Koncertowe przewidywania

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Koncertowe przewidywania

Post autor: kam »

Shedao Shai pisze: czw lip 18, 2024 12:34 pm https://facebook.com/events/s/bob-dylan ... 933198722/

Bon Dylan na 3 koncertach w Pradze
U Pepików 3 koncerty, a u nas Dylan był ostatni raz w 2014... Dramat, że nikt nie chcą ściągnąć do PL.
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Podobna, choć nie aż tak skrajna, sytuacja jak ze Springsteenem. Słabe strasznie. Dylana widziałem w Stodole i ciśnienia prawie żadnego, ale sam fakt.
Deleted User 8514

Post autor: Deleted User 8514 »

Chciałbym zobaczyć Blue Oyster Cult w Polsce. Niestety nie ma na to szans, nawet nikt nie jest w stanie stwierdzić ilu jest w Polsce fanów tego zespołu.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

8 łącznie ze mną. A z tego co wiem, to 2024 wygląda na ostatni rok aktywności koncertowej BOC.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

To jestem jednym z tych 8 :)
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Schizoid pisze: sob lip 27, 2024 12:45 pm 8 łącznie ze mną. A z tego co wiem, to 2024 wygląda na ostatni rok aktywności koncertowej BOC.
Dobrze, że udało mi się ich złapać. Mimo, że na festach.
Awatar użytkownika
johnny_o

Shedao Shai pisze: sob lip 27, 2024 1:23 pm To jestem jednym z tych 8 :)
#metoo Też bardzo chciałbym ich zobaczyć, ale pogodziłem się już dawno temu z tym że nie będzie mi dane.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

W sumie, ciekawe czemu nikt ich do Polski nie ściąga. Tak samo z innymi dinozarłami których mam na oku od lat - Canned Heat.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bo oni ogólnie mało grywają w Europie. W Niemczech zagrali 40 razy mniej koncertów niż w USA. Rok temu z jakiegoś powodu wystąpili w Słowenii, a potem tylko UK było. Bardzo dziwna polityka koncertowa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Deleted User 8514

Schizoid pisze: sob lip 27, 2024 12:45 pm 8 łącznie ze mną. A z tego co wiem, to 2024 wygląda na ostatni rok aktywności koncertowej BOC.
W składzie z Ritchiem Castellano? Co myślisz o ich obecnym perkusiście? Wg mnie najgorszy, z którym grają. Technicznie fajny,ale nie ma pomysłu na grę w zespole.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Po prostu to są chyba ostatnie koncerty. Tak przynajmniej jakiś czas temu sugerował Bloom.

Nie mam zdania na temat obecnego perkusisty, za mało nagrań z nim słyszałem. Zresztą sam nie jestem biegły w temacie i o ile nie bębniarz nie psuje utworów, to jest dla mnie okej. Jakoś niedługo wychodzi nowy koncert BOC, to podczas odsłuchu postaram się zwrócić uwagę na partie bębnów.

Deleted User 8514

Schizoid pisze: pn lip 29, 2024 12:42 pm Po prostu to są chyba ostatnie koncerty. Tak przynajmniej jakiś czas temu sugerował Bloom.

Nie mam zdania na temat obecnego perkusisty, za mało nagrań z nim słyszałem. Zresztą sam nie jestem biegły w temacie i o ile nie bębniarz nie psuje utworów, to jest dla mnie okej. Jakoś niedługo wychodzi nowy koncert BOC, to podczas odsłuchu postaram się zwrócić uwagę na partie bębnów.
Jako fajny odnośnik możesz użyć jakis koncert z lat 2000-2003 z Bobbym Rondeli na perkusji.
Awatar użytkownika
KingCrimson95
-#Invader
-#Invader

Post autor: KingCrimson95 »

Shedao Shai pisze: sob lip 27, 2024 2:29 pm W sumie, ciekawe czemu nikt ich do Polski nie ściąga. Tak samo z innymi dinozarłami których mam na oku od lat - Canned Heat.
Też mnie taka refleksja wzięła ostatnio, ale jak doszedłem do wniosku, że jest taki festiwal, który mógłby ich ściągać, ale skończył się w kiepski sposób to może lepiej, że nikt nie wpadł na taki pomysł.
Koncertowo 2025:
22.11. - Sabaton - Kraków
01.12. - Till Lindemann - Kraków
05.12. - Jethro Tull - Kraków
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Aerosmith właśnie oglosili ,ze nie wrocą juz do koncertowania z powodu chorych strun głosowych S.Tylera...szkoda..nie mialem przyjemnosci ich zobaczenia.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Wrócą jak się zacznie kończyć kesz albo przyjdzie chęć, że mam dużo keszu, ale chce jeszcze więcej na starość. Ile oni już mieli tych "pożegnalnych" tras...
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

kam pisze: sob sie 03, 2024 1:18 pm Wrócą jak się zacznie kończyć kesz albo przyjdzie chęć, że mam dużo keszu, ale chce jeszcze więcej na starość. Ile oni już mieli tych "pożegnalnych" tras...
No tylko że tutaj niestety nie o kesz chodzi, tylko o wokal Tylera. Mieli na ten i przyszły rok zaplanowane 40 koncertów w Stanach, więc skoro je ostatecznie odwołali to sprawa musi być poważna.
Awatar użytkownika
johnny_o

Ja nie i nie żałuję, bo to dla mnie jeden z bardziej wkurwiających i przereklamowanych zespołów w rockowym światku. Ale mimo wszystko zawsze przykro czytać o tego typu rzeczach. Właśnie dowiedziałem się przypadkiem że klawiszowiec The Zombies miał udar i wycofał się z koncertowania, stąd odwołanie m.in. u nas koncertu.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Gojira w przyszłym roku na Wacken i Brutalu. Ciekawe, czy i kiedy w takim razie wpadną do nas. Poza Pol'and'Rockiem nie ma za bardzo festiwali pasujących do nich w tym okresie nad Wisłą. Może jakiś solowy koncert wpadnie.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Bylem na nich ostatnio w B90, jakoś w 2017, i nadal jestem nasycony :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Mystica wątpię, a Owsiak tak szybko ponownie ich chyba nie zaprosi. SDL to raczej za mała impreza na taką nazwę, więc albo LN odpali kolejną edycję wspaniałego "festiwalu" Impact, albo trzeba liczyć na solowy.

ODPOWIEDZ