02/08/2025 Warszawa, PGE Narodowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 02/08/2025 Warszawa, PGE
Early Entrance to tylko wcześniejsze wejście niż pozostali. Teren ten sam. Co więcej na koncertach Maiden najpierw (przed EE) wchodzą jeszcze osoby z fanclubu, które wylosowały FTTB, więc.... wnioski można wyciągnąć samemu. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków), Wishbone Ash (Warszawa), Monstrum (Rzeszów), Soen (Kopenhaga)
03: Lady Pank, Zalewski, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
- Saimon1995
- -#Moderator

Nie, wchodzisz tylko wcześniej.
Dzięki, zapomniało mi się z lekka, chociaż u nas byłem już we wszystkich miastach, ta kreska na rysunku mi zamieszała.
U mnie też się udało, ale co się nawkur**** to moje. Mogłaby być jakaś informacja, że można sobie wcześniej przed g.10 kliknąć i czekać w kolejce, a tak o 10 byłem dopiero 1500. 10 minut później okazuje się, że oczywiście tylko automat przydziela miejsca (kupowałem sektory), mapa wyłączona. A zanim zweryfikuję czy np nie są przy samej barierce (jestem niewysoki) to trochę minęło. W końcu przydzieliło mi miejsca w C03, gdy w końcu zweryfikowałem że powinno być ok, zostało 30 sek do zakupu, kliknąłem "Kupuj"...i wyskoczyło, że przekroczyłem limit 
W tym momencie była już mapa, ale co zaznaczyłem 4 sztuki pod rząd w C03 to wyskakiwało, że już niemożliwe do kupienia. Skończyło się na C04, mam nadzieję, że będzie to nadal na tyle spoko akustycznie, na ile się da. Ale cały ten ten system to porażka.
W tym momencie była już mapa, ale co zaznaczyłem 4 sztuki pod rząd w C03 to wyskakiwało, że już niemożliwe do kupienia. Skończyło się na C04, mam nadzieję, że będzie to nadal na tyle spoko akustycznie, na ile się da. Ale cały ten ten system to porażka.
A ja trochę przegapiłem presale Ticketmastera i na spokojnie kupiłem sobie bilet na C04 w 4 rzędzie o 3 w nocywojteq pisze: ↑czw wrz 26, 2024 11:18 pm U mnie też się udało, ale co się nawkur**** to moje. Mogłaby być jakaś informacja, że można sobie wcześniej przed g.10 kliknąć i czekać w kolejce, a tak o 10 byłem dopiero 1500. 10 minut później okazuje się, że oczywiście tylko automat przydziela miejsca (kupowałem sektory), mapa wyłączona. A zanim zweryfikuję czy np nie są przy samej barierce (jestem niewysoki) to trochę minęło. W końcu przydzieliło mi miejsca w C03, gdy w końcu zweryfikowałem że powinno być ok, zostało 30 sek do zakupu, kliknąłem "Kupuj"...i wyskoczyło, że przekroczyłem limit
To ride the storm to an empire of the clouds...
- Saimon1995
- -#Moderator

Dobra, dwa bilety na płytę kupione: dla mnie i taty. Mamy to, cytując Krzysztofa Zalewskiego, "z głowy".
Te skurwysyny z Live Nation podwyższyły ceny biletów na trybuny, np. V4 o 20 zł XD. Było 480 zł, jest 500 zł.
Zgodnie z zapowiedzią zespołu ceny biletów miały nie być dynamiczne.
Zgodnie z zapowiedzią zespołu ceny biletów miały nie być dynamiczne.
prodiża kabel wskazał mi drogę
A to już chuje do kwadratu…. Ale zaskoczony jestem jak te kropki znikają. Chyba szybciej niż na poprzedni narodowy w podobnym czasie.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Ralf wie najlepiej, nie ma dyskusji 
Myślicie ,że jest szansa na drugi dzień Narodowy ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
-
Deleted User 8263
Myślę że jest szansa na totalny sold out (a nie taki trochę oszukany z 2022- 49k), czyli uruchomienie pełnej konfiguracji miejsc do 53k.
Zazwyczaj prędkość znikania kropek w presale plus pierwszy dzień sprzedaży to mocny wyznacznik takich scenariuszy.
Oczywiście dochodzą czynniki jak support (o dziwo tutaj nie gra roli, wydawało się że WT mocno pomogła w 2022), wakacje, weekend, brak Mety czy R+ w okolicach, trasa przekrojowa a nie albumowa.
Podsumowując, nie ryzykowałbym otwarcia sprzedaży drugiego Narodowego. To jednak nie jest Meta, to po prostu mocny ruch na Maiden w Europie po dobrych trasach i w obliczu mglącego zakończenia kariery. Aczkolwiek miło, że zespół nic a nic nie napomknął o kończeniu kariery. Fajnie.
Ja liczę na drugi dzień bo już wiem ,że pierwszy dzień u mnie odpada 
Dzięki za odpowiedzi.
Dzięki za odpowiedzi.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Metallica 19.05 ; Garbage 30.05(?) ;Savatage + 11.08
Owszem, nie napomknął. Ale w/g mnie trzeba to mieć z tyłu głowy. Historia mojego ulubieńca, czyli Nicko, jednak daje do myślenia...remi pisze: ↑pt wrz 27, 2024 12:54 pmPodsumowując, nie ryzykowałbym otwarcia sprzedaży drugiego Narodowego. To jednak nie jest Meta, to po prostu mocny ruch na Maiden w Europie po dobrych trasach i w obliczu mglącego zakończenia kariery. Aczkolwiek miło, że zespół nic a nic nie napomknął o kończeniu kariery. Fajnie.
Polskie cwaniaczki z LN wbrew ustaleniom z zespołem podbijają ceny w trakcie sprzedaży, a wy myślicie, że odstąpili od klasycznego wyłączania miejsc ze sprzedaży, by stwarzać pozory szybkiego schodzenia biletów?
Nie twierdzę, że nie ma zapotrzebowania na ten koncert, bo na pewno jest. Mamy w Polsce sporo fanów Maiden, a ten repertuar przyciągnie wiele osób na PGE. Z tym, że część tych już "wykupionych" miejsc, pokaże się na mapce za tydzień, jak zawsze.
IMO nie dorzucą drugiej daty, choć mogę się oczywiście mylić i to byłoby coś. Niby ostatni koncert w Europie, więc miejsce na powtórkę jest.
IMO nie dorzucą drugiej daty, choć mogę się oczywiście mylić i to byłoby coś. Niby ostatni koncert w Europie, więc miejsce na powtórkę jest.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
tzw. matematyczna
No chyba, że ogłoszą, że to będzie ostatni koncert Nicko, to ktoś by tu przyjechał ...
Koncertowy rok 2026: Polish Metal Alliance, Turbo, Wishbone Ash, Małgorzata Ostrowska, Galahad/ Millenium, Turbo, Old Breakout, Smith/ Kotzen, Schenker, DiMeola, Helicon, Another Pink Floyd, Turbo, K. Cugowski, Clapton ...
-
Deleted User 8263
Jesscze 2026 
Nie jest to duża szansa, ale to jak ta trasa się sprzedaje.... tylko Polska i Czechy nie znikaja w pojebanym tempie.
Nie jest to duża szansa, ale to jak ta trasa się sprzedaje.... tylko Polska i Czechy nie znikaja w pojebanym tempie.