Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 lecie - trasa klubowa)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Nocny Kochanek - 10 koncertów na 10 lecie 2025

Postautor: gumbyy » pt paź 25, 2024 8:38 am

W roli jakiejś tam okazjonalnej ciekawostki mogłoby sobie to istnieć, ale skala tego chłamu jest porażająca. Dla mnie to nigdy nie był dobry zespół, ale ten nowy singiel to jakieś apogeum szlamu.
O muzyce za wiele się nie wypowiem, bo omijam szerokim łukiem. Co do skali popularności.. no cóż, mnie nie dziwi. U nas popularne są "śmieszne" kabarety w których to "chłop za babe się przebrał" ;)
www.MetalSide.pl

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt paź 25, 2024 9:37 am

Poza tym zapoczątkowali obecną (bo w końcu mamy też Big Cyc) falę popularności tego typu muzyki. Łydki Grubasa, Lej mi pół, zespołów, które poszły w tą stronę w tekstami jest sporo.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: barsiarz » pt paź 25, 2024 10:26 am

Po prostu nie wykorzystali w pewnym momencie okazji, żeby na fali popularności zacząć przekonywać tych nastolatków do swojego poważniejszego kontentu, co może obniżyłoby zyski chwilowe ale moim zdaniem wydłużyłoby cykl życia zespołu. A teraz bardzo wiele osób ma na nich wywalone i słusznie.

Awatar użytkownika
pinio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: pinio » pt paź 25, 2024 11:29 am

Po co mieliby tworzyć i grać coś, czego ludzie nie chcą słuchać? - mam obydwie płyty Night Mistress, tego się zwyczajnie nie chce słuchać ani do tego wracać. Co do "śmieciowych" numerów - jeśli zejdą z poziomem zbyt nisko, ludzie dadzą im to poznać, odczuć i przeliczyć. Swoją drogą - jak zaczną wciskać ów "poważny kontent" to skończą jeszcze szybciej i (merkantylnie) - jeszcze boleśniej.
To jeden z niewielu polskich zespołów, który mnie nie męczy swoimi "ważkimi" tekstami i daje mi to do czego muzyka (m.in. oczywiście) jest tworzona - rozrywkę. Homeopatyczna liczba twarzy wklejonych w telefony na ich koncertach jest jednym z lepszych dowodów, że to co robią - robią dobrze.
ps. proponuję oszczędzić przypowieści o muchach, bo ten bon mot to bardzo obosieczna broń
Może tej muzyki nie napisał Mozart,
ale ten kto ją napisał - był Mozartem

Kiedy słuchasz muzyki Mozarta świat staje się lepszy

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt paź 25, 2024 11:47 am

To, że zaczęli grać obecną muzykę wynikało z prostych obserwacji na koncertach i reakcji publiczności na numery takie jak Andżeju, Wojownik czy Minerał, które grali jeszcze jako NM. Widać było, że ludziom się to podoba i na nie czekają. Zresztą pierwszą płytę NK uważam za dobrą i... świeżą. Druga to ciekawe wariacje na temat klasyki metalu i rocka (Helloween. Running Wild czy AC/DC), ale również słaby kebab. Późniejsze już zdecydowanie słabiej, chociaż też były momenty ;) Z Randki grają tylko konia, napisanego chyba specjalnie, żeby Krzysiek mógł odpocząć na koncercie i czasem Czerń (tej nie lubiłem, ale się do niej przekonałem).

Natomiast nie zgadzam się co do Night Mistress. Ja lubię i często wracam. Nawet teraz gra u mnie Into The Madness. Oczywiście nie było szans na przebicie się u nas z taką muzyką, więc biznesowo rebranding był jak najbardziej słusznym krokiem i w pełni go rozumiem. Gdyby nie on, chłopaki nie zajmowaliby się dzisiaj zawodowo graniem muzyki.

01: Turbo 02: Turbo, Saxon, NK 03: Turunen/Hietala, Skunk Anansie, Helicon, Turbo, Zalewski 04: NK, Dool, Moriah Woods, Primordial, Blood Incantaion 05: Iron Maiden 06: Iron Maiden, Mystic, Springsteen, Rock the Square, Dead Dasies 07: Muse, Linkin Park, Judas Priest, Uriah Heep 08: Soen, Turbo 09: G.Hughes 10: Venflon, Internal Quiet, Helloween, Halestorm 11: R.Romero + Gus G., Uriah Heep, NK, Internal Quiet 12: Bryan Adams, NK

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » pt paź 25, 2024 12:44 pm

Posłuchałem, noooo chciałbym zobaczyć kiedyś niektórych sanatorian krzyczących ten refren na żywo :lol: słabe to to
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt paź 25, 2024 1:59 pm

Posłuchałem, noooo chciałbym zobaczyć kiedyś niektórych sanatorian krzyczących ten refren na żywo :lol: słabe to to
Możemy pokrzyczeć w czwartek :lol:

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: gumbyy » pt paź 25, 2024 2:05 pm

To, że zaczęli grać obecną muzykę wynikało z prostych obserwacji na koncertach i reakcji publiczności na numery takie jak Andżeju, Wojownik czy Minerał, które grali jeszcze jako NM. Widać było, że ludziom się to podoba i na nie czekają. Zresztą pierwszą płytę NK uważam za dobrą i... świeżą. Druga to ciekawe wariacje na temat klasyki metalu i rocka (Helloween. Running Wild czy AC/DC), ale również słaby kebab. Późniejsze już zdecydowanie słabiej, chociaż też były momenty ;) Z Randki grają tylko konia, napisanego chyba specjalnie, żeby Krzysiek mógł odpocząć na koncercie i czasem Czerń (tej nie lubiłem, ale się do niej przekonałem).

