Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
Z Demolition jest jakaś dziwna sprawa, bo np. w niektórych krajach jest dostępna na Spotify, ale w większości nie. Nie wiem, czy to dalej kwestia niejasności prawnych związanych z tym, że płyty z Ripperem wydawało SPV, czy niechęci zespołu do tych wydawnictw. Oba krążki wyszły w limitowanym boxie z okazji 50-lecia kapeli, ale na razie na tym koniec. Wiem, że szykuje się jakieś jubileuszowe wznowienie Rocka Rolli, ale o reedycjach Demolki nic nie słyszałem.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A ja myślę i ukarze się to kiedyś jako duobox czyli Jugulator plus Demolition w kartonach po papierze toaletowym za 300 zeta . Nabyłem ostatnio wznowienie Dofka Toxic Wastelant , bodajże od Stormspell przez Hellion Records . cudowny jewel case , piękne wydanie za 80 zeta .
Najpierw Panic Attack, teraz fragmenty Riding on the Wind z Aten. Priest chyba bada grunt pod potencjalne wydawnictwo live, a z reakcji fanów wynika, że jest na takowe zapotrzebowanie. No oby, bo olali temat dwukrotnie przy Firepower i 50, więc najwyższa pora na koncertówkę/DVD.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Z tym tempem do końca roku wstawią cały gig, właśnie wleciało Rapid Fire
- Saimon1995
- -#Moderator

13 września na platformy streamingowe trafi nowa cyfrowa wersja debiutu JP. Na CD i winylu "Rocka Rolla" będzie miała premierę 22 listopada.
Wczoraj po dłuższej przerwie posłuchałem Tarczy. Ale to jest dobre, z czasem tylko zyskuje u mnie.
Warto dodać, że to będzie pierwsze wydanie tej płyty z którego zysk będzie trafiał do zespołui Tom Allom dorwał się do taśm matek i zremiksował całośćSaimon1995 pisze: ↑śr wrz 11, 2024 10:48 am 13 września na platformy streamingowe trafi nowa cyfrowa wersja debiutu JP. Na CD i winylu "Rocka Rolla" będzie miała premierę 22 listopada.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Remix pojawił się już na streamingu, ale niestety nie w Europie (gdzieś czytałem, że u nas dopiero 2025...). Słyszałem fragment i muszę przyznać, że jest bardzo, bardzo dobrze. Instrumenty nabrały masy i wyrazu, jednocześnie klimat lat 70 nie został utracony. Utwór tytułowy wydłużony o kilkanaście sekund względem oryginału, który kończy się stopniowym wyciszeniem.
Niby uważam, że SWoD brzmi dobrze, ale w sumie chętnie bym posłuchał tej płyty w odświeżonej wersji.
Niby uważam, że SWoD brzmi dobrze, ale w sumie chętnie bym posłuchał tej płyty w odświeżonej wersji.
Link do płyty dostępnej w EU: https://open.spotify.com/album/4qFmJ6Jm ... Yo2GY9QfCw
Edit: w nocy puszczało mi remixa, ale teraz widzę, że pomimo daty 2024 leci stara wersja.
Edit: w nocy puszczało mi remixa, ale teraz widzę, że pomimo daty 2024 leci stara wersja.
Czyli jednak szykuje się powrót do EU. Pytanie, czy tylko w roli gościa specjalnego Scorpions, czy może to będą pojedyncze rzeczy i wpadną też normalne daty.

Ech, nie wiem czy chce iść na Scorpions
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Liczę na jakieś sztuki headlinerskie. Być może to będzie w ogóle jedyny koncert ze Scorpions, bo to wydarzenie ma mieć miejsce w ich mieście rodzinnym, więc może po prostu postanowili zaprosić kilka większych kapel do towarzystwa.
Ech, no bardzo bym chciał, ale Tauron już był ostatnio. Prędzej Atlas bym obstawiał, jeśli w ogóle. Nie zdziwię się, jak to będzie mała trasa skupiona głownie na festiwalach.
W zasadzie w obliczu tego ogłoszenia naturalnie nasuwa się pytanie, czy przypadkiem słusznie wykluczyliśmy Mystic.
W zasadzie w obliczu tego ogłoszenia naturalnie nasuwa się pytanie, czy przypadkiem słusznie wykluczyliśmy Mystic.
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Dla mnie zestaw Scorpions + Judas Priest wow i obowiązkowo, choć raczej spodziewam się że to jednorazowa akcja.
W sumie to jeszcze lepiej. Wtedy można zaliczyć jednocześnie Mystica i Priest. Dwie pieczenie na jednym ogniu.Schizoid pisze: ↑czw paź 24, 2024 6:26 pm Ech, no bardzo bym chciał, ale Tauron już był ostatnio. Prędzej Atlas bym obstawiał, jeśli w ogóle. Nie zdziwię się, jak to będzie mała trasa skupiona głownie na festiwalach.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Tak, ale set będzie niepełny. W 2022 mieliśmy farta, bo z jakiegoś powodu - czy to za zgodą orgów, czy bez niej - Priest zagrało pełny repertuar, ale to była ostatnia taka sytuacja na festiwalu. Kolejni headlinerzy musieli już grać krótsze koncerty (1h30). A wiadomo, że w razie czego do odstrzału pójdą rarytasy.
Nie wziąłem pod uwagę czasówek. Wizja utraty rarytasów sprawia, że jednak Kraków/Śląsk zaczyna bardziej pasować. Oby nie ERGO. Zakładając oczywiście, że do tych koncertów w ogóle dojdzie.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
Ech, no wygląda to jak wygląda.