https://m.youtube.com/watch?v=wnNWNoEAc ... tvdyAyMDI0
21/10/2024 - Powerwolf + Hammerfall, Wind Rose - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Re: 21/10/2024 - Powerwolf + Hammerfall, Wind Rose - Kraków
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
No z około powermetalowymi klimatami to u nas bardzo różnie bywa. Są wiadome popularne przykłady, jak Sabaton, ale inne już mniej, jak regularnie nas omijająca Avantasia. Ale jak sam słusznie zauważyłeś, może to przede wszystkim o przebieranki i patos chodzi, o samą muzykę w drugiej kolejności
Dziś nawet muzycy Power Metalowi z zespołów takich jak Alestorm czy Powerwolf potrafią sami przyznawać że głównie chodzi o stworzenie utworu, który będzie można poskandować na koncertach.Mr. M pisze: ↑pt paź 25, 2024 10:42 pmNo z około powermetalowymi klimatami to u nas bardzo różnie bywa. Są wiadome popularne przykłady, jak Sabaton, ale inne już mniej, jak regularnie nas omijająca Avantasia. Ale jak sam słusznie zauważyłeś, może to przede wszystkim o przebieranki i patos chodzi, o samą muzykę w drugiej kolejności.
Nie wyobrażam sobie słuchać takiej muzyki z płyty.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Ja też, a koncert na raz, tylko w ramach nowego doświadczenia, kompletnie nie mój klimat :/
Szwagrowi od lat nie udaje się mnie namówić na Sabaton i nie zanosi się na zmiany
Szwagrowi od lat nie udaje się mnie namówić na Sabaton i nie zanosi się na zmiany
- johnny_o
Na pierwszym miejscu wymieniłem jednak melodieKevin18 pisze: ↑sob paź 26, 2024 12:38 amDziś nawet muzycy Power Metalowi z zespołów takich jak Alestorm czy Powerwolf potrafią sami przyznawać że głównie chodzi o stworzenie utworu, który będzie można poskandować na koncertach.Mr. M pisze: ↑pt paź 25, 2024 10:42 pmNo z około powermetalowymi klimatami to u nas bardzo różnie bywa. Są wiadome popularne przykłady, jak Sabaton, ale inne już mniej, jak regularnie nas omijająca Avantasia. Ale jak sam słusznie zauważyłeś, może to przede wszystkim o przebieranki i patos chodzi, o samą muzykę w drugiej kolejności.
Nie wyobrażam sobie słuchać takiej muzyki z płyty.
A to coś złego? Ja i poskanduję na koncercie, i zanucę sobie na co dzień z płyty.
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Myślałem, że Powerwolfa wezmą na heada warm up day Mystica. Ale wydedukowano z dat, że będzie to prawdopodobnie In Flames.
A
B
C
D
E
B
C
D
E
- johnny_o
Invader wydedukował 
#johnny2026
#SilneRamięPrawa
#SilneRamięPrawa
Posłuchałem tego zespołu i jak dla mnie strasznie przaśne... Choć otoczka koncertowa i to ich szoł nawet do tej deczko wieśniackiej muzyki pasuje. Jakbym dostał bilet za darmo to może bym poszedł rzucić okiem na te wszystkie ognie z dupy i inne pierdolety xD
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Mnie ta zajawka krótka z linka johnny'ego nie zachęciła do sprawdzenia czegoś więcej od PW. W sumie to nie znoszę takich klimatów 
Ale partycypacja publiki - super, aż miło
Ale partycypacja publiki - super, aż miło
Początki Powerwolf w miarę ok, gdzieś tak do płyty "Blood of the Saints". Później już się odbiłem i teraz zupełnie nie słucham.
www.MetalSide.pl
Też puściłem sobie to intro. Jak miałbym na tej podstawie wyciągać wnioski, to w porównaniu z Powerwolfem taki Sabaton czy Hammerfall to poważne, ciężkie heavy. Nie mówiąc już o takim NK. Powerwolfa postawiłbym gdzieś w okolicach DJ Bobo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Dokładnie tak, potem już coraz bardziej pójście w disco metal
Forum internetowe to poważna sprawa.
Brzmi jak dobra zabawa, czyli tak, jak widać na tym skrócie z Krakowa.
Ale nadal - podziękuję
Ale nadal - podziękuję
O Chryste, straszne to
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

W sumie nie słyszę różnicy między tym a Ssijbatonem
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Sabaton ma chyba więcej gitar
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Jedni śpiewają o wilkach, a drudzy o czołgach.
A trzeci o cyckach, kebabie i amarenie
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen