17 sierpnia o godz. 11:00
Sprzedaż ogólna rozpocznie się w piątek, 18 sierpnia na Ticketmaster.pl oraz Live Nation Polska o godz. 11:00.
Prawie cztery dekady po rozpoczęciu ich wspaniałej kariery, bracia Cavalera nagrali ponownie swoje debiutanckie albumy, od których wszystko się zaczęło - „MORBID VISIONS & BESTIAL DEVASTATION”. Gdy thrashers z Brazylii wracają do agresywnego, pierwotnego dzieciństwa, staje się oczywiste, że więź między Maxem - na gitarze i wokalu, a Iggorem - na perkusji, zostały wzmocnione od czasu ich pierwszych nagrań, połączenie tak piorunujące, że tylko ta dwójka mogła stworzyć coś takiego.
27 listopada 2023, Klub Stodoła, Warszawa
28 listopada 2023, Klub Studio, Kraków
Przedsprzedaż dla klientów Ticketmaster rozpocznie się w czwartek, 17 sierpnia o godz. 11:00
Sprzedaż ogólna rozpocznie się w piątek, 18 sierpnia na Ticketmaster.pl oraz Live Nation Polska o godz. 11:00.
Prawie cztery dekady po rozpoczęciu ich wspaniałej kariery, bracia Cavalera nagrali ponownie swoje debiutanckie albumy, od których wszystko się zaczęło - „MORBID VISIONS & BESTIAL DEVASTATION”. Gdy thrashers z Brazylii wracają do agresywnego, pierwotnego dzieciństwa, staje się oczywiste, że więź między Maxem - na gitarze i wokalu, a Iggorem - na perkusji, zostały wzmocnione od czasu ich pierwszych nagrań, połączenie tak piorunujące, że tylko ta dwójka mogła stworzyć coś takiego.
-
Deleted User 7586
Re: 27-28/11/2023 - Cavalera - Warszawa/Kraków
Dziś w Warszawie - koncert-petarda.
Troops of Doom z Peterem dość epickie 
Nie widziałem nowego tematu, wybiera się ktoś w czerwcu na Cavalera na któryś z 3 koncertów w PL?
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Pewnie wybiorę się w Danzig. Zdaje się, że będą opierać set na Schizophrenii. Oby.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Ja prawdopodobnie Poznań, o ile nic mi nie wyskoczy... a ostatnio tak bywa, więc bilet chyba na bramce kupie lub kilka dni przed.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Właśnie wróciłem z gdańskiego występu. Jakby ktoś się jeszcze wahał, czy warto isć, to zdecydowanie warto.
Set oparty o najlepsze albumy Sepy. Zagrane świetnie i dobrze oddana atmosfera z połowy lat 80. W ogóle w chuj byłem zaskoczony, że Max wokalnie i gitarowo tak potrafi napierdalać, jak jeszcze jakiś czas temu nie pamiętał, jak się trafia w struny i ledwo dychał za mikrofonem.
Szkoda tylko, że nie zagrali mojego ulubionego kawałka - Screams Behind the Shadows.
9/10, bo trochę za głośno.
Set oparty o najlepsze albumy Sepy. Zagrane świetnie i dobrze oddana atmosfera z połowy lat 80. W ogóle w chuj byłem zaskoczony, że Max wokalnie i gitarowo tak potrafi napierdalać, jak jeszcze jakiś czas temu nie pamiętał, jak się trafia w struny i ledwo dychał za mikrofonem.
Szkoda tylko, że nie zagrali mojego ulubionego kawałka - Screams Behind the Shadows.
9/10, bo trochę za głośno.
No właśnie nie wiem czy jutro iść we Wro
pikne odkopanie tematu z 2023
www.MetalSide.pl
Ja jutro w Poznaniu się zjawie.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Bdb sztuka we Wrocławiu. Ta trasa to same kawałki Sepultury, i to te najwcześniejsze: odgrywają całe Bestial Devastation, pół Morbid Visions i parę kawałków ze Schizophrenii. A to wszystko w lekko ponad godzinę, więc człowiek jeszcze wyjdzie z klubu jak jest jasno i pójdzie spać o normalnej porze xD
O 21:20 było po wszystkim. Fajnie ale krótko, mogliby zagrać chociaż kwadrans dłużej.