Mystic Festival 2005 - FAQ - pytania.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Mystic Festival 2005 - FAQ - pytania.
Słyszałem że Fest ma zacząc się o 15. Słyszał ktoś cos na ten temat? nie za późno?
O 15 była Metallica, a były przed nią tylko 2 zespoły, a nie 5.
No ale właściwie nie wiadomo o której ma wyjść Maiden. Np na Rock in Rio wyszli na scenę chyba o 1 w nocy więc wszystko jest możliwe
No ale właściwie nie wiadomo o której ma wyjść Maiden. Np na Rock in Rio wyszli na scenę chyba o 1 w nocy więc wszystko jest możliwe
- likipiki
- -#Lord of the flies

Za późno nieMandrake pisze:Słyszałem że Fest ma zacząc się o 15. Słyszał ktoś cos na ten temat? nie za późno?
pewnie Mystic chce by conajmniej dwa koncerty odbyły się jak już będzie ciemno
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
standard wyjscia dla Maiden to jest 21.15 i pewnie tak bedzie tym razem. U nas koncerty raczj pozniej sie nie zaczynaja. Jedyne wyjatki jakich doswiadczylem to Metalmania z ktorej wyszedlem 1-2 w nocy i DiAnno w Krakowie tez cos miedzy 24 a 1 skonczyl
Metalmania to jest inna kategoria
ale tak na serio, to może być trochę ciężko z tymi godzinami, bo ludzie na 1000-leciu mogą chcieć spać
jednak to nie nasz problem 
ale tak na serio, to może być trochę ciężko z tymi godzinami, bo ludzie na 1000-leciu mogą chcieć spać
- Łukasz Bąk
- -#Wrathchild

Di Anno skończył tak późno, bo wszyscy sobie umyśleli kręcić DVD
Przez to cholerstwo prawie musieliśmy z kumlem z koncertu zrezygnować. Ale dzięki Bogu i mojej siostrze obejrzeliśmy koncert
Przez to cholerstwo prawie musieliśmy z kumlem z koncertu zrezygnować. Ale dzięki Bogu i mojej siostrze obejrzeliśmy koncert
Raz kiedyś ciotka z wujkiem mogą się nie wyspać ( jakieś 500 - 600 m od stadionu w linni prostej - gdyby nie dwa bloki to bym sobie od wujka mógł koncert obejrzeć z 13 piętraMan_Of_The_Edge pisze:Metalmania to jest inna kategoria![]()
ale tak na serio, to może być trochę ciężko z tymi godzinami, bo ludzie na 1000-leciu mogą chcieć spaćjednak to nie nasz problem
A tak na poważnie to ok 23:30 maksymalnie będzie koniec ( np. Metallica w zeszłym roku )
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ponieważ Maideni będą zaraz po koncercie wracać do Londynu to myślę, że będą chcieli zacząć tak jak zawsze - koło 21.00 (najpóźniej 21.30), żeby nie wrócić do domu nad ranem, ale nieco wcześniej.Piwowarus pisze:O 15 była Metallica, a były przed nią tylko 2 zespoły, a nie 5.
Choć np. ostatnio w Japonii Maideni wchodzili ponoć na scenę koło 17-18.
Tam jest tak zawszeWICKER MAN pisze:Choć np. ostatnio w Japonii Maideni wchodzili ponoć na scenę koło 17-18.
Hmm... tak to czytam i wpadłem na pewien pomysł, może trochę głupi...ironpacy pisze:Raz kiedyś ciotka z wujkiem mogą się nie wyspać ( jakieś 500 - 600 m od stadionu w linni prostej - gdyby nie dwa bloki to bym sobie od wujka mógł koncert obejrzeć z 13 piętra)
- Slav The Great
- -#Prisoner

