Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale chodziło mi właśnie Polskę, i o Mystic - festiwale w USA to zupełnie inna bajkaWICKER MAN pisze:U nas raczej na pewno nierealne. Co nie znaczy, że niemożliwe czego przykładem jest amerykański Ozzfest, na którym w tym roku wystąpią ponoć właśnie Maiden z Sabbath (i to Sabbs będą grali na końcu)...Da5id pisze:Black Sabbath i Iron Maiden na jednym koncercie - to niestety zbyt piękne, żeby było prawdziwe
Skład Festiwalu cz. 2
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Skład Festiwalu cz. 2
Eh nie pamietam koncertu, kiedy Maiden gralo po Black Sabbath
nierealne !!zadnych gwiazd juz nie bedzie,Nightwish to szczyt mozliwosci Mystic(obym sie mylil) 
Zapewne się nie mylisz... ALE zauważ, że za 100 zł to i tak sporo_drupi_ pisze:Eh nie pamietam koncertu, kiedy Maiden gralo po Black Sabbathnierealne !!zadnych gwiazd juz nie bedzie,Nightwish to szczyt mozliwosci Mystic(obym sie mylil)
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Gdyby przed Maiden zagrało "Black Sabbath" to stadion dość szybko by się zapełnił
ale na Black Sabbath nie ma co za bardzo liczyć, więc może coś pokrewnego
a swoją drogą ten "dragonforce" to niezła wiocha 
- likipiki
- -#Lord of the flies

Aha czyli teraz znowuż zaczyna się najeżdżanie na Mystica_drupi_ pisze:Eh nie pamietam koncertu, kiedy Maiden gralo po Black Sabbathnierealne !!zadnych gwiazd juz nie bedzie,Nightwish to szczyt mozliwosci Mystic(obym sie mylil)
Nightiwsh to spora gwiazda, z pewnoscią ściągnięcie ich na kncert nie było najłatwiejsze. Dlatego wielkie brawa dla Mystica za taki ruch. A co do kolejnej gwiazdy, ja dalej jestem prawie że pewien że to Kreatora jeszcze tam zobaczymy
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Moge dodać, że Nightwish był 'troche' wkurzony na polskich organizatorów, bo ostatni (i zarazem pierwszy) ich koncert jaki miał sie odbyć w Polsce (a było to już ze 3 lata temu) został odwołany z powodu... wizyty papieża.świnka666 pisze:Nightiwsh to spora gwiazda, z pewnoscią ściągnięcie ich na kncert nie było najłatwiejsze. Dlatego wielkie brawa dla Mystica za taki ruch.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wiem.Da5id pisze:Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale chodziło mi właśnie Polskę, i o Mystic - festiwale w USA to zupełnie inna bajkaWICKER MAN pisze:U nas raczej na pewno nierealne. Co nie znaczy, że niemożliwe czego przykładem jest amerykański Ozzfest, na którym w tym roku wystąpią ponoć właśnie Maiden z Sabbath (i to Sabbs będą grali na końcu)...Da5id pisze:Black Sabbath i Iron Maiden na jednym koncercie - to niestety zbyt piękne, żeby było prawdziwe
Byłoby fajnie, ale u nas to nierelane. Nie to co w USA...
100 zł od biletu to spory dochód dla Mystic'a jeśli stadion będzie pełny (załóżmy min. 40.000 osób), a to wcale nie jest takie pewne... Pamiętajcie, że Maideni na pewno zażyczyli sobie niezłe honorarium (może nie 1.000.000$ jak Metallica, ale na pewno sporo).Da5id pisze:Zapewne się nie mylisz... ALE zauważ, że za 100 zł to i tak sporo_drupi_ pisze:Eh nie pamietam koncertu, kiedy Maiden gralo po Black Sabbathnierealne !!zadnych gwiazd juz nie bedzie,Nightwish to szczyt mozliwosci Mystic(obym sie mylil)
Black Sabbath grało kiedyś przed Maiden, ale było to w 1992 kiedy nie grali w oryginalnym składzie tak jak teraz. Nie ma szans, żeby zagrali przed Maiden, a Maideni nie zgodzą się grać przed nimi (no chyba, że na Ozzfeście w Stanach, bo to przecież festiwal Ozzy'ego). Prędzej np. Odyssey może zorganizować gig Sabbsów w Spodku, ale o festiwalu IMHO nie ma mowy...
-
MissMadness
- -#Prodigal son

Część trasy SAXON:
(co prawda grali u nas kilka miesięcy temu, ale akurat mają wolne terminy)
May
21 in Roeselare, Belgium at Schwung Festival 2005
June
3 in Varna, Bulgaria at Festival (TBC)
4 in Tradato/Milano, Italy at Iron Fest 2005
9 in Solvesborg, Sweden at Sweden Rock Festival
11 in Madrid, Spain at El Tiemblo Festival 2005
24 in Balingen, Germany at Bang Your Head Festival
(co prawda grali u nas kilka miesięcy temu, ale akurat mają wolne terminy)
May
21 in Roeselare, Belgium at Schwung Festival 2005
June
3 in Varna, Bulgaria at Festival (TBC)
4 in Tradato/Milano, Italy at Iron Fest 2005
9 in Solvesborg, Sweden at Sweden Rock Festival
11 in Madrid, Spain at El Tiemblo Festival 2005
24 in Balingen, Germany at Bang Your Head Festival
no grali i to z dwa razy w krótkim odstępie czasu, ja tam nawet bym się nie obraził na Saxon, ale wolałbym coś bardziej ciężkiego
-
Deleted User 1309
Wedlug mnie chodziło mu o to ze nie będą grali pojedynczych koncertów w Polsce co stwierdził pisząc ,,jezeli tam nie ma festiwali" więc jeszcze szansa jestHi Tobink,
Sorry, but seems like we are not gonna go to Poland this year, IF THERE'S NO
FESTIVALS , will see...
We are touring in Germany in April, so please come over there!
A ja chciałbym żeby zagrał zespół Black Label Society.Nie wiem czy ktos o nim cos mówił,było by świetnie gdyby zagrał na Mystic Festival bo Zakk Wylde jest genialnym gitarzystą i chętnie bym go sobie poogladał w akcji :solo
nie to nie jest najezdzanie na Mystic'a kolego, ja tylko twierdze ,ze dla mnie jest to duzo jak na taka mniej znana firme jaka jest Mystic( oby nie).to tylko my opinionświnka666 pisze:Aha czyli teraz znowuż zaczyna się najeżdżanie na Mystica_drupi_ pisze:Eh nie pamietam koncertu, kiedy Maiden gralo po Black Sabbathnierealne !!zadnych gwiazd juz nie bedzie,Nightwish to szczyt mozliwosci Mystic(obym sie mylil)
![]()
Nightiwsh to spora gwiazda, z pewnoscią ściągnięcie ich na kncert nie było najłatwiejsze. Dlatego wielkie brawa dla Mystica za taki ruch. A co do kolejnej gwiazdy, ja dalej jestem prawie że pewien że to Kreatora jeszcze tam zobaczymy
-
El Dorado
wiemMareq555 pisze:Wedlug mnie chodziło mu o to ze nie będą grali pojedynczych koncertów w Polsce co stwierdził pisząc ,,jezeli tam nie ma festiwali" więc jeszcze szansa jestHi Tobink,
Sorry, but seems like we are not gonna go to Poland this year, IF THERE'S NO
FESTIVALS , will see...
We are touring in Germany in April, so please come over there!. Przynajmniej tak ja to rozumiem .
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie obraziłbym się, gdyby wystąpili na Mystic aczkolwiek sądzę, że grające zespoły powinny reprezentować różne nurty i odmiany metalu... Publiczność na Saxon i Maiden to w zasadzie ci sami ludzie... Na pewno nie zachęciliby raczej, tak jak Nightwish, innej grupy fanów do pójścia na koncert...
Ty i tak zapewne bedziesz na Ozzfescie w tym roku, wiec nie masz co narzekacWICKER MAN pisze:Wiem.Da5id pisze:Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale chodziło mi właśnie Polskę, i o Mystic - festiwale w USA to zupełnie inna bajka
Byłoby fajnie, ale u nas to nierelane. Nie to co w USA...![]()
Hmm... chyba mnie zle zrozumiales - chodzilo mi o to, że 100 zł. to nie jest znowu taki duży cios dla portfela w perspektywie zobaczenia za te pieniądze i Maiden, i Nightwisha, konkludując - że bilet jest po prostu niedrogi (żeby nie powiedzieć tani)WICKER MAN pisze:100 zł od biletu to spory dochód dla Mystic'a jeśli stadion będzie pełny (załóżmy min. 40.000 osób), a to wcale nie jest takie pewne... Pamiętajcie, że Maideni na pewno zażyczyli sobie niezłe honorarium (może nie 1.000.000$ jak Metallica, ale na pewno sporo).Da5id pisze:Zapewne się nie mylisz... ALE zauważ, że za 100 zł to i tak sporo
Black Sabbath grało kiedyś przed Maiden, ale było to w 1992 kiedy nie grali w oryginalnym składzie tak jak teraz. Nie ma szans, żeby zagrali przed Maiden, a Maideni nie zgodzą się grać przed nimi (no chyba, że na Ozzfeście w Stanach, bo to przecież festiwal Ozzy'ego). Prędzej np. Odyssey może zorganizować gig Sabbsów w Spodku, ale o festiwalu IMHO nie ma mowy...
