AVANTASIA - Here Be Dragons Tour - Europa 2025

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Re: AVANTASIA - Here Be Tragons Tour - Europa 2025

Post autor: Kevin18 »

Niby oczywista oczywistość, a potem lata mijają i trzeba czytać że czemu Springsteen nie wystąpi na Narodowym ? Czemu Rush nigdy nie zagrało w Polsce ? Dlaczego nikt nie ściągnął Running Wild ?

Odpowiadam, bo nie mają w Polsce wystarczającej ilości fanów, by ich stawki się zwróciły. Ale nie przemówisz ludziom..

Jedyny przypadek którego nie rozumiem to czemu AC/DC zlało Polskę na Power Up Tour, ale to już pewnie pozostanie tajemnicą ;)
www.last.fm/user/darkfuneral18
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Pewnie za mało by polskie LN zarobiło i odpuscili temat, polski oddział jest wyjatkowo pazerny
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

barsiarz pisze: śr lip 31, 2024 9:01 am
blackcocker pisze: wt lip 30, 2024 8:03 pm Jakby ktoś gdzieś jechał autkiem to chętnie się dosiądę :D
Będę miał Cię na uwadze :) Choć zaskoczyłeś mnie tą deklaracją :wink:
No dwie pierwsze (szczególnie debiut) baaaardzo lubię, a i późniejsze też są spoko, a chciałbym bardzo na żywo zobaczyć :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Kevin18 pisze: śr lip 31, 2024 10:26 am Avantasia wystąpiła w Polsce raz na Czad Festiwal i po pierwsze publika była malutka, po drugie mało kto w ogóle wiedział kto gra i po co. Power Metal w Polsce jest mega niszowy. Po co Avantasii koncert w Polsce w Progresji jak w Czechach mogą zagrać za dwa razy więcej, w sporawej hali ? Dla mnie zrozumiała decyzja.
Byłem tam! x)

Masz rację, publika była mała - sam się dowiedziałem o istnieniu takiego zespołu jak zaczęli grać :D
Deleted User 8263

Też byłem na tym Czad Festiwalu, pod scena moze 3 rzedy ludzi w tym dwie najebane karyny ktore ciagle wchodziły na fale.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Swoją drogą jak znów w Pradze trafię na te Twoje Dzosef piskliwe koleżanki drące się do ucha to z siebie wyjdę..
Deleted User 8263

barsiarz pisze: śr lip 31, 2024 12:21 pm Swoją drogą jak znów w Pradze trafię na te Twoje Dzosef piskliwe koleżanki drące się do ucha to z siebie wyjdę..
Barierkowe siostry? XD One sa bardzo w porządku
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Bilety na Pragę Stani pred podiem za 1300 koron, czyli 220 zł. Cena w porządku w porównaniu do niemieckich koncertów, gdzie kosztują 71,50 Euro.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

U Niemca też są golden cyrkle?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

W Hamburgu nie, a tylko tam patrzyłem. Jest jakaś dziwna kategoria obok zwykłej ale w tej samej cenie więc to na pewno nie GC.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Są 2 koncerty w Pradze - 29 i 30 marca

pierwszy z koncertów jest wyprzedany, sprzedaję na niego 1 bilet pod scenę - może komuś się przyda ... https://secure.ticketmaster.cz/rs/51349/ly34tlnvbz
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Uuu, nie wybierasz się jednak?
Ja rozważam ten drugi ale raczej jednak przeważy szybki i sprawny powrót po pierwszym, bez kombinowania z noclegiem.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Będę na obu, ale ponieważ przyjeżdzamy w sobotę to żonie bardziej pasuje ten niedzielny
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Myślę!!
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

I będzie ktoś w weekend w Pradze oprócz mnie i Krusa?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale dziś pustki w Karlin. Nie wpuszczali na galerie ..
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

Podobna setlista od lat, coraz słabsze płyty, zmiana rangi projektu z takiego który gra ekskluzywne koncerty raz na jakiś czas na praktycznie ciągle koncertujący zespół, co tego brak największych gwiazd ( Kiske, Lande, Catley ) - Nie ma się co dziwić :)
Żelazny
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Żelazny »

Dziś w Pradze grali drugi koncert dodany po wyprzedaniu wczorajszego, więc trochę pudło
Forum internetowe to poważna sprawa.
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Assassin
-#Assassin

W takim razie przepraszam :)

Bardziej opisałem to w formie swoich odczuć co do Avantasii. Koncert na Wacken 2014 to był sztos nad sztosy. Teraz ? Cinko.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A wczoraj Forum mocno nabite, jak na Czechy. Wiadomo było, że dziś będzie luźniej.

Set właśnie w tym roku był spoko, usłyszałem wczoraj 10 kawałków, których jeszcze nie miałem okazji słyszeć - w tym 6 z nowej płyty. Jechałem właśnie na nie oraz rarytasy jak Toy Master i Death is Just a Feeling. Oczywiście są kotlety które być muszą, są też kawałki, których już sam mam dosyć a nie są żadnymi hitami (Promised Land, Shelter, Scarecrow bez Jorna). Bardzo dobrze, że grają pełne trasy bo dzięki temu jest pełny set trwający 2:40 i każdy komu zależy ma szansę trafić na ich koncert albo nawet, tak jak ja kilka lat temu, zaliczyć kilka na trasie. Nie każdy lubi i toleruje festiwale, tym bardziej że często grają tam krócej. Popatrz na zdjęcia jak są wypełnione te kluby. Oczywiście, nie są to hale czy stadiony ale to nie powinno dziwić.

Catleya nie ma, bo jest po operacji. Kiske to akurat jest nieobecny od wieeeelu lat, do tego jest na pełny etat w Helloween więc to inna sytuacja niż jak był "bezdomny". Co do Jorna - uwielbiam gościa i bardzo żałuję, że go nie ma, nie wiem co tam się między nimi wydarzyło, chyba nie ma złej krwi bo sam Norweg się przychylnie wypowiada i we wkładce płyty są też podziękowania dla niego.
Z drugiej strony jakby jeździł cały czas ten sam skład to ludzie by narzekali na skostniałą formułę i oczekiwali odświeżenia.
ODPOWIEDZ