Natomiast nie zgadzam się co do Night Mistress. Ja lubię i często wracam. Nawet teraz gra u mnie Into The Madness. Oczywiście nie było szans na przebicie się u nas z taką muzyką, więc biznesowo rebranding był jak najbardziej słusznym krokiem i w pełni go rozumiem. Gdyby nie on, chłopaki nie zajmowaliby się dzisiaj zawodowo graniem muzyki.
Bez dwóch zdań. Pamietam korbę jak zagrali (jako NM) "Minerał" - obok Fear of the Dark najlepiej przyjety numer. A biznesowo nie ma o czym gadać - trafili w "10" i złapali "Pana Boga za nogi" równocześnie.
www.MetalSide.pl

Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Postautor: blackcocker » pt paź 25, 2024 3:06 pm

Możemy pokrzyczeć w czwartek :lol:
:lol: no Cody będzie zachwycony :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".

09: Zalewski, Dżem, Organek, Coma
10: IQ, Parcels, Ashes of Ares, Opeth, Opeth, Opeth, Eivør, Wolvennest, Helloween
11: The Night Eternal, Ciśnienie, Kaelan Mikla, Rome, Candlemass, Youth Novels, Mag
12: Zalewski, Acid Drinkers

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: Lando » pt paź 25, 2024 8:33 pm

Dla mnie od "Randki" jest równia pochyła... Wygląda na to, że chłopakom się pomysły skończyły, i co gorsza nawet te muzyczne
Night Mistress Fan Club Łódź

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » pt paź 25, 2024 9:41 pm

Na Randce i Moście są pojedyncze fajne teksty. Muzycznie jak napisałeś, bez pomysłu. Ten nowy w ogóle do zapomnienia. Jedyny wyjątek to Dariusz. Ten mi się podoba, ale pomysł przyniosło życie, trzeba było tylko ładnie ubrać w słowa.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Mr. M » pt paź 25, 2024 10:55 pm

Do dyskusji bym dodał jeszcze dobry papierek lakmusowy w postaci solowej płyty Sokołowskiego - krążka ciekawszego, zarówno muzycznie, jak i tekstowo, od ostatniej płyty Kochanków, a poza wycinkiem fanów NK, słuchających jej głównie że względu na Piosenkarza, nikt na tę płytę nie spojrzał. Nie ma więc się co dziwić najnowszemu singlowi.

Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Postautor: krusejder » czw paź 31, 2024 10:32 pm

tu Pan Piosenkarz w repertuarze Króla Dzwonek
https://www.youtube.com/watch?v=X47Y5Snu9vY

przyznam, że po tym kebabie na cyckach odrodziło się moje, nieco nadwyrężone, zaufanie do Krzysztofa
dalsze plany na rok Pański 2025: Purple Day, Kult, Still of the Night, Helloween, Blaze Bayley, Gus G & Ronnie Romero, Nocny Kochanek, Candlemass, SBB, Accantus, Sylwia Grzeszczak, Amarok & Quidam, Internal Quiet & Fatum, British Lion, Tarja ...

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Postautor: widman » czw lis 14, 2024 10:06 am

Lej mi pół, Nocny i tam kilka innych to już jest taka bzdura, że szkoda nawet gadać. Jednocześnie paradoks, że na forum metalowym poświęca się temu 11 stron, a niektóre konkretniejsze tematy nie ma ją nawet 1 wpisu :D

nugz
SMERF MARUDA

Postautor: nugz » czw lis 14, 2024 12:27 pm

Ostatnio Strażnicy Trv Metalv są tutaj bardziej pobudzeni :)

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Postautor: barsiarz » czw lis 14, 2024 12:39 pm

Chyba trzeba by komuś o tym donieść :roll:

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Re: Nocny Kochanek - Polska 2025 (10 koncertów na 10 lecie)

Postautor: Max323 » czw lis 28, 2024 12:00 pm

Coś mało krindżowa ta nowa piosenka.
A
B
C
D
E

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » czw lis 28, 2024 12:01 pm

Coś nowszego od cyckow na amarenie i wódeczki wyszło?

Awatar użytkownika
Max323
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Postautor: Max323 » czw lis 28, 2024 12:10 pm

Na spotifaju o północy wszedł "To właśnie Hewi Metal".
A
B
C
D
E

pz
-#Administrator
-#Administrator

Postautor: pz » czw lis 28, 2024 12:13 pm

Uuuu, tytuł niby spoko.... posłucham.

Wróć do „Koncerty, Imprezy, Spotkania”