Dokładnie - zauważyłem, że bardzo wielu moich znajomych jedzie TYLKO na Nightwisha. IMHO Mystic teraz będzie starał się "zwerbować" kogoś "ostrzejszego" na festiwal - Slayera, lub Kreatora na przykladWICKER MAN pisze:Nie obraziłbym się, gdyby wystąpili na Mystic aczkolwiek sądzę, że grające zespoły powinny reprezentować różne nurty i odmiany metalu... Publiczność na Saxon i Maiden to w zasadzie ci sami ludzie... Na pewno nie zachęciliby raczej, tak jak Nightwish, innej grupy fanów do pójścia na koncert...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No raczej tak i na pewno zdam Wam dokładną relację.Da5id pisze:Ty i tak zapewne bedziesz na Ozzfescie w tym roku, wiec nie masz co narzekac![]()
![]()
Dokładnie.Da5id pisze:Hmm... chyba mnie zle zrozumiales - chodzilo mi o to, że 100 zł. to nie jest znowu taki duży cios dla portfela w perspektywie zobaczenia za te pieniądze i Maiden, i Nightwisha, konkludując - że bilet jest po prostu niedrogi (żeby nie powiedzieć tani)
Oczywiście, że 100 PLN za taką imprezę to bardzo dobra cena! Po raz pierwszy za takie pieniądze będzie można zobaczyć w Polsce wielką, trwającą cały dzień, imprezę muzyczną pod gołym niebem.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Też tak sądzę... Nightwish to bardzo dobre posunięcie, bo są oni u nas ostatnio całkiem popularni oraz nie grali wcześniej w naszym kraju i z pewnością przyciągną sporo osób.Da5id pisze:Dokładnie - zauważyłem, że bardzo wielu moich znajomych jedzie TYLKO na Nightwisha. IMHO Mystic teraz będzie starał się "zwerbować" kogoś "ostrzejszego" na festiwal - Slayera, lub Kreatora na przykladWICKER MAN pisze:Nie obraziłbym się, gdyby wystąpili na Mystic aczkolwiek sądzę, że grające zespoły powinny reprezentować różne nurty i odmiany metalu... Publiczność na Saxon i Maiden to w zasadzie ci sami ludzie... Na pewno nie zachęciliby raczej, tak jak Nightwish, innej grupy fanów do pójścia na koncert...
Jednak trzeba też zadowolić i ściągnąć fanów innych ciężkich brzmień... Więc pewnie doczekamy się też Behemotha, może jeszcze czegoś black oraz oczywiście thrash. Slayer z pewnością przyciągnąłby dodatkowe kilka tysięcy dusz...
- likipiki
- -#Lord of the flies

Ale co tam da Behemoth? Przecież ten zespół nikogo na Mystic nie przyciągnie.WICKER MAN pisze:Też tak sądzę... Nightwish to bardzo dobre posunięcie, bo są oni u nas ostatnio całkiem popularni oraz nie grali wcześniej w naszym kraju i z pewnością przyciągną sporo osób.Da5id pisze:Dokładnie - zauważyłem, że bardzo wielu moich znajomych jedzie TYLKO na Nightwisha. IMHO Mystic teraz będzie starał się "zwerbować" kogoś "ostrzejszego" na festiwal - Slayera, lub Kreatora na przykladWICKER MAN pisze:Nie obraziłbym się, gdyby wystąpili na Mystic aczkolwiek sądzę, że grające zespoły powinny reprezentować różne nurty i odmiany metalu... Publiczność na Saxon i Maiden to w zasadzie ci sami ludzie... Na pewno nie zachęciliby raczej, tak jak Nightwish, innej grupy fanów do pójścia na koncert...
Jednak trzeba też zadowolić i ściągnąć fanów innych ciężkich brzmień... Więc pewnie doczekamy się też Behemotha, może jeszcze czegoś black oraz oczywiście thrash. Slayer z pewnością przyciągnąłby dodatkowe kilka tysięcy dusz...
Na cholerę ktoś ma płacić 100 za bilet, skoro może pójść na zwyczajny koncert Nergala i spółki w lepszym klimacie (bo małym klubie) i to za dużo niższą cenę...
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

No na pewno nie zwabią tłumów, ale część osób jedna dodatkowa kapela może skłonić do pójścia na koncert. Znam wiele osób, które nie poszłyby na Behemoth'a solo, ale chętnie wybrałyby się na festiwal, na którym by grali... Wiem, że to dziwne.świnka666 pisze:Ale co tam da Behemoth? Przecież ten zespół nikogo na Mystic nie przyciągnie.
Na cholerę ktoś ma płacić 100 za bilet, skoro może pójść na zwyczajny koncert Nergala i spółki w lepszym klimacie (bo małym klubie) i to za dużo niższą cenę...
Aczkolwiek siłą napędową sprzedaży biletów, oprócz Maiden, będą pewnie jeszcze ze 2 główne supporty - Nightwish i jakiś drugi (Slayer?