Wywiady i newsy

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

nugz
SMERF MARUDA

Re: Wywiady i newsy

Post autor: nugz »

Nie, pisałem o zmianach na stronie głównej ;)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Dawaj przecieki :)
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

Zaznaczm, że nie mogę brać odpowiedzialności za prawdziwość treści, nie mam jak ich zweryfikować. Niemniej, wygląda to tak:
1. Jeszcze w tym roku ma mieć premierę dokument o Paulu Di'Anno wyreżyserowany przez tego gościa, który robił film o Lemmym.
2. W grudniu wychodzi kompendium zespołu autorstwa Martina Popoffa, swego rodzaju biblia zespołu licząca 666 stron.
3. W październiku 2025 wyjdzie kolejna książka, bogato ilustrowana antologia "50 years of the Beast" autoryzowana przez zespół. Rzecz napisana przez Joego Shoomana.
4. Pojawi się specjalna seria gadżetów dedykowana 50 rocznicy działalności. Czyli standard.
5. Dokument filmowy o karierze grupy jest gotowy, ma to być rzecz kilkuczęściowa, nadawana w odcinkach. Na ten moment trudno powiedzieć kiedy go wyemitują.
6. Trasa europejska ma zacząć się w maju i trwać do końca lipca/początku sierpnia. Negocjowano koncert w Islandii, gdzie nie grali od 2005. Nie wiem, jaki jest rezultat tych rozmów, niemniej zespół chce odwiedzić ten kraj.
7. Tutaj pewne zaskoczenie: trasa generalnie będzie rocznicowa, natomiast ma również akcentować 40 lecie Powerslave i Live After Death.
8. Ponoć z McBrainem nie jest aż tak tragicznie jak sugerują niektóre źródła, nie sądzę aby w najbliższym czasie opuścił szeregi zespołu.
9. W 2026 grupa ma kontynuować trasę na reszcie kontynentów, ponoć zabookowana jest też halowa trasa po UK.
10. Harris w czasie wolnym składa swoją autobiografię, jednak nie pojawi się ona zbyt szybko.
11. Produkcja nadchodzącej trasy ma nawiązywać do wielowątkowości znanej z Legacy of the Beast ale też będzie kilka zaskoczeń.
12. Rzeczywiście tournee ma koncentrować się na festiwalach i stadionach, choć aren sportowych też nie zabraknie.
13. Z tego, co mnie zapewniano Polska ma być na 100%, to ważny dla nich rynek. Nie mam informacji, gdzie mieliby u nas zagrać. Osobiście niestety podejrzewam, że skończy się na PGE.
14. Terminy trasy mają być ogłaszane "już niebawem", choć w tym przypadku trudno powiedzieć, co to konkretnie oznacza.

Tyle, co udało mi się dowiedzieć, jak powiedziałem - nie mogę w 100% tego zagwarantować, choć sądzę że to bardzo prawdopodobny scenariusz. Wiele dowiedziałem się od Stjepana Jurasa (autor serii książek o zespole i manager Di'Anno) oraz od osoby współpracującej z zespołem, tutaj proszono mnie o uszanowanie anonimowości. Nie, to nie są wiadomości od IM Italia :)

Jeszcze jedno, jeśli chcecie zobaczyć Paula w Krakowie to decydujcie się, w sprzedaży nie zostało zbyt wiele biletów.
nugz
SMERF MARUDA

Jakie źródła "uśmiercały" w Maiden Nicko oprócz odklejonych fanów? ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: pt sie 23, 2024 8:31 am Jakie źródła "uśmiercały" w Maiden Nicko oprócz odklejonych fanów? ;)
Przecież nawet zastępstwo zostało wybrane i spokojnie czeka na wskoczenie na stołek :lol:
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Owszem, potencjalne zastępstwo jest wybrane, niemniej jeszcze nie e tym momencie. Jednak nie byłbym zdziwiony, gdyby Lazarus jeździł z nimi w trasy na wypadek nagłej niemocy Nicko. Takie wyjście awaryjne.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Piotr Lange pisze: pt sie 23, 2024 9:35 am Owszem, potencjalne zastępstwo jest wybrane, niemniej jeszcze nie e tym momencie. Jednak nie byłbym zdziwiony, gdyby Lazarus jeździł z nimi w trasy na wypadek nagłej niemocy Nicko. Takie wyjście awaryjne.
Tja... mało tego... na każdym koncercie stoi przebrany w strój sceniczny i czeka na backstage na sygnał od Stefana kiedy ma wskoczyć na stolek.
www.MetalSide.pl
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