Mieszkam w Katowicach i stwierdzam,ze nie da sie nagrac z budynku.Budynki sa zbyt daleko oddalone od stadionu.
tej jakości sobie nie wyobrażamMadril pisze:Hmm... tak to czytam i wpadłem na pewien pomysł, może trochę głupi...ironpacy pisze:Raz kiedyś ciotka z wujkiem mogą się nie wyspać ( jakieś 500 - 600 m od stadionu w linni prostej - gdyby nie dwa bloki to bym sobie od wujka mógł koncert obejrzeć z 13 piętra)
Nie ma video z Wrocka, Metallici też nikt całej nie nagrał... Może by tak nagrać koncert od kogoś z okna?
Nie znam się na tym, ale może przy dużym zbliżeniu (teleobiektyw) wyglądałoby to całkiem dobrze... oczywiście dźwięk trzeba by oddzielnie dograć. Co o tym myślicie, jeśli to jest w ogóle możliwe do zrealizowania od strony technicznej?
MaYeR pisze:Tam jest tak zawszeWICKER MAN pisze:Choć np. ostatnio w Japonii Maideni wchodzili ponoć na scenę koło 17-18.Dzieki temu w '81 grali jednego dnia 2 koncerty - popoludniowy (o 14) i wieczorny
mnie to jakoś nie rusza, jeżeli koncert jest w hali to i tak nie ma różnicy, na Metamanii grają juz od 10
Hehe... szkoda, że to niemożliwe...
- likipiki
- -#Lord of the flies

O ile mnie pamięć nie myli (a nie chce mi się teraz dokładnie sprawdzać) to dwa dni po Chorzowie grają w Austrii, więc po co mieliby wracać do Londynu?WICKER MAN pisze:Ponieważ Maideni będą zaraz po koncercie wracać do Londynu to myślę, że będą chcieli zacząć tak jak zawsze - koło 21.00 (najpóźniej 21.30), żeby nie wrócić do domu nad ranem, ale nieco wcześniej.Piwowarus pisze:O 15 była Metallica, a były przed nią tylko 2 zespoły, a nie 5.
No ale właściwie nie wiadomo o której ma wyjść Maiden. Np na Rock in Rio wyszli na scenę chyba o 1 w nocy więc wszystko jest możliweOgólnie Maiden na większości festiwali open-air kończy set tak jak normalnie - koło 23...
Choć np. ostatnio w Japonii Maideni wchodzili ponoć na scenę koło 17-18.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
No a po co maja kiblowac jeden dzien w Polsce?? Lot samolotem to 3 godzinki. Wiec jak wyleca zaraz po koncercie to do koncertu w Austrii beda mieli 1,5 doby wolnego. Jedyna szansa na spotkanie Maiden to polowanie na nich w Pradze bo tam beda gdzies nocowali zapewne
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jest dokładnie tak jak pisze Szymon. Poczytajcie sobie pamiętniki Nicko z ostatnich tras Give Me Ed i Dance Of Death - nawet przy jednym dniu wolnym pomiędzy koncertami Maideni zaraz po występie lecą do Londynu, spędzają tam ponad dzień i lecą na kolejny koncert... Tak teraz robią gwiazdy rock'a. 
Jeśli u nas skończą koncert koło 23 to po północy mogą być już w powietrzu i koło 1 czasu lokalnego wylądować w Londynie. A więc koło 2 AM
mogą kłaść się spać we własnym łóżku - to chyba lepsze dla Panów koło 50-tki niż ciągle zmieniające się pokoje w hotelach?
Maideni cenią życie rodzinne. 
Jeśli u nas skończą koncert koło 23 to po północy mogą być już w powietrzu i koło 1 czasu lokalnego wylądować w Londynie. A więc koło 2 AM
W sumie to teraz tak łatwo się dostać do domu
zę nie było by sensu żeby siedzieli w hotelu
A co do godziny o której zaczna grać to też jestem tego ciekaw
zę nie było by sensu żeby siedzieli w hotelu
A co do godziny o której zaczna grać to też jestem tego ciekaw
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeszcze nic nie wiadomo.