Koncertowe przewidywania
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncertowe przewidywania
Z roku na rok line up tego Owsikowego pseudofestu jest coraz gorszy i widac, ze nie jest juz Owsik stanie ogarniac wiekszych nazw od wielu lat. Są zapychacze, odgrzewane kotlety, brak wyraznych headlinerow.
Kwestia budzetu zapewne, tzn. stawki poszly do gory (Ziolkowski z AA byl w jakims podcascie, gdzie opowiadal jak bardzo festiwale sa dociazane obecnie gażami dla artystów - to sie zmienilo bardzo na przestrzeni ostatnich lat wg niego). Zatem watpie, zeby Gojira znowu wystapila u Owsika... Inne realia teraz, a inne byly w 2018. Abstrahując od stawek to zespół też trochę urósł.
Kwestia budzetu zapewne, tzn. stawki poszly do gory (Ziolkowski z AA byl w jakims podcascie, gdzie opowiadal jak bardzo festiwale sa dociazane obecnie gażami dla artystów - to sie zmienilo bardzo na przestrzeni ostatnich lat wg niego). Zatem watpie, zeby Gojira znowu wystapila u Owsika... Inne realia teraz, a inne byly w 2018. Abstrahując od stawek to zespół też trochę urósł.
https://www.last.fm/user/kamooo
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Chcę Ministry na SDL <spogląda z nadzieją>
+Bloodstock
Pewnie Wawka tym razem, np Letnia Scena Progresji. Ostatni raz w stolicy grali w 2016, także jak w pysk strzelił.
Jutro rano najprawdopodobniej zostanie ogloszony powrót Oasis. Ciekawe, czy tylko koncerty w UK, czy coś więcej.
W środę natomiast kolejne ogłoszenia na Rock am Ring, co jest istotne z tego względu, że to też potencjalne nazwy na Mystic.
W środę natomiast kolejne ogłoszenia na Rock am Ring, co jest istotne z tego względu, że to też potencjalne nazwy na Mystic.
- Saimon1995
- -#Moderator

A w środę kończy się tajemnicze odliczanie przez Linkin Park. Więc wszystko układa się w logiczną całość.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dla mnie powrót Oasis to byłoby wydarzenie dekady i jechałbym gdzie trzeba za ile trzeba. W tym roku trzydziestolecie debiutu i bracia chyba się w końcu pogodzili, ale takie spekulacje pojawiają się od nastu lat. Oby!
Linkin Park przestał dla mnie istnieć wraz ze śmiercią Chestera.
Linkin Park przestał dla mnie istnieć wraz ze śmiercią Chestera.
Oasis reunion to piekna rzecz. Jeszcze niech REM zrobi to samo i bedzie elegancko
- johnny_o
O tym samym od razu pomyślałem, taki dubel byłby czymś niesamowitym bo to dwa z trzech najważniejszych zespołów mojego dzieciństwa. Ale R.E.M. widziałem dwa razy a Oasis ani razu więc mają priorytet, niech tylko tego nie spierdolą 
O to zazdro, ze udalo ci sie zlapac REM. Ja niestety nie mialem tej przyjemnosci.
No i potwierdzone. Cardiff, Manchester, Londyn, Edynburg I Dublin. Biorąc pod uwagę, że jeszcze prawie rok do koncertów, to wiele się może zdarzyć
.
Podobne po koncertach na wyspach mają dojść kolejne koncerty w Europie i Ameryce.
-
Deleted User 7586
Warszawski koncert Oasis w czerwcu 2000 w Torwarze był mega słaby. Pomijając marną frekwencję (ze 2000 ludzi?) to zespół po prostu odwalił ten koncert. Zero emocji, słaba setlista, króciutko. I nie zmienia tego fakt, że grali wtedy bez Noela. Pamiętam, że na supporcie był Johnny Marr z The Smiths i wypadł o niebo lepiej od nich. A REM 3 lata później w tym samym miejscu to był kosmos. Genialny koncert. Lubię czasem posłuchać bootlegu z tego show :-)
W ogóle dla mnie Oasis to shit, nie rozumiem fenomenu tego zespołu. Z resztą miano kultowej kapeli zdobyli tylko na wyspach, poza UK chyba nigdy nie mieli statusu mega gwiazdy.
Ja nie znam ich muzy. Słyszałem może 4 kawałki. Nie planuję się zaznajomić bardziej.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Jak będzie Berlin to się przejadę, dalej mi się nie będzie chciało.
- johnny_o
W Europie tylko UK + Ireland latem, na jesieni mają być inne kontynenty. Ciekawe które? Oasis bez Noela to późniejszy Beady Eye więc nawet nie zaliczam tego koncertu do prawilnych i nie żałuję że z przyczyn obiektywnych nie mogłem tam być. Natomiast R.E.M. trzy lata później to mój pierwszy koncert w ogóle i lepszego prezentu na 15. urodziny nie mogłem sobie sprawić - kosmos, miazga, nokaut i cudowne intro do życiowej przygody.
Wstępnie celuję w oba Edynburgi ale nie mam złudzeń że dorwę bilety - zejdą natychmiast. Natomiast jeśli dojdą gigi na kontynencie to zrobię kilka sztuk połączonych ze zwiedzaniem.
Wstępnie celuję w oba Edynburgi ale nie mam złudzeń że dorwę bilety - zejdą natychmiast. Natomiast jeśli dojdą gigi na kontynencie to zrobię kilka sztuk połączonych ze zwiedzaniem.
Hehe dokładnie, jak Liam zacznie znów wyzywać brata i obrazi to będzie wielkie nic z tej trasy.
Liczę na coś bliżej, Praga lub Berlin. Wtedy pojadę. Do PL nie liczę że ktoś ich ściągnie.
Oasis to dla mnie takie niemieckie Bohse Onkelz. W kraju giga gwiazdy, z potencjałem na największe stadiony w kraju. A w reszcie państw? Bez szału.
www.last.fm/user/darkfuneral18
- johnny_o
Taaak, zawsze jest takie ryzyko... Knobhead, wanker, twat i parę innych miłych słówek, choć pozostaje liczyć na to że te sto milionów na głowę ostudzi nieco takie zapędy braciszków. W zasadzie dopóki nie wyjdą na scenę, a nawet już w trakcie gigu wszystko jest możliwe, istna beczka prochu. Kolega był w Paryżu na ostatnim, niedoszłym koncercie - parę minut przed wyjściem na scenę poszło info że występu nie będzie, a potem że Noel opuszcza zespół ze skutkiem natychmiastowym. Żałuję że nie zrobiłem wówczas ani jednej sztuki, mam nadzieję że jednak dane mi będzie nadrobić choć po części zaległości.
Oasis na Wyspach są drudzy po Bitelsach, to fenomen który ciężko opisać. Wszędzie indziej gwiazda jakich wiele, swoją drogą dosyć ciekawe i złożone zjawisko.
Oasis na Wyspach są drudzy po Bitelsach, to fenomen który ciężko opisać. Wszędzie indziej gwiazda jakich wiele, swoją drogą dosyć ciekawe i złożone zjawisko.