Postautor: pz » pt paź 25, 2024 11:47 am
To, że zaczęli grać obecną muzykę wynikało z prostych obserwacji na koncertach i reakcji publiczności na numery takie jak Andżeju, Wojownik czy Minerał, które grali jeszcze jako NM. Widać było, że ludziom się to podoba i na nie czekają. Zresztą pierwszą płytę NK uważam za dobrą i... świeżą. Druga to ciekawe wariacje na temat klasyki metalu i rocka (Helloween. Running Wild czy AC/DC), ale również słaby kebab. Późniejsze już zdecydowanie słabiej, chociaż też były momenty

Z Randki grają tylko konia, napisanego chyba specjalnie, żeby Krzysiek mógł odpocząć na koncercie i czasem Czerń (tej nie lubiłem, ale się do niej przekonałem).
Natomiast nie zgadzam się co do Night Mistress. Ja lubię i często wracam. Nawet teraz gra u mnie Into The Madness. Oczywiście nie było szans na przebicie się u nas z taką muzyką, więc biznesowo rebranding był jak najbardziej słusznym krokiem i w pełni go rozumiem. Gdyby nie on, chłopaki nie zajmowaliby się dzisiaj zawodowo graniem muzyki.
01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK