29/05/2005 - Eddie Rips Up Mystic Festival @ Stadion Śląski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 29/05/2005 - Eddie Rips Up Mystic Festival @ Stadion Śląski
Byłem dzisiaj osobiście w Empiku głównym na Gdańskiej 15 (śródmieście) i bilety SĄ cały czas...
to pocieszające, bo ja jeszcze nie mamSabi pisze:Byłem dzisiaj osobiście w Empiku głównym na Gdańskiej 15 (śródmieście) i bilety SĄ cały czas...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Cóż, płyta i trybuny nie były pewne nawet na Metallice (choć zdjęcie z Vader'a tego nie oddaje, bo sporo ludzi przyszło później). Nawet jeśli będzie 30-35.000 osób to stadion nie będzie wyglądał na pełny - po prostu jest gigantyczny (60.000 miejsc na koncerty).bobek pisze:Ciekawe czy będą pełne trybuny... i czy płyta nie będzie pusta.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Na Metallice także był luz z tyłu płyty... Ogólnie sprzedano około 45.000 biletów czyli pozostało około 15.000 miejsc... Wątpię, żeby na Maiden było więcej ludzi, mimo że to festiwal (chyba, że Mystic ściągnie jeszcze kilka naprawdę dużych zespołów typu Slayer czy Megadeth). Meta nie grała u nas od 5 lat więc większość jej fanów (i nie tylko) ściągnęła na to wielkie wydarzenie muzyczne... Maideni w ciągu ostatnich 5 lat zagrali u nas 4 koncerty więc nie ma tak wielkiego popytu na ich gig.bobek pisze:Namawiajcie wszystkich znajomych którzy się wahają, co by nie było klapy... Mi jako fanowi zależy by powstała odpowiednia atmosfera. Jeśli płyta będzie wypełniona w 1/2 to nikt nie nazwie tego festivalu wspaniałym metalowym świętem.
Ale realnie można stwierdzić że nie będzie mniej ludzi niż na Metallice, można mieć nadzieję na więcej...
Mimo to, tak jak ktoś wcześniej napisał - każda osoba się liczy.
Można założyć że będzie 20 - 30 tys. fanów znających teksty, którzy pojawią się na pewno (chyba z 15 tys. biletów już poszło, nie?), a by pojawiła się druga połowa w komplecie potrzebne są dobre supporty, i dużo osób bardziej neutralnych... nie będą może śpiewać, ale przynajmniej ładnie wyglądać.
Przy okazji - nie wiecie czy w 1991 na monsters of rock śląski był pełny? Może jakieś zdjęcia?
Uwierz mi - stadion jest tak duży, że nawet przy niepełnej płycie i sektorach tłum będzie robił wrażenie.
Jeśli chodzi o Monsters Of Rock to ponoć stadion był pełny, ale niestety nie mam zdjęć...
Na Monster of rock płyta była pełna , na trybunach bylo trochę wolnych miejsc . Było super. Niestety również nie mam fotek.
Niestety fotek z tego koncertu też nie mam ale fakt płyta wydawała się pełna ( ale jakby się jeszcze z 1000 osób wcisnęło to by była pełniejsza ) , a na trybunach jeszcze trochę miejsca było .
Z tego co pamiętam to różne źródła podawały liczbę osób na ok 50 -55 tysięcy .
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 017
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Stadion mieści na koncertach max. 60 tys. więc liczba, którą podajesz wydaje się możliwa.ironpacy pisze:Niestety fotek z tego koncertu też nie mam ale fakt płyta wydawała się pełna ( ale jakby się jeszcze z 1000 osób wcisnęło to by była pełniejsza ) , a na trybunach jeszcze trochę miejsca było .
- Iron_Simon
- -#Wrathchild

jak tak jezdze sobie na uczelnie tramwajem i przejezdzam obok Slaskiego to sobie wyobrazam te tlumy, krzyki i potezna muzyke i nie moge sie doczekac 29 maja
na Metallice bylo super ale mam nadzieje ze to bedzie koncert mojego zycia (przynajmniej wysep Maiden) :solo Marzylem o Ironach na Slaskim!!! Bo czy moze byc lepsze polaczenie niz (najlepsza na swiecie) muzyka Iron Maiden i piekno oraz urok Stadionu Slaskiego
!!!!!!!!!
- likipiki
- -#Lord of the flies

tak:Iron_Simon pisze: Bo czy moze byc lepsze polaczenie niz (najlepsza na swiecie) muzyka Iron Maiden i piekno oraz urok Stadionu Slaskiego!!!!!!!!!
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
koncert Soulfly i Machine Head'a albo trasa War Of The WorldsIron_Simon pisze:Bo czy moze byc lepsze polaczenie niz (najlepsza na swiecie) muzyka Iron Maiden i piekno oraz urok Stadionu Slaskiego!!!!!!!!!
Machine Head - Block (live @ Tilburg)
Iron_Simon pisze: Bo czy moze byc lepsze polaczenie niz (najlepsza na swiecie) muzyka Iron Maiden i piekno oraz urok Stadionu Slaskiego!!!!!!!!!
- lonely soldier
- -#Charlotte

nie wyobrażam sobie nic lepszego:P 
najlepszy to bylby koncert IM w Cart 'n' Horses jak za dawnych czasów
Co by sie wtedy dzialo z biletami.... 
Swinek a moze Heineken Open'erświnka666 pisze:tak:Iron_Simon pisze: Bo czy moze byc lepsze polaczenie niz (najlepsza na swiecie) muzyka Iron Maiden i piekno oraz urok Stadionu Slaskiego!!!!!!!!!
Dead Can Dance w Kongresowej
Pink Floyd na nowym wyremontowanym Wembley
- likipiki
- -#Lord of the flies

Z pewnościąSim0n pisze:Swinek a moze Heineken Open'erświnka666 pisze:tak:Iron_Simon pisze: Bo czy moze byc lepsze polaczenie niz (najlepsza na swiecie) muzyka Iron Maiden i piekno oraz urok Stadionu Slaskiego!!!!!!!!!
Dead Can Dance w Kongresowej
Pink Floyd na nowym wyremontowanym Wembley
![]()
![]()
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
U mnie też to będzie 1 koncert Dziewicy, mam bilety na płytę razem z kuzynem:D. Już się doczekać nie mogę :rocx
A ja mam urodziny 24 maja a koncert jest 29 bilet na urodziny dostaje
UP THE IRONS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rocx :solo :beer
UP THE IRONS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :rocx :solo :beer
a moj ziomal ma urodziny 29 maja i to specjalnie na jego urodziny ironi beda grali 
ale offtop ;P taa... wszyscy czekają na chorzów i na ten set
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ten temat jest ogólny - tu akurat tolerujemy mniejsze off-topy.