Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Też tak sądzę. Tylko niedyspozycja zrzuci go ze stołka, moim zdaniem. Nie wiem do końca, dlaczego jest takie halo o te bardziej ubogie przejścia, przecież rdzen numerów i tempo jeszcze dowozi. Dogracie sobie te drum rolle w powietrzu, przy użyciu Air Drums 
W sumie... gitarzysta nie musi grać sola, wokal może refrenu nie zaśpiewać, a co!
www.MetalSide.pl
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

W punkt, pytanie na ile Nicko i reszta będą chcieli sobie odpuścić. Od dawna niektóre utwory grane są wolniej, teraz będą uboższe o perkusyjne wstawki, często nie w tempie. Jeśli perkusja pływa, cały zespół się gubi (Lars Urlich) w Ljubljanie Adrian dobitnie zareagował na taki stan rzeczy. Na dłuższą metę to nie do przyjęcia. Opowiadanie w wywiadach o tym, że wielu rzeczy nie jest się w stanie zagrać, przepraszanie fanów po trasie za niedyspozycję, która jednak nie mija, jest szczerze mówiąc żenujące, zwłaszcza kiedy zespół jest taką legendą i gra prawie 50 lat. Zobaczymy, jak Nicko wypadnie na jesieni, życzę mu jak najlepiej, jednak to oczywiste że powrotu do dobrej formy już raczej nie będzie.
Uważam, że nie wydarzyło się do dziś NIC, co by dyskwalifikowało Nicko z grania z Maiden dalej. Wyjebki są częścią gry live. Mniej gęste przejścia to temat dla ułamka fanów, jak remi napisał. Jak chcecie wersji studyjnej, to se słuchajcie płyt, to nie DT 
Nie twierdzę, że na dzisiaj jest jakaś dyskwalifikacja. Ale nie kupuję gadania, że muzyk może na żywo niedowozić (bo już nie daje rady) i nic się nie dzieje. Skoro jeden nie daje rady, to może i dwóch przecież. A skoro dwóch to i wszyscy
Nie o to przecież chodzi w graniu na żywo, co nie?
www.MetalSide.pl
Hmmm, ciekawe, iłu fanów zrezygnuje jesienią przez niekompetencję Nicko... 
Z takim mentalem gościnne występy Tiptona z Priest to powinna być przerwa na kibel i dym dla publiki
Z takim mentalem gościnne występy Tiptona z Priest to powinna być przerwa na kibel i dym dla publiki
Ale czego nie rozumiesz?
Nikt nie twierdzi, że Nicko już jest jakimś wrakiem totalnym itp. Ale na dłuższą metę takie niedomaganie i trwanie na stanowisku nie jest dobre w dłuższej perspektywie. Wyobraź sobie wszystkich muzyków "nie dajacych już rady", ale grających dalej - przecież to jakaś parodia by była.