A kto ich tam wie :wink:
nugz
SMERF MARUDA

gumbyy pisze: pt sie 23, 2024 10:20 am
Piotr Lange pisze: pt sie 23, 2024 9:35 am Owszem, potencjalne zastępstwo jest wybrane, niemniej jeszcze nie e tym momencie. Jednak nie byłbym zdziwiony, gdyby Lazarus jeździł z nimi w trasy na wypadek nagłej niemocy Nicko. Takie wyjście awaryjne.
Tja... mało tego... na każdym koncercie stoi przebrany w strój sceniczny i czeka na backstage na sygnał od Stefana kiedy ma wskoczyć na stolek.
Robota marzeń, tylko nudy :D
I tak pewnie do końca dni Maiden - co za przegryw ;)
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Trasa oparta na LAD i Powerslave brzmi słabo jeśli nie zagrają Flash of the Blade i Back in the Village.
Znowu Aces High?
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

I nawet wyprodukowano dla niego kilka masek Nicko. Takich trochę lepszych od maski konia, jakiej używał Dzosef.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Nie tyle oparta na Powerslave, co nawiązująca również wizualnie, mogą zagrać 2MtM, Rime i może tytułowy, plus efekty specjalne.To by już było nawiązanie.
nugz
SMERF MARUDA

Pierre Dolinski pisze: pt sie 23, 2024 11:13 am I nawet wyprodukowano dla niego kilka masek Nicko. Takich trochę lepszych od maski konia, jakiej używał Dzosef.
Podobną maskę miał pewnie ze sobą w Argentynie. Nic dziwnego, że seniority chciały wręcz rozerwać takiego ogiera :)
Deleted User 5490

No już już dobra.... daj spokój....
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Piotr Lange pisze: pt sie 23, 2024 11:17 am Nie tyle oparta na Powerslave, co nawiązująca również wizualnie, mogą zagrać 2MtM, Rime i może tytułowy, plus efekty specjalne.To by już było nawiązanie.
Czyli powrót do 2008-2009, bez sensu.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

MaidenFan pisze: pt sie 23, 2024 11:44 am
Piotr Lange pisze: pt sie 23, 2024 11:17 am Nie tyle oparta na Powerslave, co nawiązująca również wizualnie, mogą zagrać 2MtM, Rime i może tytułowy, plus efekty specjalne.To by już było nawiązanie.
Czyli powrót do 2008-2009, bez sensu.
No ale ta scena się dobrze „sprzedaje” i dobrze kojarzy wielu spoza ścisłego fanbase’u. Tak jak pisałem wcześniej - wierzę w rozpoczęcie setu a’la Early Days z płynnym przejściem w Rime, 2Minutes i może Powerslave. W Aces wątpię bo to pasuje tylko jako otwieracz a czuję, że zaczną jak w 2005.
40 lecie Powerslave powinno być obchodzone równie wydaniem boxa…
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

No powinno być, tyle że Maiden nie za bardzo umie (i chce) w boxy. Mogliby jakieś wznowienie na winylku dać, może nawet pozostałe albumy na kolorowych winylach (jak Ac/dC ostatnio) i kasetach. Tego jeszcze nie było. A set będzie przekrojowy z dominacją klasyki lat '80tych. Wiadomo, że szeroka publiczność tego właśnie oczekuje, plus fajne show.
Deleted User 5490

Ja chciałbym, żeby na 50 lecie wydali wszystkie video podrasowane porządnie do 4K.
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Pierre Dolinski pisze: pt sie 23, 2024 1:43 pm Ja chciałbym, żeby na 50 lecie wydali wszystkie video podrasowane porządnie do 4K.
Rewelacyjny pomysł, na głównej kompletnie zniknęła sekcja video, kto wie może zremasterują całość i wówczas zamieszczą stosowny oink, bo publikowanie na nośnikach fizycznych nie za bardzo ma dziś sens.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Piotr Lange pisze: pt sie 23, 2024 1:23 pm A set będzie przekrojowy z dominacją klasyki lat '80tych.
Będzie?
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