No właśnie Tipton... to przeciwieństwo tego co powyżej, a GOŚCINNE wyjście na bisy mega na propsie jest
www.MetalSide.pl
Ja tylko przypominam że Nicko był pierwszy do jechania Blaze za niedomaganie na trasie Virtuala. Przecież się nawet obraził i powiedział, że pierdoli bisy na którymś koncercie.gumbyy pisze: ↑sob sie 10, 2024 9:52 pm Nikt nie twierdzi, że Nicko już jest jakimś wrakiem totalnym itp. Ale na dłuższą metę takie niedomaganie i trwanie na stanowisku nie jest dobre w dłuższej perspektywie. Wyobraź sobie wszystkich muzyków "nie dajacych już rady", ale grających dalej - przecież to jakaś parodia by była.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Tak by było najlepiej, nawet w dobrym zdrowiu ile lat mógłby jeszcze grać metal przyzwoicie? 3 albo 4 (76 lat) i tak musiałby w końcu udać się na emeryturę. Czy nie lepiej odejść z godnością, niż psuć występy i siać ferment wśród fanów. Sądzę, że pozostali muzycy i kierownictwo o wszystkim wiedzą i są przygotowani na zastępstwo. Pomyślcie o sytuacji, w której rusza wielka trasa a po trzech koncertach perkusista sypie się kompletnie muzycznie i zdrowotnie. Raczej nie sądzę, iż odwołaliby całą trasę, w którą zainwestowali majątek.Geri666 pisze: ↑sob sie 10, 2024 9:57 pmJa tylko przypominam że Nicko był pierwszy do jechania Blaze za niedomaganie na trasie Virtuala. Przecież się nawet obraził i powiedział, że pierdoli bisy na którymś koncercie.gumbyy pisze: ↑sob sie 10, 2024 9:52 pm Nikt nie twierdzi, że Nicko już jest jakimś wrakiem totalnym itp. Ale na dłuższą metę takie niedomaganie i trwanie na stanowisku nie jest dobre w dłuższej perspektywie. Wyobraź sobie wszystkich muzyków "nie dajacych już rady", ale grających dalej - przecież to jakaś parodia by była.Więc niech teraz poświeci przykładem i sam ustąpi.
I wtedy (i tylko wtedy) wjedzie zastępstwo. Obstawiam, że tak jednak się nie wydarzy i Nicko dowiezie trasę w podobnej formie jak w 2023. Mimo tego, co tam gada (trochę na zasadzie ciekawostek), wszyscy wiedzą, że jest w stanie udźwignąć trasę - gdyby tak nie było, by nas o tym z lekka informowali od conajmniej początku roku.
Jeśli nie będzie gorzej niż w 23, to nie widzę ani jednego powodu, żeby ktoś miałby podsiadać Nickogumbyy pisze: ↑sob sie 10, 2024 9:52 pmAle czego nie rozumiesz?
Nikt nie twierdzi, że Nicko już jest jakimś wrakiem totalnym itp. Ale na dłuższą metę takie niedomaganie i trwanie na stanowisku nie jest dobre w dłuższej perspektywie. Wyobraź sobie wszystkich muzyków "nie dajacych już rady", ale grających dalej - przecież to jakaś parodia by była.
No właśnie Tipton... to przeciwieństwo tego co powyżej, a GOŚCINNE wyjście na bisy mega na propsie jest![]()
A gdzie ja o czymś takim napisałem?nugz pisze: ↑sob sie 10, 2024 11:50 pmJeśli nie będzie gorzej niż w 23, to nie widzę ani jednego powodu, żeby ktoś miałby podsiadać Nickogumbyy pisze: ↑sob sie 10, 2024 9:52 pmAle czego nie rozumiesz?
No właśnie Tipton... to przeciwieństwo tego co powyżej, a GOŚCINNE wyjście na bisy mega na propsie jest![]()
![]()
www.MetalSide.pl
Po prostu - naprawdę wkurwiające jest Wasze stękanie na Nicko 
Ale gdzie ja stękam?
Napisałem (zgodnie z faktem), że The Trooper brzmiał biednie na ostatniej trasie. I to tyle było z moich wypowiedzi odnośnie Nicko.
Niezmiennie za to powtórzę, że nie można udawać że nic się nie dzieje gdy muzyk (muzycy) nie dowożą swojej roboty na żywo, bo to nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie będę sobie dośpiewywał refrenów, bo wokal nie daje rady. Tak samo z solówkami, riffami, czy grą na perkusji. Prościej już tego nie mogę napisać.
www.MetalSide.pl
Zgadza się, ale również powtórzę - oszczędniejsze granie to nie jest fair powód, żeby rozważać zmianę pałkera w zespole takiego formatu. Nadal robi to, co należy do perkmana - trzyma tempo. Nie interesują mnie jakieś śladowe wyjebki i rozjazdy sekcji, bo to normalne, a wręcz urok performensu na żywo.
Tipton ma parkinsona. Według podobnej narracji, w tym stanie nie powinien grać z Priest, nawet gościnnie, bo to brak szacunku dla fanów (?). Gdyby zagrał pełnego seta jakimś cudem, ze wszystkimi wpadkami z racji ograniczeń, publika i tak by zesrała się ze szczęścia, i słusznie 
I niech np. Morse przestanie już grać, bo nie wypada gitarzyście z artretyzmem brać hajs za oglądanie jego grymasu bólu podczas szybszego grania
I niech np. Morse przestanie już grać, bo nie wypada gitarzyście z artretyzmem brać hajs za oglądanie jego grymasu bólu podczas szybszego grania
- Recit The Thornographer
- -#Assassin

Osobiście jestem w stanie wiele wybaczyć, bo wiem na co idę. Wieku się nie oszuka, chociaż w naszej kulturze dominuje obecnie takie podejście, kult młodości. Maiden mogą nie tylko upraszczać kawałki, mogą też dobrać set pod Nicko. Mają z czego wybierać.
Droga obraną przez Judas jest dla mnie zrozumiała, aczkolwiek jest w tym pewne oszustwo. Jeżeli dopuścimy też zmiany liderów, to zespół może się stać na dobrą sprawę przechodnią marką i za 20 lat mogą go tworzyć zupełnie inni ludzie. Czasami myślę, że wiele już nie brakuje, wytwórnie wyciskają marki jeszcze nawet po śmierci muzyków, a niektórzy potrafią wrócić ze znaną nazwa jak tylko ciała kolegów, założycieli ostygły. Niefajne. Mnie się podoba, że w Maiden wartości, że tak powiem, ludzkie są ważne. Nie oznacza to przecież, że będzie źle, będą po prostu szukać balansu, a nie gonić za doskonałością wydolnościową typową dla sił młodszych ludzi.
Droga obraną przez Judas jest dla mnie zrozumiała, aczkolwiek jest w tym pewne oszustwo. Jeżeli dopuścimy też zmiany liderów, to zespół może się stać na dobrą sprawę przechodnią marką i za 20 lat mogą go tworzyć zupełnie inni ludzie. Czasami myślę, że wiele już nie brakuje, wytwórnie wyciskają marki jeszcze nawet po śmierci muzyków, a niektórzy potrafią wrócić ze znaną nazwa jak tylko ciała kolegów, założycieli ostygły. Niefajne. Mnie się podoba, że w Maiden wartości, że tak powiem, ludzkie są ważne. Nie oznacza to przecież, że będzie źle, będą po prostu szukać balansu, a nie gonić za doskonałością wydolnościową typową dla sił młodszych ludzi.
We embrace like two lovers at death. A monument to the trapping of breath
-
Deleted User 5490
Dla mnie Maiden skończy się kiedy trzy najbardziej twórcze osobowości zdecydują o tym, że nie chce im się dłużej grać. Jestem w stanie zaakceptować Maiden bez Nicko, Jana, nawet bez Dave'a, który jest w Maiden od początku. W momencie kiedy rozsypie się trójkąt Steve, Bruce, Adrian Maiden przestaną istnieć.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Proponuję powrót do wydarzeń bieżących, polecam z łezką wspomnień: https://www.independent.co.uk/arts-ente ... 92650.html
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Mam podobne zdanie, skoro Judasi, Purple i paru innych z powodzeniem kontynuują karierę bez oryginalnych członków, to i Maiden daliby radę. Tym bardziej, że Harris nie myśli o zakończeniu kariery.Pierre Dolinski pisze: ↑ndz sie 11, 2024 10:35 am Dla mnie Maiden skończy się kiedy trzy najbardziej twórcze osobowości zdecydują o tym, że nie chce im się dłużej grać. Jestem w stanie zaakceptować Maiden bez Nicko, Jana, nawet bez Dave'a, który jest w Maiden od początku. W momencie kiedy rozsypie się trójkąt Steve, Bruce, Adrian Maiden przestaną istnieć.